De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
19-09-2008  

Spoedaanpak bij aanleg alle wegen

 

DEN HAAG- Het kabinet wil een snellere besluitvorming voor alle wegprojecten, met behoud van inspraak en aandacht voor het milieu. Het kabinet breidt hiervoor de spoedaanpak uit. Dit staat in het wetsvoorstel Wet versnelling besluitvorming wegprojecten (spoedaanpak wegen) van minister Eurlings (VenW) en minister Cramer (VROM).
Spoedaanpak
In juli 2008 heeft het kabinet een nieuwe spoedwet wegverbreding voor advies aan de Raad van State gestuurd. Dit gebeurde in reactie op aanbevelingen van de commissie-Elverding. Het kabinet wil deze aanpak nu uitbreiden naar alle wegprojecten die onder de Tracéwet vallen. Hierdoor kunnen niet alleen projecten die onder de Spoedwet vallen, maar alle wegprojecten profiteren van snellere besluitvorming.
Lange termijn
Naast deze spoedaanpak voor de korte termijn, presenteert minister Eurlings in september 2008 een actieplan voor de lange termijn. Hierin staan meer maatregelen om het aanleggen van infrastructuur blijvend te versnellen.
Dertig projecten
Het is de bedoeling deze kabinetsperiode de besluitvorming voor dertig projecten af te ronden en te beginnen met de aanleg van wegen.

Archief
Terug naar vorige pagina