De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
26-07-2010  

Het aantal doden bij Loveparade is nu 20

 

DUISBURG (D)) Het aantal slachtoffers bij de Loveparade in Duisburg is opgelopen naar twintig. Een 21-jarige vrouw is maandag aan haar verwondingen bezweken. Het totale aantal gewonden dat werd behandeld bedraagt 511 en 283 van hen werden naar een ziekenhuis vervoerd. Maandagmiddag lagen nog 43 gewonden in diverse ziekenhuizen in het Ruhrgebied. Onder hen zijn wel een aantal zwaar gewonden maar niemand is meer in levensgevaar.
Organisator Rainer Schaller wijst met een beschuldigende vinger naar de Duisburgse politie die alle toegangspoorten naar de westelijke tunnel geopend zou hebben terwijl de organisatie voordien 10 van de 16 sluizen zou hebben gesloten om de druk op de tunneldoorgang te verlagen.
Hij gaf tevens te kennen dat 187.000 bezoekers reeds op het terrein waren en daarmee voor 75% gevuld. De druk op de toegangstunnel zou volgens hem oncontroleerbaar zijn geworden omdat de politie de door de organisatie gesloten toegangssluizen naar de voetgangerstunnel weer had geopend. Volgens deskundigen bedroeg de capaciteit van de tunnel 20.000 voetgangers per uur. Rond 17.00 uur troffen ingaande en uitgaande bezoekersstromen elkaar in de tunnel waardoor paniek uitbrak.
De volkswoede richt zich op ‘Oberburgemeister’ Adolf Sauerland van de gemeente Duisburg. Volgens een bericht in de Kolnischer Rundschau is de vergunning voor het evenement pas zaterdagmorgen kort voor aanvang verleend. Tot en met vrijdag zou nog overleg zijn geweest met de brandweer en politie, die aangegeven zouden hebben dat de plek niet geschikt zou zijn voor een dergelijk groot evenement. Vorig jaar zag de stad Bochem af van het evenement omdat men de veiligheid niet kon controleren. Burgemeester Sauerland zou het evenement kostte wat het kost uit prestige naar Duisburg hebben gehaald. Ook wordt hem verweten dat er geen nadere berichtgeving over de oorzaken worden gegeven en vinden velen dat hij moet aftreden.

Archief
Terug naar vorige pagina