Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
03-12-2012  

Vrijwillige belastingheffing op vlees is dwaas


Co Verdaas
 

De afgelopen jaren werden we telkens in de publiciteit verrast met plannen van het kabinet Rutte I die later niet haalbaar bleken of flink moesten worden bijgesteld. Vooral de VVD’ers Teeven en Opstelten hadden daar last van in de aanloop naar de verkiezingen.
Nu in het kabinet Rutte II hebben we er weer een dwaas plan bij. Ene Co Verdaas, staatssecretaris van Economische Zaken en PvdA’er, lanceerde in het VARA-programma ‘Vroege Vogels’ het plan om vlees in de supermarkt (en slager nemen we aan) van twee prijzen te voorzien. De opslagprijs is dan een vrijwillige belastingheffing die ten goede moet komen van dierenwelzijn.

Leuk om Marianne Thieme de politieke wind uit de zeilen te nemen, maar vooral een dwaas idee dat de consument graag vrijwillig extra betaald. Dat zit er met de op stapel staande bezuinigingen en lastenverhogingen van dit kabinet, bij de meesten van ons burgers niet in!
Volgens Verd(w)aas kunnen de veehouders, na invoering van de heffing, dan een beroep doen op het geldpotje om hun stallen diervriendelijker in te richten. Nou, de richtlijnen in Nederland zijn al zo ongeveer de strengste in de wereld en ook is de bio-industrie in ons land al door Bleker een halt toe geroepen qua omvang van pluimvee-, varkens- en veehouderij. Die schaalvergroting in de bio-industrie gaat echter wel door buiten Nederland met Nederlands kapitaal en nog Nederlands subsidiegeld op de koop toe. (Zie Nieuwsuur reportage)
Bovendien zijn de perceptiekosten van een dergelijke heffing ook niet mis, terwijl de overheid juist moet krimpen, zo is beloofd bij de verkiezingen.

Kan Henk (Kamp), zijn assistent op Economische Zaken niet aan de ‘stick’ zetten en er voor zorgen dat ondernemen door agrariërs in Nederland op een normale manier loont?

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina