De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
01-04-2012  

Leers liegt, motie dreigt!

 

DEN HAAG – Minister Leers (Immigratie & Asiel) heeft gelogen over zijn uitspraken in Angola tegen een journalist van het Dagblad Trouw. Het artikel zorgde voor ophef omdat Leers gezegd zou hebben dat asielzoekers die liegen bij hun asielaanvraag altijd terug moeten naar het land van herkomst. Hij bedoelde daar ook expliciet Mauro mee, de jonge Angolese asielzoeker die na ingrijpen van de Tweede Kamer in ieder geval zijn studie kan afmaken. De overeenkomst tussen minister en de kamer was een compromis met de verwachting dat daarna het verblijf kan worden geeffectueerd op basis van de bevoegdheid van de minister om een uitzondering te make.
In een reactie via de Rijksvoorlichtingsdienst liet Leers weten dat hij tegenover de ‘luchtvaartjournalist’ niet over Mauro gesproken heeft maar in het algemeen over het uitzettingsbeleid.
Dat nu blijkt niet waar te zijn. Volgens de opname van de journalist heeft Leers wel degelijk gezegd dat ook Mauro na het afronden van zijn studie het land uit moet. Het bewijs daarvan werd zaterdagavond in het TV-programma Nieuws Uur getoond.
Leers zal zich nu moeten verantwoorden in de Tweede Kamer over de ontkenning.

 
02-04-2012  

Rotterdam stuurt 2450 mensen de laan uit

 

ROTTERDAM - Liefst 200 miljoen euro wil Rotterdam jaarlijks bezuinigen vanaf 2015 op de eigen organisatie. In totaal 2450 medewerkers moeten omkijken naar een andere baan. Daardoor kan er ook flink worden bezuinigd op ICT en huisvesting. Alleen daardoor kan al 100 miljoen euro jaarlijks worden bespaard. De leegkomende panden gaan in de ramsj, meldt de NOS.
Naar verwachting zullen meer gemeenten het Rotterdamse voorbeeld moeten volgen. De Rijksbezuinigingen slaan er flink in. Nu het Rijk zelf nog!
In Rotterdam staat inmiddels de ‘boel op stelten’. ‘Van Opstelten moet je het hebben’, is daar de gehoorde kreet.

 
10-04-2012  

4200 jaar oud graf vol bloemen onder Hanzelijn

  ZWOLLE - Archeologen van ProRail blijken een spectaculaire vondst te hebben gedaan tijdens de aanleg van de Hanzelijn. Bij Hattemerbroek is een ruim 4200 jaar oud graf ontdekt dat bij de begrafenis gevuld is met de bloemen van de Moerasspirea. Er zijn ook pollen ontdekt die sterk op Cannabis Sativa lijken, bekend van gebruik in nederwiet. De Hanzelijn verbindt zo niet alleen de Randstad en Noord- en Noordoost-Nederland, maar ook verleden met toekomst.
Bij nieuwbouw van spoor en stations helpen ProRail-archeologen historische vondsten voor komende generaties te bewaren. Door zelf speurwerk te initiƫren, is de kans bovendien kleiner dat een bouwproject door een vondst ineens stilgelegd moet worden.
Lees verder...

 
14-04-2012  

Bos: 'Wil op bezinning bij banken verdwenen'

 

FINANCIËN – Ex- minister Wouter Bos voelt zich door de commissie De Wit onheus behandeld. ‘Eerst komt men met wat er fout ging en later wordt dat in het rapport genuanceerd en gebillijkt gelet op de omstandigheden waarin de banken moesten worden gered. Dan weet je wat er als eerste gepubliceerd wordt en die kop blijft hangen’, zegt Bos in het Financieel Dagblad van vandaag.
Bos betreurt het dat het draagvlak voor hervormingen in het financiële stelsel bij banken inmiddels bij banken verdwenen is en er weer flink bonussen worden uitgekeerd terwijl de problemen in de financiële wereld nog niet voorbij zijn.

Lees het
artikel in het Financiële Dagblad.

 
19-04-2012  

Streep door extra huurverhoging scheefwoners

 

DEN HAAG – Minister Spies van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft voorlopig een streep gezet door de extra huurverhoging in de sociale woningsector voor gezinsinkomens boven de 43.000 euro. Aanleiding is de uitspraak van de rechtbank Amsterdam dat de belastingdienst onder de huidige wetgeving geen inkomensgegevens aan woningstichtingen mag geven.
Volgens minister Spies kunnen verhuurders in de sociale woningwetsector nu kiezen voor twee opties. De geplande huurverhoging uitstellen tot het kabinet aan reparatiewetgeving heeft gedaan, of de normale wettelijke huurverhoging in rekening brengen en pas volgend jaar per 1 juli 2013 de extra huurverhoging voor ‘scheefwoners’ in laten gaan.
Lees meer

 
21-04-2012  

Anoniem messen inleveren bij de politie

 

DEN HAAG - Vlindermessen, stiletto's en valmessen: alle steekwapens die per 1 mei worden verboden in Nederland, kunnen tot die tijd anoniem worden ingeleverd bij de politie. Dat maakte minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) vrijdag bekend.
Op een groot aantal politiebureaus komt in de week van 23 tot en met 30 april een bak te staan waar mensen hun messen in kunnen stoppen. De politie zal niets registreren over de messen en eigenaren.
Het kabinet wil met een verbod op messen steekpartijen voorkomen. Door alle vlindermessen, stiletto's en valmessen te verbieden moet voor mensen duidelijk zijn wat wel en niet mag.
 

 
29-04-2012  

Obama neemt Romney op de hak

 

WASHINGTON - President Obama verrastte de complete politieke pers bij het jaarlijkse persdiner met een conference over zijn politieke ambities en zijn komende tegenstander Mit Romney bij de presidentsverkiezing later dit jaar.

Kijk hier naar de video

Archief
Terug naar vorige pagina