De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
09-12-2011  

Extra bezuiniging tot 10 miljard op komst

 

DEN HAAG – Het kabinet Rutte is druk doende om nog verdere bezuinigingen door te voeren van naar verwachting tussen de 5 tot 10 miljard euro. De VVD en PVV roepen al enige tijd om extra te bezuinigen en naar verluidt in Haagse kringen gaat ook het CDA overstag. Reden is het oplopende begrotingstekort ondanks dat al maatregelen voor het bezuinigen van 18 miljard euro genomen zijn.
Minister de Jager verwacht dat in 2012 dat nog niet direct aan de orde is maar wel in 2013. Anders kan niet worden voldaan aan de ambities in 2015 die het kabinet zich gesteld heeft. In februari 2012 komt het CBP met nieuwe cijfers waar het gedoogkabinet Rutte zich op zal richten.
Volgens Haagse bronnen richt het kabinet zich minimaal op twee grote ingrepen om structureel geld vrij te maken. Gedacht wordt om bijvoorbeeld de eigen bijdrage in de zorg extra te verhogen. Andere sectoren liggen in ieder geval moeilijk bij de gedoogpartners Zo wil de PVV bezuinigen op ontwikkelingshulp en het CDA niet. De PVV wil geen bezuiniging in de sociale sector terwijl dat voor de VVD geen probleem is en voor het CDA bespreekbaar. Aan het inperken van de hypotheekrenteaftrek wil geen van drieën beginnen terwijl daar wellicht het meest bezuinigd kan worden. Huizenbezitters profiteren al jaren op kosten van de niet- huizenbezitters.

Archief
Terug naar vorige pagina