De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
02-09-2010  

Wilders wil niet reageren op brief Klink


Wilders als jongeling in een Israƫlische 'kibboets'.
De originele foto is in handen van journalist Marco de Vries.
 

DEN HAAG – Geert Wilders wil voorlopig niet reageren op de uitgelekte brief van demissionair minister Ab Klink (CDA) aan zijn fractiegenoten. Klink legt uit dat hij niets ziet in verdere onderhandelingen met de PVV. Wel meldde Wilders in het AD dat de weergave van Klink over de onderhandelingen niet kloppen.
VVD-coryfee Hans Wiegel zegt daarover dat je nooit dit soort brieven moet schrijven maar slechts in zeer kleine partijkring overleg moet voeren en vooral er niet over praten. Zelfs niet thuis of tegen je hond.
Arie Slob van de ChristenUnie zegt 'onder de indruk' te zijn van de brief van Klink. ,,Ik vraag me af met welke ogen VVD'ers hier nu naar kijken. Dit moet hen toch ook iets zeggen".
Diederik Samson (PvdA) noemt de brief indrukwekkend. Alexander Pechtold (D66) constateert richting NU.nl dat het CDA een gespleten partij is en zich als een dodelijk gewonde patiënt naar het bordes sleept.
Wilders en VVD-voorman Rutte willen zich eerst nader beraden over de voortgang van de gesprekken met het CDA. Het CDA laat naast Verhagen nu demissionair staatssecretaris Ank Bijleveld als mede-onderhandelaar optreden.
Pechtold verwacht niet dat Ab Klink zijn bezwaren zomaar overboord zal zetten. ,,Hij zal het proces laten lopen, maar ik zie hem niet in zo'n fractie gaan zitten. Daarvoor ken ik hem goed genoeg."
Wiegel zegt Klink te kennen als een 'redelijke en verstandige man'. ,,Als hij zegt dat hij afwacht, zal hij dat ongetwijfeld doen.''

Lees de brief van Ab Klink aan fractievoorzitter Verhagen.

bron uitgelekte brief: NOS

Archief
Terug naar vorige pagina