Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
07-12-2012  

Vallende sterren

 

Wanneer je geluk hebt kun je ’s avonds in het donker ergens buitenaf waar het nog stil is af en toe een vallende ster zien. Je mag dan heel nederig een wens doen en voor de meeste mensen zal het er wel op uitdraaien dat ze graag vrede willen en dat ze daar dan in goede gezondheid van mogen genieten.
Vorige week vielen de sterren bij bosjes, zo leek het wel. Deze sterren werd weinig goeds toegewenst, in het gunstigste geval het hellevuur, waar geween is en tandengeknars.
De twee grootste sterren waren neuroloog Jansen Steur en sprookjesverteller Stapel. De eerste een verslaafde neuroloog met foute diagnoses. Talloze levens verwoest. Bakken met geld verdiend, veel aanzien.
Dan Prof. Dr. Stapel. Bij het voorlezen uit eigen werk kijkt hij uit alsof hij z’n broek boordevol heeft. En terecht. Je zal maar zo’n brief moeten voorlezen en wat erger is: het gaat over jezelf en dit keer is er geen woord gelogen.
Om de week goed uit te luiden was er nog die in Almelo wereldberoemde voetballer, waarvan we het beeld nu toch ook lichtelijk moeten bijstellen. “Dronken poepen op straat”, luidt hier de beschuldiging. Ook van je voetstuk.
Nog meer sterren afgelopen jaar? Jawel, Lance Armstrong, Bram Moszkowicz en Dominique Strauss-Kahn. Zomaar een greep uit een omvangrijk oeuvre.
Ziehier de club van brave Hendrik. Wanneer je er een jaarverslag van ging maken, zou het nog een heel boekwerk worden.
Nivellering op het financiële vlak gaat waarschijnlijk niet door, maar bovenstaande toont aan dat deze op het menselijke vlak aardig lukt. Niets menselijks is onze sterren vreemd. De podiums en de voetstukken kunnen weg. Weg dus ook dat hautaine gedrag.
Dostojewski zei het al: “De mens een merkwaardig mengsel van goed en kwaad.” Uit bovenstaande blijkt maar weer eens hoe waar dit is en hoe menselijk wij allen zijn, van hoog tot laag.


Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina