Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
04-04-2013  

Kamerlid ten Broeke doet loze Bajes-belofte

 

ALMELO – Tweede Kamerlid Han ten Broeke (VVD) heeft zijn partijgenoot staatssecretaris Fred Teeven van Justitie en Veiligheid gevraagd te onderzoeken of Duitse gevangenen hun straf in het Huis van Bewaring De Karelskamp in Almelo kunnen uitzitten. Volgens de Haaksbergenaar met Almelose 'roots' is De Karelskamp financieel gezond en dat zou een reden zijn voor de VVD-fractie om te bekijken of er alternatieven zijn.
De reactie uit Duitsland is echter simpel: “Huidige wetgeving maakt dat onmogelijk. Bovendien worden er in Noordrijn Westfalen al gevangenissen verbouwd en staat nieuwbouw op stapel o.a. in Münster. Onderzoek door Teeven en de zijnen is dus overbodige geldverspilling.

Het sluitingsplan van Teeven moet een bezuiniging van 340 miljoen opleveren.
Tegelijkertijd is 300 miljoen euro gereserveerd voor omscholing en afkoop van personeel en moeten er in Veenhuizen en Zaanstad nieuwe gevangenissen gebouwd worden.
De Karelskamp houdt jaarlijks 500.000 euro over en stort dat bedrag jaarlijks terug op de rekening van het ministerie.
Het invoeren van meer enkelbandjes voor thuis-gedetineerden legt een extra belasting bij de politie. Bovendien moeten gemeenten dan de bijstandsuitkering doorbetalen, terwijl dat bij gesloten detentie niet het geval is. Gedetineerden worden verder van huis geplaatst. Er bestaat een regeling dat de reiskosten van bezoek aan gedetineerden door het ministerie vergoed wordt. Daar wordt nu amper gebruik van gemaakt. Dat wordt straks massaal anders!
Hoezo bezuinigen?

Teken de petitie om dit categorisch slechte voornemen van de VVD tegen te houden!

‘Fijnslijper’
 

Archief
Terug naar vorige pagina