Sportberichten


Plaatsing  
 
07-02-2020  

Heracles pakt volle buit tegen beter Fortuna

 

ALMELO – Na goed spel tegen Feyenoord en Willem II zonder punten en met vertrouwen beginnen tegen Fortuna Sittard voor de volle winst is vooraf snel gezegd, maar het feit was dat de Limburgers in Almelo de Heraclieden vanaf het startsignaal van scheidsrechter Kuipers van de mat speelden.
Heracles-trainer Wormuth, die deze week zijn contractverlenging zag gelicht, verwoorde het na afloop met zijn eerste zin in het Nederlands die de Duitser had geleerd; “Een Engeltje op de lat!” Hij doelde daarmee letterlijk op een vrije trap voor Fortuna die op de lat ketste, maar ook op de door zijn landgenoot doelman Blaswich gestopte penalty van de Limburgers.

Zoals gezegd lag het initiatief bij de bezoekers terwijl Heracles nauwelijks aan voetballen toekwam. Ook de in de basis teruggekeerde Syrische international Osman grossierde in balverlies evenals PSV-huurling Mauro. Beiden werden dan ook terecht gewisseld en zo ook Merkel al waren die wissels rijkelijk laat in de wedstrijd. 
Na een half uurtje ‘billen knijpen’, kwam de ommekeer al was daar wel de VAR voor nodig. Rechterspits Van de Water zocht binnen het strafschopgebied met de bal aan zijn voet zijn tegenstander Cox en wist hem voorbij te komen. De dreiging werd Cox te groot en zo werd Van de Water bij de schouder vast gehouden. Scheidsrechter Kuipers zag er niets in maar daar dacht de VAR anders over en zo maakte Kuipers zijn gang naar de monitor. Cox kon daarna met rood vertrekken en Dessers mocht zijn aanzienlijke scorelijst vanaf de stip aanvullen, want de Limburgse doelman Kosolev werd vakkundig het bos in gestuurd (1-0).

Wie dacht dat Heracles daarna wel het overwicht zou nemen kwam bedrogen uit. Ook met 10 man toonde Fortuna het betere van het spel. Het werd dus geen avondje klantenbinding in Erve Asito.
Fortuna bleef gevaarlijker dan de Almeloërs die Mauro te vaak balverlies zagen leiden en Osman te vaak zagen vertragen en terugspelen. Niet één steekpasje werd richting het aanvalstrio van de Water, Dessers en nieuwkomer Burgzorg gespeeld. Terwijl Fortuna wel aanvallend bleef combineren. Een aangeschoten handsbal van Hardeveld deed de bal op de stip belanden terwijl Kuipers geel op zak hield. Het was doelman Blaswich die de Heraclieden in de race hield door de inzet van Diemers te keren. De beloning voor Blaswich werd na de wedstrijd dan ook ‘Man off The Match’.
Het was topscorer Dessers die de bevrijding van de Almeloërs verzorgde. Uit een vrije trap richting Burgzorg tikte deze de bal door op Dessers en de Belg wist uit de draai de bal in het net te schieten (2-0), een echt spitsengoal en daarmee weer aan de kop van de topscorerslijst!
Daarna liet Fortuna Sittard de kop een beetje hangen en kon Heracles langzaam de zenuwen ‘afschudden’. Even nog wat opwinding op de tribunes, want dessers leek de derde goal van de avond op zijn naam te zetten, ware het niet dat Kuipers een lichte overtreding van een ander in zwart-wit gestreept tenue vooraf hinderlijk een lichte overtreding zag maken. Kortom, “Die Zufriedenheid ist nicht Groß, aber zufrieden über die Punkte“, aldus Wormuth.

Heracles Almelo - Fortuna Sittard 2-0
(1-0)
1-0 Dessers (33/pen), 2-0 Dessers (70)
Scheidsrechter: Kuipers
geel: Mauro Junior, Merkel, Carbonell (Fortuna)
rood: Cox (32)(Fortuna)
Bijz: Diemers mist pen. (63)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Hardeveld; Osman, Mauro Junior (Bijleveld/86), Merkel (Jakubiak/71); Van der Water, Dessers, Burgzorg
Fortuna Sittard: Koselev; Essers, Ninaj, Dammers, Cox; Passlack, Carbonell (Rota/37), Tekie, Ciss (Fernadnes/83); Diemers (Damascan/77), Sambou
FOTOREPORTAGE: Harry Broeze (volgt) 

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina