Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
10-11-2012  

Supermarkt op Bedrijvenpark Twente?

 

Projectontwikkelaars struinen heel Nederland af voor locaties waar supermarkten kunnen worden ontwikkeld. Dalende consumentenomzetten hebben ondanks de crisis nauwelijks impact op de wekelijkse boodschappen. Wel komt de comsument vaker in goedkopere winkelketens als Aldi, Lidl en Nettorama, die bovendien altijd gratis parkeren bieden.
Gemeenten willen reguleren, maken vaak detailhandelsvisie maar lopen ook vaak achter de feiten aan omdat bestemmingsplannen zijn verouderd en als een ontwikkelaar weer een plekje gevonden heeft waar detailhandel volgens het vigerend bestemmingsplan is toegestaan, is daar nauwelijks iets tegen te doen. Ontwikkelaars kijken daarbij naar bereikbaarheid met de auto en de mogelijkheid tot gratis parkeren voor zo’n 80 auto’s en een winkeloppervlak van 1000 tot 1500 meter.

De voormalige locatie van het verhuisde autobedrijf Jan Scholten Team aan de Raveslootsingel in Almelo is zo’n plek. Jumbo komt er. De gemeente Almelo wilde eigenlijk niet, sputterde nog wat, maar kan het niet tegenhouden. Jumbo en de al gevestigde Aldi gaan daar beiden de inrichting van het terrein aanpakken en de parkeergelegenheid wordt fiks vergroot door de voormalige drukkerij aan de Zuiderstraat te slopen. Zelfs de routing van de leveranciers is op elkaar afgestemd.

Projectontwikkelaar IM uit Erp vond een andere interessante locatie in Almelo. Op het Bedrijvenpark Twente vond het bij tegelhandel Teunissen & Becking een lap grond met de bestemming detailhandel pal langs de N36. De ontwikkelaar wil daar nu een supermarkt bouwen van een slordige 1250 meter met uiteraard gratis parkeren. Een echte ‘weidewinkel’ dus die per auto makkelijk bereikbaar is vanuit Wierden, Almelo en zelfs Vriezenveen.

Ontwikkelaar Wissink bouwde in Almelo aan de Bornsestraat een winkelpand op grond van zijn voormalige autohandel waar ook een detailhandel was toegestaan. Vergrootte op wens van Lidl de parkeeraccommodatie en bouwt nu nog een extra winkeltje in het aanpalende voormalige pand van wijlen fietsenmaker Jo van der Elst. De gemeente 'traineerde' tot en met en gaf uiteindelijk een vergunning. De gemeente Almelo heeft dus nauwelijks vat op de ontwikkelingen en nu, nadat Lidl een paar weken open is, blijkt dat de verkeersdruk op dat deel van de Bornsestraat enorm is toegenomen. Niet alleen op zaterdag of op de koopavond maar elke dag. Zelfs op maandag. Dat doet dus het ergste vrezen als er op luttele afstand ook nog een AH komt op de hoek Bornsestraat/Violierstraat, waar het parkeren in de ‘achtertuin’ van de omwonenden moet plaatsvinden en de inrit en uitrit pal aan verkeersregelinstallaties ‘ingetekend’ staat.

Een geluk is er, het bestemmingsplan staat het niet toe en de omwonenden zijn vierkant tegen. Het Almelose college van B&W heeft hier dus wel de macht om iets te voorkomen, maar wat willen ze? Medewerking verlenen..... Begrijpt u het nog?

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina