Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
18-03-2013  

Urkers


De verbindingen met Zwolle, Twente en het Duitse achterland kunnen veel beter !
 

De gemeente Urk bruuskeert de gemeente Noordoostpolder als het gaat om toekomstige grenscorrecties. De hele Noordoostpolder bestaat slechts uit die twee gemeenten en Urk is daar een stipje in. De Urkers willen bij toekomstige grenscorrecties/samenvoegingen echter worden ingedeeld bij de toekomstige superprovincie Noord Holland/Utrecht/Flevoland en niet weer zoals vroeger bij Overijssel die dan samen zou moeten gaan met Gelderland.
Of minister Ronald Plasterk er überhaupt in slaagt om het land te herindelen in vijf landsdelen met gemeenten die minimaal 100.000 inwoners zouden moeten hebben, is overigens de vraag. De meeste provincies zien het niet zitten en ook driekwart van de burgemeesters vreest om hun baan.
Toch is de voorkeur van Urk ergens op gebaseerd en dat zou wel eens het gebrek aan goede verbindingen richting Zwolle, Twente en het Duitse achterland kunnen zijn. Terwijl de A6 hen rechtstreeks Almere/Amsterdam en de Randstad voert.
Laat nu net het kabinet Rutte/Samson hebben gekozen voor de sobere variant van de N35. Bovendien heeft men ook nog eens besloten in de komende jaren 1,7 miljard te willen bezuinigen op de infrastructuur.
Die Urkers zijn zo gek nog niet !

‘Fijnslijper’

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina