De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
12-09-2010  

ING klantonvriendelijk met spaarloon

 

DEN HAAG - De Consumentenbond heeft zware kritiek op de ING Bank en wil dat ING anders omgaat met het spaarloon van haar rekeninghouders. ING maakt per 15 september al het spaarloon van haar klanten vrij opneembaar en dat kan volgens de Consumentenbond zeer nadelig zijn. De Consumentenbond wil dat het spaarloon geblokkeerd blijft totdat de klant ervoor kiest om het op te nemen. Volgens de Consumentenbond hebben rekeninghouders kans op een lagere rente als het geld van de spaarloonrekening wordt weggezet als gedeblokkeerd of wel vrij opneembaar. Bovendien moeten ze er rekening mee houden dat vrij opneembaar spaarloon mee telt in de vermogensbelasting vanaf een drempelbedrag.
Nu moeten de rekeninghouders zelf actief worden om hun geld als spaarloon op hun rekening te laten staan. Bovendien moeten zij ook nog extra betalen voor het telefoonverkeer met de ING Bank.
Door een kabinetsbesluit mogen de spaarlonen al dan niet gedeeltelijk per 15 september a.s. vrij worden opgenomen zonder nadelige fiscale gevolgen, maar door het automatisme van de ING Bank kan dat wel tot nadelige gevolgen leiden.

< Het oude hoofdkantoor
aan de Amsterdamse Poort ( Alberts en Van Huut - organische architectuur) wordt weer het hoofdkantoor van de ING Bank. Het huidige pand 'De Schoen' aan de ZuidAs wordt het hoofdkantoor van de verzekerafdeling Nationale Nederlanden van het ING-concern. 'De Schoen' is een ontwerp van Meyer en Van Schooten die eveneens het nieuwe stadhuis van Almelo ontwierpen. Of dat alsnog wordt gebouwd is onzeker gelet op de financiële huishouding van de gemeente Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina