Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
19-11-2008  

Kop op, hoofd boven water.

 

Een zuinig antwoord - de abonnementsprijzen zijn dit jaar niet omhoog gegaan – op de vraag, waarom de prijs van de seizoenkaarten zo hoog zijn.
Een waterig argument van zo’n commercieel zwembaddirecteur schreeuwt om een reactie.
Zwemtijden in het 25 –meterbad zijn meer dan gehalveerd.
Duikplank foetsie, balletje balletje verboden, Turks stoomhok weg, het peuter – en dreumesbadbad, het halve diepe. Inschikken dus! “t Bad is uitsluitend nog geschikt voor baantjestrekkers. Daar werken wij aan mee!

Toen in maart de gewelven van het bad aangetast bleken, het bad gesloten tot nader orde, zijn zwemtegoeden en koffiegeld verrekend.
Was het niet correct geweest een fatsoenlijke abonnementsprijs vanaf september te rekenen tot het bad na de onheilstijding tengevolge van agressief chloor weer normaal in gebruik zou zijn?
De geheimzinnigheid, waarmee het onderzoek naar de chlooraverij is omgeven roept vele vragen op.
Was er geen regelmatige controle? Wie is er verantwoordelijk? Een raad van toezichthouders, commissarissen van stichting het Sportpark? De gemeenteraad? Hoeveel heeft het onderzoek gekost, exclusief de gemeentelijke ambtenaren die belast waren met het te herstellen bad?
Misschien zijn ze te achterhalen op het onderwater scherm van het Sportpark?
Onze overheid op een afstand, vage bestuurlijke constructies: een poreus fundament voor een gemeentelijk zwembad?
Prangende vragen, die je de adem benemen. Waar wij rechtens heldere antwoorden op moeten krijgen.
Moest het nu echt zo lang duren? Europese regels bij de aanbesteding? En dat voor een karwei, dat – als je de berichten mag geloven - binnen 8 weken is uitgevoerd door de lokale aannemer.
En dan – hou het voor de zekerheid op maart 2009 - ons gezellige bad terug, met dank aan de verantwoordelijke instantie, wie dat dan ook moge zijn …in Almelo!

Heel veel trouwe zwemgasten van het Sportpark, w.o. Wim Pots, Gerrit Beekman, Gerrie Tijhof, Fred van Laar, Hans Jager, Jan Moonen, Paul Bults, Cees Herweyer

Archief
Terug naar vorige pagina