De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
10-02-2009  

Balkenende bezoekt troepen in Afghanistan

 

Minister-president Balkenende heeft samen met staatssecretaris De Vries (Defensie) de Nederlandse militairen in Afghanistan bezocht. Hij noemde de militairen 'de helden van deze tijd'. Minister-president Balkenende sprak met de Nederlandse eenheden in Kandahar en met de troepen in Tarin Kowt en Deh Rawod in Uruzgan. Ook sprak hij met de gouverneur van Uruzgan, Assadulah Hamdam.
Successen
Balkenende betuigde een 'groots en diep' respect voor de militairen die werken aan de opbouw van Afghanistan. 'Jullie zijn de helden van deze tijd', aldus de minister-president. In een toespraak noemde de minister-president de risico's die de militairen lopen bij hun werk, maar wees ook op de vele successen van de missie. Zo gaan er in Afghanistan tegenwoordig 50.000 meisjes naar school. Dit was onder het Taliban-bewind ondenkbaar. Ook is medische zorg breder beschikbaar in Uruzgan, verbetert de infrastructuur en groeit de economie.
Willems-Orde
Balkenende noemde in zijn toespraak ook de uitreiking van de Militaire Willems-Orde aan kapitein der infanterie Kroon, voor zijn optreden in Afghanistan in 2006. Dit is de hoogste koninklijke onderscheiding van Nederland en wordt dit jaar voor het eerst sinds 1955 uitgereikt.

Archief
Terug naar vorige pagina