De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
01-04-2012  

Leers liegt, motie dreigt!

 

DEN HAAG – Minister Leers (Immigratie & Asiel) heeft gelogen over zijn uitspraken in Angola tegen een journalist van het Dagblad Trouw. Het artikel zorgde voor ophef omdat Leers gezegd zou hebben dat asielzoekers die liegen bij hun asielaanvraag altijd terug moeten naar het land van herkomst. Hij bedoelde daar ook expliciet Mauro mee, de jonge Angolese asielzoeker die na ingrijpen van de Tweede Kamer in ieder geval zijn studie kan afmaken. De overeenkomst tussen minister en de kamer was een compromis met de verwachting dat daarna het verblijf kan worden geeffectueerd op basis van de bevoegdheid van de minister om een uitzondering te make.
In een reactie via de Rijksvoorlichtingsdienst liet Leers weten dat hij tegenover de ‘luchtvaartjournalist’ niet over Mauro gesproken heeft maar in het algemeen over het uitzettingsbeleid.
Dat nu blijkt niet waar te zijn. Volgens de opname van de journalist heeft Leers wel degelijk gezegd dat ook Mauro na het afronden van zijn studie het land uit moet. Het bewijs daarvan werd zaterdagavond in het TV-programma Nieuws Uur getoond.
Leers zal zich nu moeten verantwoorden in de Tweede Kamer over de ontkenning.

Archief
Terug naar vorige pagina