Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
13-05-2019  

Dollie de Duif weerhoudt kapbrigade


Met Dollie, de jonkies zijn intussen uitgevlogen !
Dit is dan onze waakzame Dollie, die de dienst Groen belet de esdoorn te kappen!
 

"Kom gezellig voor een bakkie koffie onder ons nestkastje vol met jonge pimpelmezen aan de alweer 30 jaar jonge kerngezonde prachtige esdoorn en daarin onze broedende Dollie de Duif" was onze reactie op een brief van de gemeentelijke groenbrigade.
Aanleiding voor de brief was de vraag vorig jaar december van een Dinkelstraatbewoner om een tweetal takken te snoeien, dat tegen zijn raam zwiepte.

Almelo, recent aangesloten bij de " Steenbreekfamilie waarin kleurrijke plantjes, die door elk stenig plaveisel doorgroeien, gaat voor groen en leefbaarheid om ook maar elk grammetje CO2 op te slaan!

Van dat kopje koffie is niets gekomen. Wel een kijkje van de wethouder van  Groen, een dendroloog, en de wijkvoorzitter.
Nog verkeren wij in onzekerheid of de wethouder van Groen genade voor recht zal doen gelden. Immers het zou zo maar kunnen zijn, dat het gemeentelijke boombeleid in steen is gebeiteld! Gelukkig is Almelo nu lid van de "Steenbreekfamilie" en verlenen wij, bewoners van de Dinkelstraat gastvrijheid aan de pimpelmezen en onze koerende Dollie de Duif. Tot de jonkies zijn uitgevlogen mag de gemeente niet kappen en blijft onze esdoorn staan.
Kortom er is oprechte hoop, dat Almelo met haar bewoners participeert in de akkoorden van het Parijse klimaatbeleid en Dollie tot in lengte van jaren in de esdoorn haar broedplekje vindt!

Paul Bults

Archief
Terug naar vorige pagina