De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
21-10-2013  

Nationale Ombudsman noemt politiek racistisch

 

AMSTERDAM - Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer heeft in het tv-programma Buitenhof nog voor zijn aanstaande vertrek naar de Europese Rekenkamer voor flink wat rimpelingen gezorgd in de Haagse Hofvijver. Brenninkmeijer noemde het nationale politieke klimaat racistisch.
Brenninkmeijer deed dat in een reactie op het recente rapport van de Raad voor Europa waarin staat dat Nederland te weinig werk maakt van racisme in de samenleving. Volgens de Brenninkmeijer ligt de oorzaak bij de politiek in het parlement. "Ik heb het niet over één partij, maar over de stemming in Den Haag. Die is tegen buitenlanders."
Als voorbeeld van racisme noemde de ombudsman het meldpunt van de PVV over Oost- en Midden-Europeanen. Ook de houding van premier Rutte, die vond dat het meldpunt niet onder zijn verantwoordelijkheid viel, keurde Brenninkmeijer af. Volgens de Nationale Ombudsman moet de regering haar verantwoordelijkheid nemen en een anti-discriminatiecampagne starten om het tij te keren.
Volgens Brenninkmeijer kan het kabinet daarbij een voorbeeld nemen aan Duitsland waar het kabinet van Angela Merkel bezig een campagne op te zetten tegen racisme en discriminatie.

Archief
Terug naar vorige pagina