Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
01-11-2008  

Kanopieten geweerd van intocht goedheiligman


Een kanopiet in 2007 die niet meer welkom is.
 

Spanje 31-10-2008

Medebewoners en kinderen van Almelo,

Het is de hulppieten van Kanoleut ten gehore gekomen dat ze niet meer welkom zijn bij de intocht van onze Sint. Volgens mevrouw H. van de stichting Evenementen Almelo voldoen de pieten van Kanoleut namelijk niet aan het Pietenbeeld dat zij voor ogen heeft. De reden was dat het veelkleurige neopreen niet dezelfde uitstraling heeft als een pietenpak (dus niet paste bij het evenement) en dat er een verkleurde
haarlok gesignaleerd was. Mevrouw H heeft vervolgens geheel zelfstandig besloten om de Pieten buitenboord te zetten. Dit alles moeten wij horen, per mail, van een stagiaire die werkzaam is bij de stichting evenementen Almelo. Dit na ongeveer 20 jaar trouwe dienst bij onze Sint.
Daar zakken onze pieten de broek vanaf.
Wij vinden het in Spanje niet normaal dat een stichting op dergelijke wijze trouwe pieten overboord gooit. Daar bespreekt men met vrijwillige trouwe knechten dergelijke zaken van Sint tot Piet.

Wel valt het Piet op dat de stichting op haar website vrijwilligers zoekt, nou als u zo omgaat met Uw vrijwilligers zult U er weinig overhouden. Wij hebben onze kano er flink vol van. Jammer voor de jeugd, dat in uw opinie een commerciële clown wel leuker zou zijn.

Met vriendelijke groet, een boze piet, al 20 jaar in dienst van Sinterklaas.

(Piet) Wim Baas

 
08-11-2008  

Een kinderjuf voert het evenementenbureau aan!

 

Begin 2007 heeft de gemeente Almelo de stichting Evenementen Almelo in het leven geroepen. Een stichting met als taak de gemeente meer in de 'picture' te zetten in het hele land en de regio. Jaarlijks stopt de gemeente daar anderhalve euroton in en aan het hoofd van dit evenementenbureau werd onder het 'bewind' van de toenmalige stadsdirecteur Herman Geerdink ene Maika de Hek aangesteld. Maika is afkomstig uit de kinderopvang, dus ze weet hoe het moet.

Met Geerdink heeft ze gemeen dat samenwerken niet haar sterkste punt is, maar met de ambtelijke dictaten van de afdeling Economische Zaken zou het toch moeten lukken dacht men kennelijk in het gemeentehuis. Echter de gemeente zat niet zo ruim in het financiële jasje en zo werd besloten dat de STAP, met een keur aan vrijwilligers, wel kon worden opgeheven en zonodig ook de VVV, om de stedelijke pr-kosten zoveel mogelijk te egaliseren.

Het verhaal van de STAP heeft ruimschoots de krantenkolommen gehaald, de stichting werd opgeheven en alle vrijwilligers werden aan de kant gezet of bedankten verder voor de eer. Doelstelling 1 publiciteit werd ruimschoots gehaald. Er deed zich natuurlijk wel een probleem voor, want zonder vrijwilligers is het moeilijk organiseren.
Geen nood, dacht de nieuwe evenementenstichting. We hebben nog wel een organisatiebureau in de stad en die huren we gewoon in voor de uitvoering. Sindsdien worden de activiteiten voornamelijk door het bureau van Jaap Besteman georganiseerd in overleg met de evenementenstichting die de 'knip' trekt om de rekeningen te betalen. Het zij Jaap gegund!
Voorheen bij de STAP kwam 25.000 euro uit de gemeentepot en de Almelose ondernemers zorgden voor de rest van het geld. Nu wordt vooral gemeenschapsgeld via het gemeentehuis in de salariskosten en ingehuurde activiteiten gestoken en is alles daardoor veel duurder geworden.

Zo ook de sinterklaasintocht van 2007. Bijna drie keer zo duur als in al die jaren daarvoor. Tegelijkertijd denkt men bij het evenementenbureau ook aan kwaliteitsontwikkeling van de evenementen. En zo werd besloten dat dit jaar de 'kanopieten' van Kanoleut na 25 jaar trouwe dienst, per email aan de kant werden geschoven.

Niks geen overleg over de wens tot kwaliteitsverbetering van de presentatie door Kanoleut, nee gewoon Pats Boem uw medewerking wordt niet meer op prijs gesteld.
Doelstelling 1 publiciteit over Almelo is daarmee wederom gehaald en dit keer met stip, want de NCRV kwam langs met het programma "Man bijt hond" zodat heel Nederland kan meegenieten op 12 november a.s. wanneer het wordt uitgezonden. Dus wat zeuren we over de aansturingskwaliteiten vanuit het gemeentehuis en 'doorgeefluik' Maika en over het 'rucksichtslos' afdanken van trouwe vrijwilligers. Almelo wordt toch in de 'picture' gezet en op deze wijze nog gratis ook, daar gaat het toch om?

Inderdaad, dat kun je zo zien en met het afdanken van de 'kanopieten' - waar achteraf van gezegd werd dat het geen goede indruk maakte dat de 'schmink' doorliep na een kanorol - slaan we twee vliegen in één klap, een mooiere en meer centen kostende sinterklaasintocht en gratis landelijke publiciteit. 

Zou de schmink van Maika ook watervast zijn als de gemeenteraad haar afdankt?


PrikPen

 
19-11-2008  

Kop op, hoofd boven water.

 

Een zuinig antwoord - de abonnementsprijzen zijn dit jaar niet omhoog gegaan – op de vraag, waarom de prijs van de seizoenkaarten zo hoog zijn.
Een waterig argument van zo’n commercieel zwembaddirecteur schreeuwt om een reactie.
Zwemtijden in het 25 –meterbad zijn meer dan gehalveerd.
Duikplank foetsie, balletje balletje verboden, Turks stoomhok weg, het peuter – en dreumesbadbad, het halve diepe. Inschikken dus! “t Bad is uitsluitend nog geschikt voor baantjestrekkers. Daar werken wij aan mee!

Toen in maart de gewelven van het bad aangetast bleken, het bad gesloten tot nader orde, zijn zwemtegoeden en koffiegeld verrekend.
Was het niet correct geweest een fatsoenlijke abonnementsprijs vanaf september te rekenen tot het bad na de onheilstijding tengevolge van agressief chloor weer normaal in gebruik zou zijn?
De geheimzinnigheid, waarmee het onderzoek naar de chlooraverij is omgeven roept vele vragen op.
Was er geen regelmatige controle? Wie is er verantwoordelijk? Een raad van toezichthouders, commissarissen van stichting het Sportpark? De gemeenteraad? Hoeveel heeft het onderzoek gekost, exclusief de gemeentelijke ambtenaren die belast waren met het te herstellen bad?
Misschien zijn ze te achterhalen op het onderwater scherm van het Sportpark?
Onze overheid op een afstand, vage bestuurlijke constructies: een poreus fundament voor een gemeentelijk zwembad?
Prangende vragen, die je de adem benemen. Waar wij rechtens heldere antwoorden op moeten krijgen.
Moest het nu echt zo lang duren? Europese regels bij de aanbesteding? En dat voor een karwei, dat – als je de berichten mag geloven - binnen 8 weken is uitgevoerd door de lokale aannemer.
En dan – hou het voor de zekerheid op maart 2009 - ons gezellige bad terug, met dank aan de verantwoordelijke instantie, wie dat dan ook moge zijn …in Almelo!

Heel veel trouwe zwemgasten van het Sportpark, w.o. Wim Pots, Gerrit Beekman, Gerrie Tijhof, Fred van Laar, Hans Jager, Jan Moonen, Paul Bults, Cees Herweyer

Archief
Terug naar vorige pagina