De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
09-12-2011  

Extra bezuiniging tot 10 miljard op komst

 

DEN HAAG – Het kabinet Rutte is druk doende om nog verdere bezuinigingen door te voeren van naar verwachting tussen de 5 tot 10 miljard euro. De VVD en PVV roepen al enige tijd om extra te bezuinigen en naar verluidt in Haagse kringen gaat ook het CDA overstag. Reden is het oplopende begrotingstekort ondanks dat al maatregelen voor het bezuinigen van 18 miljard euro genomen zijn.
Minister de Jager verwacht dat in 2012 dat nog niet direct aan de orde is maar wel in 2013. Anders kan niet worden voldaan aan de ambities in 2015 die het kabinet zich gesteld heeft. In februari 2012 komt het CBP met nieuwe cijfers waar het gedoogkabinet Rutte zich op zal richten.
Volgens Haagse bronnen richt het kabinet zich minimaal op twee grote ingrepen om structureel geld vrij te maken. Gedacht wordt om bijvoorbeeld de eigen bijdrage in de zorg extra te verhogen. Andere sectoren liggen in ieder geval moeilijk bij de gedoogpartners Zo wil de PVV bezuinigen op ontwikkelingshulp en het CDA niet. De PVV wil geen bezuiniging in de sociale sector terwijl dat voor de VVD geen probleem is en voor het CDA bespreekbaar. Aan het inperken van de hypotheekrenteaftrek wil geen van drieën beginnen terwijl daar wellicht het meest bezuinigd kan worden. Huizenbezitters profiteren al jaren op kosten van de niet- huizenbezitters.

 
12-12-2011  

Koloniƫn Weldadigheid opteren Unesco-lijst

 

ZWOLLE – Nadat het rijk de voormalige Koloniën voor Weldadigheid in Veenhuizen en Frederiksoord heeft aangemeld voor nominatie op de Unesco Erfgoedlijst, hebben ook de andere voormalige koloniën in Nederland en België de handen ineen geslagen om voor de wereld-erfgoedlijst in aanmerking te komen. Het betreft de Ommerschans en Willemsoord in Overijssel en het Belgische Wortel en Merksplas.
In de koloniën werden na de Franse overheersing in 1818 arme gezinnen uit de grote steden gehuisvest en te werk gesteld.
 

 
13-12-2011  

Aanslag Luik, 4 doden en 75 gewonden

 

LUIK (B) – Een aanslag in de Belgische stad Luik heeft vanmiddag vier mensen het leven gekost en er vielen zeker 75 gewonden. Onder de gewonden zijn 7 mensen zwaar gewond waaronder een kind van 2 jaar.
De dader, de 29-jarige Nordine Amrani, gooide op de Place Saint-Lambert in Luik 3 handgranaten en schoot met een mitrailleur wild om zich heen. Een van de granaten ontplofte bij een bushokje, waar op dat moment veel mensen stonden te wachten. Er brak grote paniek uit.
Waarom de dader de aanslag pleegde is onbekend. Hij pleegde zelfmoord. Ook was hij een bekende van de politie en hij werd enkele jaren geleden veroordeeld voor drugshandel en wapenbezit. Momenteel was hij werkeloos.

 
22-12-2011  

Oud kerkje te koop op Ameland

 

BALLUM – In Ballum, het kleinste dorpje op Ameland, is de voormalige Doopsgezinde kerk te koop. Het kerkje werd gebouwd in 1883. De bestemming van het perceel is maatschappelijk. Onder bepaalde voorwaarden is een wijziging van de bestemming in een bedrijfs-, sport-, maatschappelijke, woon- of detailhandelsfunctie mogelijk, zo word omschreven.
De verkoop gaat via internet en vindt plaats op vrijdag 30 december vanaf 15.00 uur. Er kan een uur lang geboden worden en de richtprijs bedraagt 150.000 euro.
Voor niet- eilanders is het object als woning te verbouwen extra interessant, omdat normaliter een permanent te bewonen woning op Ameland minimaal een half miljoen euro kost i.v.m. het tegengaan van verkoop van woningen aan niet- Amelanders.
Lees meer…

Foto: Jan Spoelstra

 
27-12-2011  

Valse zegels kost PostNL miljoenen

 

DEN HAAG – Volgens PostNL is het bedrijf voor miljoenen benadeeld door ‘valse munters’ die grootscheeps valse postzegels in omloop brachten. Neerlands grootste postbedrijf maakte dat vandaag bekend.
De valse zegels werden ontdekt via het authenticiteit systeem van PostNL. Nader onderzoek wees uit dat de valse zegels massaal via internet werden verkocht en vooral werden gebruikt voor het verzenden van pakketten, internationale zendingen en aangetekende stukken.

Volgens PostNL is het voor het eerst dat in Nederland zo massaal werd gefraudeerd met valse postzegels die onder de nominale waarde werden verkocht. Postzegels zijn wettelijk vastgelegde waardepapieren. De valse zegels zijn op het oog nauwelijks van echte zegels te onderscheiden. PostNL maakt bekend dat post met valse zegels niet meer wordt bezorgd en terug gaan naar de afzender. Deze zijn strafbaar evenals de ‘valse munters’ die de zegels in omloop brengen. De maximale straf voor het delict bedraagt 6 jaar gevangenisstraf.

PostNL berichtgeving met vermelding websites die valse zegels verkochten.

Archief
Terug naar vorige pagina