Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
23-11-2018  

Betutteling of dwangbuis?

 

De overheid bemoeit zich meer en meer met de individuele burger. Onder het mom van veiligheid en gezondheid, om er maar twee te noemen, worden allerlei maatregelen genomen die de individualiteit van ons mens zijn beïnvloeden. Zo zitten onze vingerafdrukken al in een internationale database van 140 miljoen ’fingerprints’ en schijnt er zelfs nagedacht te worden om ieders oor-kenmerken vast te leggen, want die zijn net zo identiek als de vingerafdruk.

Onze bankgegevens worden al langer internationaal gedeeld als ware een ieder een potentiële ‘witwasser’ die niet schroomt het criminele cq terroristische pad op te gaan.  Miljarden worden verspild om in al die internationaal ‘gespeicherte’ data te gaan grasduinen om maar een Link te vinden bij criminele handelingen die al net zo oud zijn als de mensheid. Met een onvolwaardig rechtssysteem ben je dan al gauw de sigaar. In de US kun je bijvoorbeeld beter een ‘deal’ vooraf sluiten met het justitieapparaat om niet door een ‘volksjury’ te worden beoordeeld met dan zeker een hele zware straf indien het ‘quilty’ wordt uitgesproken. In de US moet in feite de advocatuur het onschuldig zijn bewijzen van een aangeklaagde.
Naast bankgegevens en ‘fingerprints’ is DNA eveneens een gewild gegeven bij de ‘jagers’ in overheidsdiensten. Ook dat is een kwestie van tijd dat van ieder mens de DNA is vastgelegd en in internationale databanken voor al de ‘jagers’ beschikbaar komt. In Nederland wordt bij borelingen al jaren tijdens het hielprikje ook het DNA vastgelegd, zij het dat die gegevens nog niet worden gedeeld met derden. Maar ja, als dat uiteindelijk toch gebeurt?

Waar justitie te kort schiet, wordt in Nederland de ‘handschoen’ opgepakt door burgemeesters onder het mom van het bestuurlijk recht. De wetgeving in deze is en wordt verruimd om bijvoorbeeld ‘ondermijning’ aan te pakken. De term ‘ondermijning’ is het nationale stopwoordje van burgemeesters geworden, Dit terwijl de wetgeving nog moet worden geschreven. De VVD nam onder Rutte II met de Crime Figther’s Van Opstelten en Teeven het voortouw in de jacht op de kiezersgunst. Drie VVD-bewindslieden op Justitie ruimden inmiddels het veld en nu wat jaartjes later telt diezelfde partij de meeste wegens malversaties opgestapte bestuurders. Het volk kijkt er naar en haalt de schouders op. Kennelijk omdat iedereen alleen maar met zijn eigen sores bezig is en al die regels die de persoonlijke vrijheid indammen nog niet aan den lijve worden ondervonden.

Dat wordt anders bij de directie invloed op de levenssfeer. De betutteling tot gezond eten, meer bewegen en werken aan een rookvrije generatie of eerder de verplichte autogordel. Allemaal maatregelen die het individu betreffen en persoonlijke keuzes inperken.

In de jaren ‘40/’45 onder het juk van de bezetter waren er toch nog wat ‘dwarsliggers’. Later werden zij door de massaal opzij kijkende landgenoten als verzetshelden bejubeld als redders van de natie. Indien in de jaren na de bevrijding iemand had gedurfd om al die persoonlijke data te gaan ‘speicheren’ ten behoeve van de overheid, laat staan delen met andere naties, zou deze durfal met pek en veren zijn verjaagd!

De zorgkosten lopen uit de hand. Daarom moeten we meer bewegen, meer ‘groen’ eten en stoppen met roken. A me hoela denk ik dan al kaas en worst kauwend en een half pakje ‘peuken’ verdampend terwijl ik deze letters achter elkaar aan het tikken ben.

18.02 uur: Zo, nu aan de biefstuk!

‘Fijnslijper’

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina