De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
11-01-2017  

Farewell speech president Barack Obama

 

CHICAGO – Barack Obama heft vannacht om 03.00 uur Nederlandse tijd in in Chicago zijn afscheidsrede gehouden als president van de Verenigde Staten van Amerika.  De president keek terug op zijn aflopende ambtsperiode van acht jaar en concludeerde dat het land er beter voor stond dan bij zijn aantreden toen de financiële crisis zich net begon te openbaren.
Het gezondheidsprogramma ‘ObamaCare’ voor zo’n 20 miljoen Amerikanen, noemde hij een van de belangrijkste bestuurlijke successen voor het Amerikaanse volk. Hij waarschuwde er dan ook voor dat de republikeinen niet alleen het belang voor de rijken voor ogen mochten houden maar juist ook de middenklasse en hen die onder de streep staan.
Obama verdedigde ook het democratisch proces van verkiezingen en dat nu met het aantreden van Donald Trump weer naar verbinding gezocht moet worden. Het publiek scandeerde ‘Four more years’ maar Obama reageerde simpel met ‘I can’t do that’.
Wel riep Obama de Amerikanen op om juist te gaan stemmen bij verkiezingen om het democratisch proces te behouden. En dat men pas dan recht van spreken heeft.
'Onze grondwet is een prachtig geschenk, maar het is slechts een stukje papier. Wij moeten het waarde geven. Wij moeten het kracht bij zetten. En we moeten niet iemand de schuld geven die democratisch is gekozen, zonder zelf gestemd te hebben. Als je teleurgesteld bent in de regering, in degene die is gekozen, verzamel dan genoeg handtekeningen en stel jezelf verkiesbaar. Maar doe er iets aan.'
Hij richtte zijn oproep ook op jongeren om de in gang gezette koers, zorg en milieu, te bewaken. Ik vraag u om te blijven geloven in die toekomst. Net als ik acht jaar geleden van u vroeg toen ik president werd. Yes we did, yes we can.'

In gloedvolle bewoordingen dankte Obama ook zijn vrouw Michelle en zijn twee dochters Sascha en Malia die hem al die jaren hebben gesteund in zijn ambities. Zijn dank ging ook uit richting ‘running mate’ en vice- president Joe Biden, die hij een echte vriend noemde. 
 

 
11-01-2017  

Passagiers rollercoaster Queensland bevrijd

 

QUEENSLAND (AU) – Zo’n 20 passagiers moesten door reddingswerkers worden bevrijd uit een rollercoaster  in het Gold Coast themapark Movie Land in Queensland Australië. De passagiers zaten zo’n anderhalf uur vast op grote hoogte in een verstikkende hitte en moesten een voor een worden bevrijd.
De rollercoaster was in oktober buiten werking gesteld door een ongeval waarbij vier doden te betreuren vielen en 10 december jl. weer in gebruik genomen. De bevrijdingsactie was ‘live’ te zien op de NOS na de afscheidsspeech van Barack Obama als president van de Verenigde Staten.
 

 
12-01-2017  

RTL hackt lekke accounts van politici


Niet een klein beetje lek meneer Van der Staaij maar enorm. Ook Pieter Omtzigt had niet alles goed beveiligd.
 

DEN HAAG – De redactie van RTL Nieuws heeft de accounts van tientallen politici gehackt. Zo bekeek men o.a. de sociale media en email van Tweede Kamerlid Kees van der Staaij en Pieter Omtzigt.
Van de Staaij is voorzitter van de Kamercommissie ‘stiekem’ en verneemt in de functie allerlei staatsgeheimen. Zijn accounts bleken zo lek als een mandje. Ook de sociale media van het Enschedese Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt werd gehackt.
Alle betrokkenen hebben van de redactie van RTL Nieuws vernomen dat hun accounts zoals Dropbox, LinkedIn en Adobe ,maar ook twitter, email en mobiele telefoons gemakkelijk te hacken zijn. 

 

 
20-01-2017  

Winterswijk bijt vandaag in Trump Burger

 

WINTERSWIJK – Enige humor kan men het team van cafetaria Het Pelkhuisje in Winterwijk niet ontzeggen. Op de dag dat Donald Trump wordt geïnstalleerd als 45-tigste president van de Verenigde Staten, kunnen alle tegenstanders van de opvolger van Barack Obama in de Gelderse Achterhoek, hun tanden zetten in een gelijkende Trump Burger.

De Trump Burger is ‘versiert’ met kaas om de haardracht en de vaak openstaande mond van Donald Trump haar gelijkenis te geven. 

De humor blijft niet beperkt tot de facebookpagina van cafetaria Het Pelkhuisje maar is inmiddels ook op het door Trump geliefde Twitter wijd verspreid met de tag ‘Trump… toch voor de burgers’.

 
30-01-2017  

Calexit dreigt in de Verenigde Staten

 

CALIFORNIA – In de Amerikaanse staat California zitten weinig aanhangers van president Trump. Het parlement overweegt al juridische stappen tegen de bouw van een muur langs de grens met Mexico vanwege de gemeenschappelijke economische belangen tussen California en Mexico. Economisch gezien is California een van de belangrijkste staten. Qua bevolkingssamenstelling telt California zo'n 60 miljoen inwoners, waarvan meer dan de helft een niet- Amerikaanse achtergrond heeft.

Ook heeft California nu toestemming gegeven voor een officiële petitie over afscheiding van de Verenigde Staten. Als de initiatiefnemers van de afscheidingsbeweging Yes California voor eind juli 585.407 handtekeningen hebben verzameld, dan volgt in 2018 een eerste stemming. Bij genoeg voorstemmers komt er dan in 2019 een referendum.

Onafhankelijkheidsverklaring
Bij een opkomst van dit referendum hoger dan 50 procent en meer dan 55 procent van de kiezers is voor een 'Calexit', dan beschouwt Californië dat als een onafhankelijkheidsverklaring.
Yes California stelt dat „Amerika een zinkend schip is en dat de belastingen die Californië betaalt niet in verhouding zijn met wat er aan federale gelden terugkomt. Nu Amerika voor Trump heeft gekozen, zal niemand het met ons oneens zijn dat Amerika ten onder gaat."

 
30-01-2017  

TrumpĀ“s inreisverbod VS ongefundeerd

 

WASHINGTON (VS) - Het zakenimperium Trump doet o.a. zaken in Saoedi-Arabië, Egypte en Koeweit. Deze landen werden niet getroffen door een inreisverbod in de Verenigde Staten zoals Iran, Irak, Libië, Somalië, Soedan, Syrië en Jemen waar het imperium Trump geen belangen heeft.
Volgens Norman Eisen, voormalig adviseur van president Obama riekt Trumps keuze naar belangenverstrengeling van enerzijds de president en anderzijds de 'baas' van de multinationale onderneming Trump.

Het inreisverbod moet terroristen tegenhouden, maar de keuze van landen werpt vraagtekens op. Temeer als het lijstje van aanslagen in de VS waar buitenlanders bij betrokken waren er naast wordt gelegd. De daders kwamen namelijk uit;

Saoedi-Arabië en Egypte (aanslagen 11 september, 2001),
Kirgizië (aanslag Boston, 2013),
Afghanistan (aanslag Orlando, 2016),
Pakistan (aanslag San Bernadino, 2015),
Egypte (aanslag Los Angeles, 2002).
Bij al deze aanslagen kwamen ruim 3000 mensen om het leven op grondgebied van de VS.

De logica is dus ver te zoeken volgens veel juristen in de VS. Op alle internationale vliegvelden van de VS houden juristen zitting om gestrande reizigers uit de geboycotte landen bij te staan. Het inreisverbod naar willekeur, waarbij ook mensen met een 'green card' worden geweerd uit geboycotte landen, zou in strijd zijn met de grondwet van de VS. Ook veel Amerikaanse multinationals vinden het inreisverbod te ver gaan en het zou ook schadelijk zijn voor de economie van het land.

Lees Politico.com over de Amerikaanse ontwikkelingen.

Archief
Terug naar vorige pagina