Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
15-01-2010  

Ons Nederland

 

Dat kennelijke verkeerde beslissingen weer tot eindeloze discussies moeten leiden is in ons land niet vreemd. Vandaag is op het nippertje de 'val van het kabinet' voorkomen in de kwestie Irak.
We hebben ook de bankencrisis die schijnbaar met vele miljarden lijkt opgelost, en waarvan we de naweeën nog wel zullen merken.
Burgemeester Leers van Maastricht is opgestapt vanwege de aankoop van een vakantiehuis in Bulgarije. Als je toch een goede burgermeester bent geweest doet dat niet meer ter zake, een fout is voldoende om 'de pijp aan maarten te moeten geven'.
Dan nog eens de kwestie van de Noord- Zuidlijn, ook een miljarden project, had er bij nader inzien niet mogen komen. Zo lijkt de cirkel rond maar dat is beslist niet het geval. De schrijfruimte is te kort om alle missers te noemen. Je vraagt je af hoe ons Nederland nog kan floreren. Is het omdat wij een rijk land zijn en daarom wel een stootje kunnen verdragen? (Bos). Maar zeker niet door goed leiderschap.
En hoe is het in godsnaam mogelijk dat ene J.P. zo lang kan blijven zitten? Wel dat vragen meer mensen zich af, maar het antwoord zal wel altijd in het duister blijven gehuld.
Ooit was er een TV progamma, waarvan mij de naam is ontschoten, die elke keer maar weer liet zien hoe er miljoenen werden verkwanseld in verkeerde projecten en probeersels. Het was echt om moedeloos van te worden. Ongetwijfeld zullen in andere landen deze fenomenen zich
ook wel voordoen. Maar Nederland zou daar nu eens lering uit hebben moeten trekken. Maar kennelijk denkt men laconiek, "ach daar gebeurt het ook wel, waar maken wij ons druk om".

Zou iemand kunnen zeggen wat er in Nederland nu wel eens goed gaat?
Ik zou het niet weten en dat zou ik nu zo graag eens willen vertellen.

J. Koorn, Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina