Persberichten
Persberichten graag sturen als Wordbestand aan: redactie@almelonieuws.nl
Meegeleverde foto's als bijlage meesturen a.u.b.


Plaatsing  
 
23-02-2016  

Stadsgesprek over vernieuwing binnenstad


Waagplein wordt Waagstraat.
 

ALMELO – Voorafgaand aan het stadsgesprek van de gemeenteraad met de burgers van dinsdag 23 februari a.s. in het stadhuis over de vernieuwing van de binnenstad, wordt om 17.00 uur vanaf het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ eerst een stadswandeling gehouden om ter plekke uitgelegd te krijgen wat er allemaal op de schop gaat.
Digitaal kan men hier een kijkje nemen.
 

 
16-02-2019  

Waar blijft mijn drol? Ga zaterdag kijken!

 

ALMELO – Waterschap Vechtstromen laat zaterdag belangstellenden zien hoe het waterschap het rioolwater zuivert. Bij de zuiveringsinstallatie De Sumpel aan de Bosuil in Almelo is het daarom Open Dag. Een dag met experimenten waaraan u mee kunt doen en tal van andere proeven. Ook voor kinderen is dat een interessante dag met speciaal aangepaste proefjes en natuurlijk rondleidingen.
Waterschap Vechtstromen organiseert de Open Dag in het kader van de naderende bestuurlijke Waterschapsverkiezingen waarvoor de burger haar stem kan uitbrengen, maar uiteraard ook voor de bewustwording van de gevolgen van bijvoorbeeld het weggooien van overtollige medicijnen en/of frituurolie in de wc of teveel gebruik van toiletpapier om over verspilling van water maar niet te spreken. De Open Dag bij De Simpel duurt van 12.00 tot 16.00 uur.

< Bij AS Paint in Vriezenveen werden de wraps op auto’s van Vechtstromen geplakt om aandacht te wekken voor de vraag: Waar blijft mijn drol? 
 

 
21-04-2019  

Open Huis bij AutoHaarhuis Almelo


Hans en Gerard Haarhuis, trotse winnaars van 'Onafhankelijk Bovag Autobedrijf van het jaar 2018/2019'.
 

Wat ooit begon in 1961 aan de Dorpsstraat in Geesteren met een handelsvoorraad voor de deur van 2 auto’s, is anno 2019 uitgegroeid naar twee moderne autobedrijven die vanuit Geesteren en Almelo de Twentse markt bestrijkt.
Toen was het vader Gerrit Haarhuis die vanuit de woning startte met een werkplaats aan huis. Vanaf 1990 werd zoon Gerard eigenaar en algemeen directeur en twee jaar later stapte ook Gerard’s broer Hans in het bloeiende autobedrijf dat groter en groter werd in de handel van jonge en betrouwbare occasions.   Inmiddels was AutoHaarhuis al wel verhuist naar de Vriezenveenseweg waar in 1996 een grootscheepse nieuwbouw ontstond gevolgd door een uitbreiding en metamorfose van de werkplaats in 2010.

Op moderne leest geschoeid timmerde AutoHaarhuis aan de weg qua autohandel, service en onderhoud, reparatie en schadeherstel, maar ook de verhuur van lichte bedrijfsauto’s en de introductie van alle vormen van autolease zoals private lease, financial lease, shortlease en operational lease.

Elektrisch
Inmiddels beleefde ook de elektrisch aangedreven auto al een tijdje haar entree bij AutoHaarhuis. Medewerkers werden en worden geschoold in de nieuwste techniek, de benodigde apparatuur werd aangeschaft, want de moderne auto - zowel elektrisch dan brandstofaangedreven - brengt u niet alleen van A naar B, maar doet dat ook met behulp van de nodige boordcomputers en dat vergt voortdurend nieuwe kennis.  

Dit jaar wordt bij AutoHaarhuis ook de e.GO Stadsauto geïntroduceerd onder het motto Share2use.    Het nieuwe carsharing-concept van Haarhuis Electric wordt momenteel uitgerold in Twente. Electrische auto’s waarover u 24/7 kunt beschikken. Reserveren en activeren via de app en rijden maar …
AutoHaarhuis kan u er alles over vertellen!!!

Bijvoorbeeld op Tweede Paasdag wanneer AutoHaarhuis Almelo Open Huis houdt in de nieuwe vestiging Twentepoort West 9 vlak bij de op-afrit naar de A35 en waar natuurlijk ook nog jonge kwalitatieve en aantrekkelijk geprijsde auto’s van alle merken met alle brandstofsoorten worden aangeboden.

 
02-10-2019  

Civil Research in de Bieb Almelo

 

ALMELO, woensdag 2 oktober, 19.30/22.00 uur (inloop: 19.00 uur)
Bibliotheek Almelo - Theaterzaal de Evenaar, toegang gratis maar aanmelden verplicht


Tetem Enschede trekt dit najaar de regio in en organiseert met verschillende culturele partners een reeks boeiende, innovatieve en interactieve events op locatie. Elke event bestaat uit een lezing en workshop waarbij de bezoeker actief deel kan nemen aan het gratis programma. ‘Civil Research’ is op 2 oktober in Bibliotheek Almelo met spreker Timothy Sealy.

Steeds meer burgers houden zich bezig met het meten en verzamelen van informatie om zo invloed te kunnen uitoefenen op hun leefomgeving. Tot voor kort werd dit type onderzoek alleen uitgevoerd door professionele onderzoeksbureaus. Wat betekent deze ontwikkeling? Welke technologische hulpmiddelen zijn er om deze gigantische hoeveelheid data te meten, verzamelen en filteren? En wat betekent dit voor de bestuurlijke processen nu onderzoek ook kan worden uitgevoerd door bewoners?

Timothy Sealy, initiatiefnemer van The Things Network Twente, vertelt tijdens dit event over het runnen van een open community. The Things Network Twente is een open community die zich richt op slimme sensoren. De focus ligt op het ontwikkelen van (technische) kennis op het gebeid van sensoren en draadloze communicatie ten behoeve van de slimme burger. Waarom doen mensen mee aan civil research en welke data wordt verzameld? Hoe verandert deze trend de samenleving?

Na de talk (30 minuten)  maak je een Do-It-Yourself weerstation (60-90 minuten). Zo kun je hands-on ervaren wat en op welke manier er wordt gemeten en hoe data wordt verstuurd en opgeslagen. Na het event kun je thuis met jouw eigen weerstation bijdragen aan een fijnmazige weerkaart van Twente!

Dit event wordt georganiseerd door Tetem en verschillende culturele partners in aanloop naar Maker Festival Twente
Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, is aanmelden verplicht via: info@bibliotheekalmelo.nl
 

 
13-11-2022  

Intocht Sinterklaas in Almelo.

Fotograaf Jan Bril
  Fotoreportage Volgt.
Lees verder...

Fotoreportage (42 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina