Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
02-07-2018  

Overigens I

 

Elke dag een column schrijven. Is dat moeilijk? Nee. Er zijn er genoeg die het doen. Het is dan ook makkelijk. Zeker als je verder weinig om handen hebt. Je moet er wel echt werk bij verrichten. Columnistiek als dagtaak is waanzin. Gedachteloos. Babbelziek. Persgroepig. Angeladejongerig. Dat zijn geen columns, dat zijn vertoningen van libellisering. Columns moeten jubelen of hekelen…

Lees verder in De Roskam

Uitgever/auteur Han Pape schrijft sinds 1 juli dagelijks een column. Soms een race tegen de klok, nog net voor het middernachtelijk uur gepost op de website van De Roskam, maar altijd interessant om te lezen ook al is dat via bovenstaande Link een dagje later.

 
04-07-2018  

Overigens III

 

Een blijvende bron van recreatie zijn de luitjes die de erover gaan. De sneuneuzen en droefkoppen van de toeristische industrie. Er lopen in Twente meer bevorderaars van de ‘sector’ (alles wat zich iets verbeeldt noemt zich sector) dan gebruikers. Marketinggoeroes, directeurgelieerden, gebiedsregisseurs en veel voetvolk. De gladjanussen met schuren vol ronkende reclamematerialen en vrachtwagens afgeladen met kletskoek en brakwater leven er goed van...

Lees verder in De Roskam

<<< In Almelo werd in de bestuursperiode van burgemeester Knip de subsidie voor de VVV stopgezet evenals die voor de bestaande Stichting Almelo Promotie (STAP). De PR voor de stad kon volgens eigen dunk beter in het gemeentehuis worden uitgevoerd.
Inmiddels is dat wel gelogenstraft en werd een nieuwe private stichting Almelo Promotie (SAP) opgetuigd dat tevens als 'loket' voor evenementenvergunningen fungeert en namens de gemeente ook subsidieaanvragen in deze beoordeelt. Ook dit heeft negatieve kanten getuige de aankondiging dat het Amaliaplein op de avond van de Profronde, het jaarlijkse stadsfeestje voor het volk, alleen toegankelijk is tegen betaling van 5 euro entree, daarmee 20.000 euro genererend voor de organisatie van de Profronde. Hoezo openbare weg?

 
13-07-2018  

Rare kostgangers

 

‘Onze lieve Heer heeft rare kostgangers’ is en van de oudere gezegden. In de gemeente Twenterand woont iemand waarop die spreuk van weleer zeker van toepassing is. De man in kwestie raakt al van slag als hij mensen ziet die er on-Nederlands uitzien.
Sneaky genomen foto’s worden dan gebruikt om zijn vreemdelingenangst en afkeer kenbaar te maken via Twitter. Wel een beetje vreemd, want in de dorpskernen van Twenterand (of andere afgelegen gebieden) zie je gemiddeld vaker de gevolgen van inteelt dan in de grote stad. Met andere woorden, voor de ‘stadsen’ lijken bijna alle bewoners van dorpen anders dan de gemiddelde Nederlander.

Hoe los je dat nu op? De dorpen afbranden en de bewoners verjagen? Of de dorpen laten annexeren door de stadse buurgemeente voor wat meer mix?
Geen van alle lijkt me een oplossing te bieden. ‘Rare kostgangers’ blijven ‘rare kostgangers’ ook Nederlandse die er buitenlands uitzien.

‘Fijnslijper’

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina