De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
25-07-2010  

18 doden bij Loveparade Duisburg (upd)

 

DUISBURG (D) Het Ruhrgebied is dit jaar ‘Culturele Hoofdstad in Europa’ en dat was ook de reden om de ‘Loveparade’ van Berlijn naar Duisburg te verleggen. Gerekend werd met een bezoekersaantal van tegen de miljoen, maar dat werd groots overtroffen en toen 1,4 miljoen mensen de enige toegangsweg waren gepasseerd werd zaterdagmiddag rond 16.00 uur besloten niemand meer toe te laten en werden mensen opgeroepen om niet meer naar Duisburg te reizen. Ook het treinverkeer kwam tot stilstand doordat bezoekers massaal via het emplacement alsnog op het Loveparadeterrein trachtten te komen.

<< Bij de te passeren spoortunnel als enige toegangsweg kwam het tot paniek en werden mensen massaal overlopen. Het gevolg ruim 150 gewonden waarvan meerdere ernstig en later s’avonds was het dodental tot 18 gestegen nadat in het ziekenhuis 2 mensen waren overleden. Dat aantal kan de komende uren/dagen nog oplopen vanwege de zware kwetsuren van de 80 in verschillende ziekenhuizen opgenomen mensen
Ondertussen ging het technobeat geweld door tot s’avonds 23.00 uur omdat men het ook niet aandurfde het terrein te ontruimen en ergere chaos te voorkomen.

Het onderzoek naar de oorzaak is inmiddels in volle gang. Hoe heeft het zover kunnen komen nadat de politie de toegangswegen had versperd en mensen blijkbaar tevergeefs met luidsprekers heeft opgeroepen om huiswaarts te keren? Hoe hebben de mensen alsnog een weg weten te vinden naar de tunnel als enige toegangsweg? Dat lijken daarbij de voornaamste vragen.

Update:
Dodental loopt verder op naar 19. Lees het
AD. Ook zijn er tal van foto's van het drama en op You Tube een filmpje 
Ook de WDR bericht uitvoerig over het drama.

Archief
Terug naar vorige pagina