Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
03-07-2013  

Knuppel


Uitgeteld door een 'hit' van de wethouder van sportzaken !
 

De Almelose Honk- & Softbalvereniging Uitsmijters ’55 vreest voor haar voortbestaan. De club is de oudste vereniging in haar soort binnen Twente en is gevestigd op het sportcomplex ’t Maatveld bij Bornerbroek. Al tientallen jaren poogde de club elders binnen de gemeente huisvesting te krijgen, om meer natuurlijke aanwas van jeugdige leden mogelijk te maken en in 2005 leek daar schot in te komen toen de gemeenteraad uit bezuinigingsoverweging besloot het sportcomplex af te stoten en de gevestigde verenigingen elders binnen de stad onder te brengen.

De atletiekvereniging Sisu was al jaren verkast naar een nieuwe accommodatie aan de Bosrand/Kolthofsingel, de voetbalvereniging DVO ’71 fuseerde na jaren tegenstribbelen met Sv Rietvogels tot Sv DRC 2012 en speelt nu op sportcomplex De Riet en ook voor Uitsmijters ’55 gloorde er hoop op huisvesting elders. Dat zat echter wat tegen, omdat de gemeente nog meer wilde bezuinigen op de kosten van sportaccommodaties. De club kreeg eind vorig jaar van de gemeente Almelo te horen dat het voorlopig nog wel vijf jaar op ’t Maatveld kon blijven zitten, omdat er geen geld was voor nieuwe huisvesting.

Vorige week donderdag dan de onheilstijding dat de gemeente helemaal geen geld meer wil uittrekken voor herhuisvesting. Volgens sportwethouder en wethouder van financiën Jan van Marle is het ‘potje’ voor de buitensport helemaal leeg en moet de club zich maar eens bezinnen op de toekomst. Daarbij werd de suggestie gedaan om te bekijken of samenwerking met bijvoorbeeld Giants in Hengelo tot de mogelijkheid behoord. In feite dus de boodschap dat Uitsmijters’55 het verder zelf maar moet uitzoeken en dat ’t Maatveld uiteindelijk toch dicht moet. Dat noemt men een boodschap met het ‘mes op de keel’.

Een keiharde boodschap dus van de sportwethouder terwijl de gemeente wel dik 10 miljoen euro uittrekt om vier sportclubs op het sportcomplex Beeklust te herhuisvesten, omdat Oranje Nassau zonodig moet verkassen voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo. Bovendien staat de gemeente ook nog borg voor een lening van maximaal 15 miljoen euro aan het Almelose profvoetbalbedrijf dat zelf zijn investeringen niet kan financieren. Ook blijkt het prestigeobject IISPA een bodemloze put te zijn geworden. Eerst steeds luxer qua eisen en verder bouwtechnische tegenvallers waardoor het miljoenen euro's duurder werd dan beoogd. Het gevolg een exploitatietekort van een slordige half miljoen euro jaarlijks. De amateursport in Almelo gaat dus flink bloeden voor bestuurlijk prestige.

De ‘knuppel’ ligt bij de gemeenteraad !!!

‘Fijnslijper’

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina