Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
18-04-2009  

Vogelvrij

 

Wat is dat toch helemaal. Dat de Hanzelaan van de gemeente een beurt krijgt: een riolering, levensgevaarlijke middengeleiders, een paar plantenbakken en nog zo wat.
Crimineel, als dit uitgevoerd wordt: miljoenen in asfalt, stenen en een perk narcissen! Van een wijkwanbestuur, waar bij monde van de voorzitter duidelijk wordt dat het allemaal zo’n vaart niet loopt. Twee scholen, de Heemde en de Windhoekschool, die zich hullen in stilzwijgen! En dat terwijl op dat volstrekt onlogisch onderdeel van de parkeerring met ordinair sluipverkeer al te vaak snoeihard en bij de fietsende moeder – kind in het zitje - de plooien uit haar rok - gereden wordt. Gelukkig de pa, voor schooltijd op weg naar zijn werk, met het achterbankkindje!
Binnen de Hofkamp zijn de Hofkampstraat tussen het lieflijk kinderdagverblijf “Muissie” en de Pinkstergemeente, op weg naar het Paradijs - en de Schipbeekstraat notoir onveilig.
Op een ingelaste “noodbijeenkomst” over “het werk in uitvoering” is de grootste zorg van de buurtbewoner, dat haar auto geen strobreed in de weg gelegd wordt. Daar zakt werkelijk toch mijn broek van af.
Een grof schandaal: de Hofkamp - zo mooi ontworpen, zo rommelig ontaard in de tijd - aan haar lot over te laten.
En dan te bedenken, dat Almelo mee doet aan actie Boom met X-factor. Langs de straten van de Hofkamp de bomen gaat vellen. De gemeenteraad de Hofkamp het wel heel gulle bedrag van € 6000,- schenkt voor een goed idee ter verfraaiing van de wijk, het wijkbestuur een slapend bedrag van € 11000 in kas heeft. Hypocrisie ten voeten uit!

Nu ligt er een pracht kans om te gaan voor speels, groen en veilig.
Jammer dan! Gemeente, techneuten van afd. verkeer en “afvoerputje” – en ook veel bewoners gedragen zich zouteloos.
Vooruit, de Hofkamp is geen Vogelaarwijk, maar dat is toch geen legitimatie om dit wijkje af te serveren á la Ella. Hoewel de eerlijkheid gebiedt, dat er zeker fraaie straten in Almelo zijn.
Met de Nijreessingel zou het allemaal beter worden met de woonwijken in de binnenstad.
Een lakmoesproef of de argumenten tellen, wethoudertje!
Een theatermakende man, theatraal bewerend de buurtbewoners ter wille te zijn en op tijd met hen te willen overleggen. Hij had alle tijd, evenals het slapende Hofkampbestuur. Armzalig!

Paul Bults

Archief
Terug naar vorige pagina