Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
21-04-2009  

Van een schijtlijster

 

Ach beste Paul Bults. Weet je: ik mag je wel. Echt wel en dat verandert ook niet. Als je me belt (en dat doe je regelmatig en ik stel het op prijs) dan denk ik: dat gaat minstens een half uur duren. Dat vind ik meestal niet erg, omdat je bevlogen bent. Je hebt een mening en zoekt anderen op om met jou die mening te delen. Je zoekt mij op als politicus. En ook dat stel ik zeer op prijs. Daar ben ik voor. Zowaar, we zijn het ook wel eens eens. En soms niet. Moet allemaal kunnen. Je spreekt me aan op straat, zoals toevallig laatst, toen ik nog snel even tussen veel bedrijven door absoluut een boodschap moest doen. “Heb je even tijd”, vraag je beleefd. “Alleen als je met me oploopt, want ik moet die boodschap doen bij die winkel. Voor mijn dochter nog even iets halen. Dat heb ik beloofd. Dus dat moet. Dan loop je zowaar met me op, de hele winkelstraat door met je vrouw achter je aan. “Paul wat doe je nou?” En je ratelt maar door. Het is net een slapstick. Maar erg vind ik het helemaal niet. Van jou kan ik het hebben. Je hebt een goed hart en bedoelt het goed. Daarom neem ik ook altijd graag alle tijd voor je. Sta je altijd te woord en bel je altijd terug.

O ja, nu ik het toch over slapsticks heb: dat vond ik ook zo leuk van je: jaren geleden, hartje zomer. Wie fiets daar met een kerstboom achter op de fiets voor de bieb langs: Paul Bults. Dat vind ik humor!

Dan laatst weer over de herinrichting van de Hanzelaan. Het was allemaal niet goed wat de gemeente deed. Ik vond dat je een punt had. De gemeente deelt mede, zonder burgers te horen vooraf. En je verwees naar de voorzitter van de bewonerscommissie. Ik heb je beloofd de zaak in de fractie aan de orde te stellen. En ik heb je ook gezegd, dat ik met de voorzitter nog even contact wilde zoeken. En die voorzitter zegt uiteindelijk tegen mij: “De gemeente heeft vooraf met ons contact gezocht en wij hebben ons zegje gedaan en nu komt er nog een nader overleg en wij zijn tevreden.” Nou beste Paul, dan is dat toch een standpunt namens de bewoners mag ik aannemen en als enige punt van aandacht bleef nog over dat de oversteek in de Hanzelaan zou verdwijnen. Daar is de buurt niet blij mee en dus heeft onze fractie dat aangekaart. Zo is het letterlijk gegaan. En dan beste Paul, als je dan weet, dat ik je graag altijd te woord wil staan, altijd naar je wil luisteren en altijd terug bel als je daarom vraagt, schrijf je opeens iets over mij, waarvan ik denk: dat heb ik dus kennelijk verdiend. Nou dank je wel Paul Bults. Maar ik ben niet boos hoor. Want je bent echt een heel goed mens en dat meen ik echt.

 

Jan Hammink, je weet wel het raadslid van de PvdA dat je altijd mag bellen: 814608

Archief
Terug naar vorige pagina