De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
03-07-2012  

PVV brokkelt uiteen à la LPF

 

DEN HAAG – De PVV-Kamerleden Marcial Hernandez en Wim Kortenoeven zijn vandaag met onmiddellijke ingang uit de PVV gestapt. Zij deden dat onmiddellijk na de presentatie van het verkiezingsprogramma van de PVV door Geert Wilders in Nieuwspoort.

Defensiewoordvoerder Hernandez kondigde kort na 11.00 uur op Twitter het vertrek van hem en zijn collega al aan.
‘Kortzichtigheid en symboolpolitiek vieren hoogtij bij de PVV’, stelde Hernandez op een geïmproviseerde persconferentie in Den Haag waar Kortenoeven en hij hun vertrek toelichtten. ‘Geert weet niet wie Henk en Ingrid zijn. Hij leeft in een totaal isolement en is de feeling met de realiteit volledig kwijtgeraakt’, vertelde Hernandez.
Het tweetal heeft moeite met het verkiezingsprogramma. Volgens een geëmotioneerde Hernandez mochten de PVV-Kamerleden het verkiezingsprogramma ‘een half uurtje even snel inkijken’ en werd kritiek ‘afgewimpeld’. (Lees hier zijn verklaring)
Volgens buitenlandwoordvoerder Kortenoeven geldt de vrijheid van meningsuiting binnen de PVV uitsluitend ‘voor Wilders en de leden van zijn politbureau’. Daarmede een tweedeling en dictatuur aanduidend. Volgens Kortenoeven worden de PVV- Kamerleden zodanig kort gehouden dat de PVV een mediabeleid voert waar ‘de leider van Noord-Korea, Kim Jong-un, nog iets van kan leren.’ (Lees hier zijn verklaring)
Het tweetal blijft tot de beëdiging van de nieuwe Tweede Kamer zitten als Kamerlid en heeft geen ambities zich bij anderen aan te sluiten. Met Hero Brinkman zijn er nu drie PVV'ers uit het squadron van Geert Wilders gestapt.

Archief
Terug naar vorige pagina