Shownieuws


Plaatsing  
 
13-06-2019  

Videohit 'As ie gin tand in de bakkes hebt'

 

Ene Bertus uit Almelo zag er al jaren tegenop om naar de tandarts te gaan. In die tijd werd het gebit er niet fraaier op en zo werd alsnog de gang naar de tandarts gemaakt want Bertis wilde toch een goed voorbeeld aan zijn kinderen geven om wel de jaarlijkse controle bij de tandarts te laten uitvoeren.

Het ‘koezen-probleem’ was ontstaan na een ‘botsing’ met een staaf ijzer en dat kwam de ‘piratenzanger’ Bertus uiteindelijk duur te staan, want het podium op dat ging uiteraard niet meer. Nu hij alsnog de stap had gemaakt voor een kunstgebit, ging Bertus bij wijze van grap de huisstudio in om een zelf geschreven lied op te nemen op video om deze via WhatsApp aan zijn vrienden te sturen. Een van hen zette de video op zijn beurt op facebook en sindsdien is de hit ‘As ie gin tand in de bakkes hebt’ werkelijkheid geworden want het filmpje werd al ruim 70.000 keer bekeken en ook landelijk op de radio werd er vandaag aandacht aan besteed.
Bertus heeft nu het plan opgevat om het liedje alsnog professioneel met clip uit te brengen. Wellicht lonkt daarmee een comeback voor de voormalige piratenzanger uit Almelo.
 

 
11-02-2019  

Edison Ouvreprijs voor Ilse de lange

 

AMSTERDAM - Ilse DeLange heeft bij de uitreiking van de Edison-muziekprijzen in de Westergasfabriek de oeuvreprijs gekregen. De jury schrijft dat de zangeres al twintig jaar aan de absolute top staat, "met een uit duizenden herkenbare stem, de randen zoekend van haar heldere spectrum".
Ook prijst de jury haar omdat ze vasthoudt aan een eigen koers, "haar talenten op talloze manier inzet" en "steeds weer nieuw momentum weet te vinden". Haar oeuvre staat in de Nederlandse popgeschiedenis op bijzondere hoogte, besluit de jury.

De in Almelo geboren en getogen zangeres ontving de Edison Ouvreprijs uit handen van presentator Eric Corton. De Lange was ook genomineerd voor de beste song met het nummer ‘Lay your Weapons Down’. De winnaar van de beste song werd echter zanger Nielson met het Nederlandstalige ‘IJskoud’.

Ilse de Lange vond het allemaal best en noemde haar Edison Ouvreprijs een ongelooflijke bekroning op haar nu twintigjarige loopbaan. ‘Nooit gedacht dat het zo lang zou duren’, merkte ze op over haar jarenlange populariteit.

 
09-02-2019  

Wordt Sonny Sinay de nieuwe Davina Michelle?

 

Na het daverende succes van Davina Michelle in het televisieprogramma de Beste Zangers komt er volgend seizoen een heuse pilot aflevering met YouTubers op YouTube. Sonny Sinay uit Almelo heeft de selectie bereikt en maakt kans op een ticket naar het zonnige Ibiza voor de opnames van deze speciale Beste Zangers YouTube-editie.

In het programma van AVRO/TROS staat iedere aflevering één zanger of zangeres centraal, waarvoor de andere deelnemers een bijzonder lied zingen. De serie wordt opgenomen op het eiland Ibiza en gepresenteerd door Jan Smit. Om kans te maken op een plek in de YouTube-editie van de Beste Zangers heeft de organisatie opgeroepen een video in te sturen met een cover van één van de nummers van het afgelopen seizoen. Aan deze oproep is massaal gehoor gegeven en de selectiecommissie heeft uit alle inzendingen de twintig beste YouTubers geselecteerd.
Omdat de zangers en zangeressen die deelnemen aan het programma met de nummers die ze toegespeeld krijgen vaak uit hun comfortzone worden gehaald, heeft Sonny ervoor gekozen dat ook te doen. Hij stuurde zijn versie in van een Nederlandstalig nummer van Marco Borsato - Kom maar bij mij. Het lied dat Trijntje Oosterhuis heeft gezongen in het afgelopen seizoen. Aangezien Sonny nooit Nederlandstalig zingt, is dit een echte uitdaging voor hem. Om zich het lied helemaal eigen te maken, heeft hij het een paar tonen hoger gezet en zelf subtiel koortjes toegevoegd.

Het is een droom van Sonny om deel uit te mogen maken van dit mooie muziekprogramma! Om bij de laatste zes kandidaten te horen, is belangrijk dat de video van Sonny zoveel mogelijk views en likes krijgt: https://youtu.be/u71pLllovbE

Als winnaar van The Voice Radio bij Edwin Evers op radio 538 mocht Sonny onder andere optreden voor 17.000 mensen in een uitverkocht Ziggodome en deelnemen aan seizoen 4 van The Voice of Holland. De sympathieke zanger timmert hard aan de weg om zijn eigen stijl als authentieke performer te ontwikkelen. Sinds september 2015 is Sonny te zien als één van de lead zangers in Dinnershow Pandora, de opvolger van het succesvolle 21 on Air van Studio 21 in Hilversum. Hopelijk bestaat de volgende stap uit een indrukwekkende deelname aan de speciale Beste Zangers YouTube-editie.

De jury maakt op vrijdag 1 maart bekend welke zes YouTubers mee gaan naar Ibiza voor de opnames van de YouTube-aflevering. En iedere stem telt!

 
05-12-2018  

Zeer grote brand bij Disco Lucky Rijssen

 

RIJSSEN – Bij de populaire disco Lucky in Rijssen woedt een grote brand. Volgens ooggetuigen slaan de vlammen uit het dak en is de brandweer massaal aanwezig om de vuurzee te bestrijden.
De disco stond vorige week nog in het nieuws vanwege kritiek uit Christelijke kringen omtrent ‘duivelse muziekkeuzes’ in hun programma.
Later meer…

Foto: Wilbert (twitter) @BukkoB
< Op fotomoment was de brandweer nog niet aanwezig.

UPDATE
De brand bij Lucky is geblust. Het vuur ontstond bij dak-werkzaamheden, dit naar aanleiding van het plaatsen van een nieuw luchtsysteem. Het oude moest vervangen worden vanwege een eerdere brand in september. Nu liep Lucky opnieuw grote schade op aan het dak en het ondergelegen Grolsch Muziekcafé, een van de zalen van Disco Lucky.

 
31-10-2018  

Almelose Ilse verrast met 100%NL Ouvre Award

 

AMSTERDAM – Achttien keer platina, het eigen Tuckerville Festival in Twente, een rol in een Amerikaanse TV-serie, populair jurylid bij The Voice en dat is noch maar een deel wat de geboren en getogen Almelose Ilse de Lange in de 20 jaar van haar carrière presenteerde. Meer dan voldoende voor 100%NL om Ilse de Lange de negende Ouvre Award toe te kennen. Aan Marco Bosato de eer om Ilse vanmiddag in Amsterdam te eren namens 100%NL zo zei stationsdirecteur Martijn Zuurveen die er van overtuigd is dat Ilse de lange ook in de komende jaren nog veel van zich zal laten horen.
Vorig jaar werd Anouk geeerd bij haar eveneens 20 jaar bühnewerk. Eerder viel de 100%NL Ouvre Award al o.a. toe aan Paul de Leeuw, BLØF en het duo Nick & Simon.

 
15-06-2018  

10e All Mellow Straatmuziekfestival Almelo

 

ALMELO, zaterdag 23 juni binnennstad, vrrij entree

Voor de tiende keer op rij organiseert podium Paco Plumtrek het All Mellow Straatmuziekfestival. Het grootste straatmuziekfestival van Nederland heeft 22 acts op het programma staan die in 54 blokken op 10 verschillende speelplekken in het centrum van Almelo zullen spelen. Naast bands die nog niet eerder optraden in Almelo, zijn een aantal van de mooiste acts van de afgelopen jaren opnieuw uitgenodigd in deze “the best of” editie.
 
Van de diverse publiekstrekkers is de bekendste naam Lenny Kuhr, die 50 jaar geleden het songfestival won met het hier zeer toepasselijke De Troubadour.

Met veel bands die ook op oa Oerol, Zwarte Cross, Lowlands en bij DWDD optreden is het All Mellow Festival een feest voor liefhebbers van de mooiste akoestische bands in de uiteenlopende genres Bluegrass, Klezmer, Balkan, Folk en Rock & Roll en Jazz.
 
Op deze tiende editie zijn de mooiste straatbands van Nederland uitgenodigd, waaronder Het Stroatensemble, Mamihlapinatapai, Trikosis, Grassmoawer en Snowapple.
Een aantal van hen zal zaterdagavond ook op het Amaliaplein optreden.
 
Aan het begin van de middag is er een uitgebreid programma van de nieuwste lichting jonge talentvolle Almelose bandjes, die voor de gelegenheid allemaal akoestisch zullen optreden. Dit zijn Dope & Mean, Pathologisch Pentatonisch, 3 Equals 4, Whatever, Denim en Coco’s Nuts.
Akoestisch, dat wil zeggen onversterkt, vraagt bepaalde kwaliteiten van muzikanten.
Goede liedjes en strak samenspel en het lef om het publiek lekker dichtbij uit te nodigen zorgt ervoor dat er ook op straat een intieme setting ontstaat.
Veel muzikanten verkiezen zelfs de straat boven een groot podium.
 
Bluegrassbands Bek Vol Zand en The Charles Darwin Selection, de folkbands Van Verre en de Watipies, Djembégroep Toetoefra, en zeker ook jonge honden van De Geldwolven zijn bekend bij het Almelose publiek vanwege diverse succesvolle optredens die zij hier eerder deden.
 
De prachtige volkszangers Wil & Ron die liedjes uit de Jordaan zingen werden op de Noordermarkt in Amsterdam gespot. Eigenlijk vonden ze Almelo te ver weg, maar nadat ze over het festival werd verteld hebben ze besloten er een mooi dagje Almelo van te maken.
 
Voor de jongste bezoekers zijn de aanraders Dolly I Beg Your Pardon en one-man-band Di Stephano

Verder worden de gitaristensessies van de Small Mellow Try Outs om 14.00 in de praktijk gebracht op de Koornmarkt.

Het festival is de hele dag gratis toegankelijk!

Kijk voor de speelschema's ook op de website van het Almelose Podium Paco Plumtrek www.pacoplumtrek.nl

Het All Mellow Straatmuziekfestival wordt gesponsord door CAA, AlmeloPromotie en het Roggekamp/Peitschfonds.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-06-2018  

Bonte mix op Forest Hill Festival

 

VROOMSHOOP, zaterdag 23 juni

- Het evenement is nog maar net enkele jaren oud, maar heeft zichzelf al danig op de kaart weten te zetten. Vanwege de bonte mix van muziekstijlen waardoor er voor elk wat wils is, maar vooral ook vanwege de unieke locatie: de ijsbaan in de bossen bij Vroomshoop die die avond wordt omgetoverd tot een sfeervol openluchttheater. Zaterdag 23 juni wordt de vierde editie gehouden van het Forest Hill Festival. "Ook voor deze aflevering hebben we weer een klinkend programma in elkaar weten te draaien", zegt Maarten Nieboer.
Opmerkelijk is ook de manier waarop het evenemententerrein is ingericht: met diverse podia. "Deejays en rockbands kunnen hun show afwerken zonder dat ze in elkaars vaarwater zitten." Intussen is overigens al meer dan driekwart van de kaarten verkocht. "Wie dus van de partij wil zijn die avond moet er snel bij zijn."

Noeste arbeid
Een heel legertje aan vrijwilligers heeft de afgelopen maanden achter de schermen noeste arbeid geleverd. Onder meer is er een aantrekkelijk muzikaal programma opgesteld. Zo is er het Phone House Mainstage. "Het wereldbekende duo D-Block & S-Te-Fan draait op de grootste hardstyle-festivals ter wereld.
We zijn er dan ook erg trots op dat we ze naar het Forest Hill Festival hebben weten te halen. Daarnaast komt ook de oude 'ragkoning' Mental Theo naar Vroomshoop. Bovendien zijn er de fijne beats van de indrukwekkende Moombahteam en Bram Weys."

Rockmuziek
Vroomshoop heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om rockmuziek.
Het is dan ook niet geheel onlogisch dat tijdens Forest Hill ruim baan wordt gegeven aan stevige rock. "In totaal komen er vijf bands", vertelt Nieboer.
De formatie Give Me Moore, met lokale favoriet Arjan Kottier als leadzanger, verricht om 18.00 uur de muzikale aftrap. Daarna is het de beurt aan de Vroomshoopse band Kleazer. Vervolgens komen geboren Vroomshoper Marco Hovius met zijn band het genre van Pearl Jam vertolken. Jurassic Park Rocks zorgt dat de hardrockers aan hun trekken komen en de afsluiter is voor the Marshalls. Deze band maakte met classic rockhits tijdens de eerste editie van Forest Hill een onuitwisbare sterke indruk. Als surprise-act is er een optreden van de zanger Orlando.

Brede steun
Maarten Nieboer benadrukt dat er vanuit het bedrijfsleven brede steun is voor het festival: "Vanuit Ondernemend Vroomshoop zijn er maar liefst veertig lokale ondernemers die ons sponsoren. Met Cogas en de Rabobank als speciale sponsors. Erg belangrijk, anders zouden we nooit in staat zijn een dergelijk festival met een dusdanig aantrekkelijk programma te organiseren."

Kaarten
Kaarten zijn tot vrijdag 17.00 uur verkrijgbaar voor 20 euro per stuk via www.foresthillfestival.nl of bij Dennis Fashion, de Read Shop en gasterij 't Trefpunt. "Mochten er daarna nog kaarten zijn, dan worden ze aan de kassa voor 25 euro per stuk verkocht."
Het evenemententerrein is te vinden aan de Hammerweg 75.
Zie de foto-impressie.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
09-03-2018  

Auditie bij Theaterschool LUNA Borne

VOOR MUSICAL HET MEISJE MET DE ZWAVELSTOKJES
 

BORNE - We zoeken talenten vanaf 7 jaar voor hoofdrollen, bijrollen en ensemble. Die passie hebben voor zingen, dansen en acteren.
De productie “Het meisje met de Zwavelstokjes” wordt 22 december 2018 opgevoerd in de Schouwburg te Hengelo.

De audities voor de musical zullen plaats vinden:
18 maart 2018
Dorsvloer 25 in Borne

Als je je hebt opgegeven, dan krijg je een tijd toegewezen.
Je krijgt ongeveer 5 minuten om jezelf te laten zien met een liedje en een monoloog.
We zullen ook tijdens de week van de theaterworkshop repeteren met bekende Nederlanders (week 31), 30 juli t/m 3 augustus.
Vanaf september gaan we verder oefenen tot aan de voorstelling.

Opgeven en / of vragen? Tel: 06 - 555 83 147 of mail naar: juliette.maarseveen@hetnet.nl

 
04-03-2018  

Julia is Miss Boerin 2018

Agrarische kroon blijft nog een jaar in Limburg
 

BATHMEN – In een manege vol spanning en testosteron sleepte de 20-jarige Julia Kurvers uit Limburg gisteren de titel Miss Boerin 2018 in de wacht.
Daarmee blijft de kroon van het platteland, die aan Julia werd overhandigd door haar voorganger Ellen Maessen, in de zuidelijke provincie.
De stemmen uit het publiek gaven uiteindelijk de doorslag nadat de juryleden niet tot een unaniem besluit konden komen.
De Friese Irene Spoelstra maakte volgens het juryoordeel ook aanspraak op de titel, maar Julia ontving uiteindelijk de meeste support vanuit het aanwezige publiek.
Er werden tijdens deze agrarische missverkiezing maar liefst drie prijzen uitgereikt. Roxanne Pas uit Teuge won met de meeste stemmen vooraf op social media de titel Miss Social. Zij won daarmee een professionele photoshoot van Eline Bon, fotografe van de Boerinnen Kalender.
Danielle van den Heuvel uit Ommel  wordt met de titel Miss Agro een jaar lang ambassadrice van Team Agro NL; een stichting die zich op landelijke schaal hard maakt voor promotie van de agrarische sector. Daarnaast won zij een overnachting bij een boeren bed & breakfast in Dalfsen.
Julia won met de hoofdprijs als Miss Boerin, naast eeuwige roem, een geheel verzorgd weekend voor twee personen in Antwerpen.
In drie rondes gingen negen plattelandsvrouwen met elkaar de strijd aan om deze prijzen. Dit zouden er tien zijn, maar Anouk Noordman, covergirl van De Boerinnen Kalender, moest zich onverhoopt afmelden voor de verkiezing omdat ze bij haar zieke paard wilde blijven. De negen overgebleven kandidaten schitterden op de catwalk in zowel een overall als sexy avondjurk. In de tweede ronde kregen zij de kans om de agrarische sector op geheel eigen wijze te promoten. De kandidaten verraste het publiek en de juryleden stuk voor stuk met krachtige pleidooien en vermakelijke demonstraties.
De presentatie was in handen van Nyncke Bergman die zich niet liet tegenhouden door haar zwangerschap en met ronde buik de verkiezing op indrukwekkende wijze leidde. “We hadden ons geen betere avond kunnen wensen ”, vertelt event manager Fabienne Hilhorst. “Ook het voorproefje op de boerenkalender viel volgens mij goed in de smaak ”, waarmee Hilhorst refereert aan de ontblote bovenlichamen van twee stoere knappe hunks die de misskandidaten op het podium bijstonden.
De agrarische missverkiezing werd gisteren voor de vijfde keer georganiseerd als kick off evenement voor Bathmen te Paard dat van 6 t/m 11 maart plaatsvindt in Manege ’t Ruiterkamp te Bathmen.

Fotoreportage: Foticoon - Rick de Visser

Fotoreportage (9 foto's)...

 
26-02-2018  

St. Patricksfestival in Bergentheim

Stel uit Bergentheim wil regio laten proeven van Iers sfeertje
 

BERGENTHEIM, Zaal Veenlust, zaterdag 17 maart, 20.00 uur (open)

Ze zijn idolaat van Ierland: Gerrit en Jeannette Veltink uit Bergentheim. Om ook anderen van dat typische Ierse sfeertje te laten proeven, organiseren ze zaterdag 17 maart het St. Patricksfestival in Zaal Veenlust in hun woonplaats. “Met dezelfde gastvrijheid waar Ierland zo vermaard om is.”

Het moet op den duur zelfs een van de grotere St. Patricksfestivals van ons land worden.
Ierland is in de loop der jaren het tweede vaderland van het Bergentheimse echtpaar geworden. Jaarlijks gaan de twee er met vakantie en zijn gaandeweg uitgegroeid tot onbezoldigd ambassadeurs. Zo nemen ze ieder jaar een groep vrienden en muzikanten mee met vakantie naar Ierland.

‘Typisch sfeertje’

Jeannette Veltink komt woorden tekort als ze uitlegt wat Ierland zo bijzonder maakt: “Het is dat typische sfeertje. Het mystieke, maar ook het prachtige landschap. Maar het zijn bovenal de altijd vrolijke Ieren die bijzonder zijn. Een gastvrijer volkje vind je op deze aarde niet.”
Samen met horecaondernemer Tony Binnenmars van Zaal Veenlust zet het echtpaar nu een groots festival op. “Daarvoor hebben we twee toonaangevende Ierse bands weten te strikken.”

'Burkunthaim'

Het gaat om The Logues, een van whiskey doordrenkte partyfolkband uit Noord-Ierland. De band kwam al eerder naar ons land en bezong zelfs in een van de nummers hun liefde voor ‘Burkunthaim’, zoals ze Bergentheim noemen.
Bovendien lukte het om Cash Returns vast te leggen met als middelpunt een zanger, die in Ierland furore maakt als ‘de reïncarnatie van Johnny Cash’. “Een hele bijzondere band die voor het eerst naar Nederland komt.”

Guinness

Op St. Patricksday staat Ierland traditioneel op z’n kop. De feestdag is voor ons land relatief onbekend, maar het Bergentheimse stel wil daar nu verandering in brengen: “Met een mix van country, Ierse traditionele muziek en rock hebben we voor elk wat wils. Het wordt een evenement zoals we dat in deze regio nog niet kennen. En we hopen vooral dat het de start wordt van een mooie traditie. Het spreekt overigens voor zich dat we die avond naast Ierse muziek ook Guiness en Black Angus-burgers op het menu hebben staan.”
Zaal Veenlust is te vinden aan de Kanaalweg West 78. De deuren gaan om 20.00 uur open, het evenement begint om 21.00 uur.

Tickets: www.tentfeesten.nl
Meer info:
https://tentfeesten.nl/artists/the-logues
https://www.facebook.com/events/1273588879412322/?ref=br_rs

Fotoreportage (1 foto's)...

 
22-02-2018  

Famous Glenn Miller Orchestra in Nordhorn (D)

 

NORDHORN (D), zondag 15 april, 20.00 uur,
Konzert - und Theatersaal


In 2017 is het 80 jaar geleden dat Glenn Miller zijn eerste eigen band oprichtte. Tegenwoordig is de swing sound nog steeds springlevend! Het Glenn Miller Orchestra onder leiding van Wil Salden is al meer dan 30 jaar DE band bij uitstek, die de Glenn Miller sound in vele Europese landen doet voortleven.

In het theaterseizoen 2018/2019 presenteert deze top bigband een nieuw programma met bijbehorende CD: “Jukebox Saturday Night “.

“Jukebox Saturday Night “ is meer dan alleen de titel van het nieuwe programma, het is ook de titel van een prachtig Glenn Miller nummer, opgenomen in 1942. Nog meer dan dat het is ook het “Leitmotiv” van deze show. Wil Salden wil de magie van de glorie jaren van de swing muziek ten gehore brengen voor zijn publiek. In die dagen was swing meer dan muziek en muziek niets minder dan swing.

Op deze nieuwe cd: “Jukebox Saturday Night “ staan klassiekers zoals:  “Jukebox Saturday Night”, “Blue Moon”,“Everybody Loves My Baby” en “What A Wonderful World”.

Het authentieke swing geluid is in goede handen bij Wil Salden en zijn Glenn Miller Orchestra. De band heeft een traditionele  bigband bezetting, met zangeres en vocal group “ The moonlight Serenaders “.

Het muzikale vakmanschap van de band gecombineerd met flair en interactie met het publiek staan garant voor een onvergetelijke avond met heel veel herinneringen uit het swing tijdperk.

Keep Swinging

GLENN MILLER ORCHESTRA, directed by Wil Salden
www.glenn-miller.de 

 
15-02-2018  

Op kroegentocht langs 5 bands in de regio

Pendeldienst tussen Twente en Sallandse cafés

Foto van The Marchalls is gemaakt door Stefan Schipper Fotografie - Vriezenveen
 

SIBCULO - Een opmerkelijke kroegentocht tussen vijf verschillende cafés. Waarbij muziekliefhebbers zich op zaterdag 24 februari naar Sibculo, Westerhaar, Geerdijk, Beerzerveld en Vroomshoop kunnen laten rijden om daar vervolgens te genieten van livebands naar keuze. Chauffeur van dienst die avond is een levende legende.

“Opzet is dat ieder café een band met een verschillende repertoire heeft. Zodat er voor elk wat wils is”, aldus Jeannette Veltink, een van de organisatoren.
Tijdens de eerste editie van deze kroegentocht, twee jaar geleden, bleek er meteen sprake van een succesformule. “Alle belangstellenden pasten zelfs niet eens in één bus. Vandaar dat er deze avond twee bussen rijden.”

De bussen rijden volgens haar de hele avond: “Tussen 20.00 en 01.00 uur. De deelnemende cafés verkopen polsbandjes à vijf euro en daarmee kunnen de muziekliefhebbers de gehele avond onbeperkt gebruik maken van het vervoer en hebben ze toegang tot de cafés.”

Sibculo
Bij Café Boszicht in Sibculo staat de classicrockband The Marshallls. Deze formatie speelt stevige klassiekers van onder meer Led Zeppelin, Queen, Golden Earring, Metallica en Van Halen. Uiteraard ook veel AC/DC, waarmee The Marshalls meermalen op de Zwarte Cross live in actie kwam.

Westerhaar
Bij café Roots in Westerhaar treedt B-Normal op. Een duo dat er telkens weer een onvergetelijke muzikale avond van weet te maken. B-Normal heeft een heel breed repertoire: van Lady Gaga tot Frans Duits en van Robbie Williams tot Queen.

Beerzerveld
Café Geert in Beerzerveld haalt de band The Shelby’s in huis. Op aanraden overigens van de Grolsch-vertegenwoordiger. Bierman Wilbert speelt namelijk drums in deze gelegenheidsband.  Het repertoire is een complete verrassing, maar volgens deze drummer zal de Grolsch-consumptie zeker stijgen naarmate de band op dreef komt.

Geerdijk
Bij Café de Brug in Geerdijk staat de band Schot deur 't Pleeraam. Deze formatie wisselt boerenrock van Jovink en Normaal af met piratenmuziek en eigen nummers. Deze feestband uit Heino heeft veel interactie met het publiek en er staat zelfs een bierdrinkwedstrijd op het repertoire.

Vroomshoop
Café Kremer in Vroomshoop houdt de spanning erin bij deze editie van de kroegentocht.
Eigenaar Dick Kremer wil zelfs geen tipje van de muzikale sluier oplichten en zegt het publiek te gaan verrassen met zijn keuze van de band.

De Neuze

De buschauffeur die avond is volgens Jeannette Veltink niemand minder dan Teun ‘De Neuze’ Stevens. “Hij werd bekend als buschauffeur uit de clip van het legendarische nummer ‘Busje komt zo’ van Duo Höllenboer. Zelf noemt hij zich overigens taxiheld, beroepsmatig Bob en entrepreneur.”

 

 
31-01-2018  

Enschedese poppodium Atak failliet

 

ENSCHEDE – Voor poppodium Atak eindigt het bestaan in een faillissement. Het Enschedese poppodium in het Muziekkwartier draait al jaren met verlies die de begroting te boven gaan. De subsidie werd daarom ‘bevroren’ op voorwaarde dat Atak haar heil zocht in een vergaande samenwerking met poppodium Metropool in Hengelo dat wel binnen de financiële kaders acteert.
Die ‘vrijwillig gedwongen’ samenwerking  zag men bij Metropool niet zitten, waardoor Atak genoodzaakt was het faillissement aan te vragen. Het kost 11 medewerkers hun baan en ook 170 vrijwilligers lopen enigszins ontheemd rond sinds de gemeente Enschede de subsidiekraan dichtdraaide, de huur werd opgezegd en geboekte concerten werden gecanceld omdat de deuren per 1 januari werden gesloten.
Het faillissement betekent niet dat de gemeente Enschede bij de pakken neerzit. De directie van Metropool ontving eerder al het verzoek om met een plan te komen voor een bovenstedelijk poppodium. Die start wordt zelfs al voorzien per maart a.s. Of de locatie Atak in die plannen nog een toekomst heeft, is nog onduidelijk.

 
18-01-2018  

Mega Woonwagenfeest ook naar Twente

 

ALMELO – In het zuiden van het land is het Mega Woonwagenfeest van organisator Henk Damen al een paar jaar uiterst succesvol. Op zaterdag 27 januari komt het muziekfeest voor iedereen naar Partycentrum Dolle Pret in Almelo.

Henny ter Avest van Dolle Pret is blij dat het haar is gelukt om het Mega Woonwagenfeest in huis te halen. ‘Het Nederlandse levenslied is populair bij velen. Zo is o.a. John de Bever present met zijn hit ‘Ik krijg die lach niet van mijn gezicht’, is Bauke Schouten van de partij als de Dutch Elvis, zingt Jaman zijn hit ‘Spoken bestaan niet’, komen Rein Marcha en Jeffrey Heesen - die bekend zijn van het TV-pogramma ‘Bloed zweet en tranen’ - hun opwachting maken en is ook de aan de weg timmerende Almelose zanger Maikel Dokter van de partij. Verder komt een keur van Nederlandstalige artiesten haar opwachting maken voor een avondvullend programma’, aldus Ter Avest.

Kaarten zijn bij Dolle Pret in de voorverkoop af te halen a 15 euro per persoon tijdens de openingsuren van woensdag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 18.30 uur. Ter Avest wijst ook op het beschikbare VIP-arrangement. De prijs bedraagt dan 79,50 euro per persoon ‘All-in’ hapjes en drankjes aan gereserveerde tafels.
Dolle Pret opent op zaterdag 27 januari haar deuren om 18.30 uur. Kaarten aan de zaal kosten dan 20 euro per persoon zo lang de voorraad strekt. ‘Wees er dus snel bij’, waarschuwt Ter Avest al vast!

 
25-10-2017  

Fats Domino op 89-jarige leeftijd overleden

 

Geboren als Antoine Dominique Domino op 26 februari 1928 in New Orleans, ontdekt in 1949 met het nummer The Fat Man, als stille verwijzing naar zijn omvang, werd de artiest/entertainer Fats Domino geboren. Toerend door de VS, slapend in zijn auto omdat hotels geen zwarten als gasten toelieten. Wereldfaam met nummers als Blue Monday, Blueberry Hill, Red Sails in the Sunset, Hello Josephine, Ain't That a Shame en When I'm Walkin. Van beginjaren ’50 tot beginjaren ’60 bracht hij 25 singles uit die allen meer dan een miljoen keer werden verkocht. Na Elvis Presley de best verkopende artiest wereldwijd die mede zijn stempel drukte op de ontwikkeling van de rock and roll en de blues. In 2005 nadat orkaan Katrina over New Orleans huis hield, was hij korte tijd vermist, was zijn huis een ravage en waren al zijn gouden platen verdwenen. Familieleden herkenden hem van foto’s tussen opgevangen geëvacueerden. Platenmaatschappijen gaven hem ‘repro’s’ terug maar ondanks wereldwijde successen en tournees door Europa, werd hij niet ‘stinkend rijk, omdat zwarte artiesten destijds maar al te vaak werden uitgebuit door het managers-gilde. ’ Fats Domino is niet meer. Hij overleed op 24 oktober te Harvey USA op 89-jarige leeftijd, maar zijn muziek leeft voort!      

https://www.youtube.com/watch?v=Gdoy9jkyZRk&list=PLjwYrp1NiHXhvuG5m3BV4fmcpPWJVtse2


 

 
13-06-2017  

Madness naar Twente

Poppodium Metropool en Wilminktheater bundelen krachten
 

ENSCHEDE - Op 13 november 2017 komt de Engelse band Madness naar het Muziekcentrum in Enschede. De organisatie van het concert is in handen van Poppodium Metropool, in samenwerking met het Wilminktheater. De lopende samenwerking tussen de Poppodia Metropool en Atak heeft geleidt tot dit eerste gezamenlijke evenement in het Muziekcentrum in Enschede.

Madness kan worden gezien als het boegbeeld van de ska revival die eind jaren 70 begon. De band brak in 1979 door bij het grote publiek met het album “One Step Beyond” en scoorde daarna tot halverwege de jaren 80 wereldwijd grote hits met nummers als Baggy Trousers, House Of Fun, Night Boat To Cairo en Our House.

In 1986 houdt de band het voor gezien maar in 1992 volgt een reünie in London met een aantal uitverkochte shows onder de noemer Madstock. Sindsdien treedt de band weer met regelmaat op en wordt er in alle grote zalen en toonaangevende festivals opgetreden. Madness neemt ook weer nieuwe albums op zoals het uitstekende “The Liberty Of Norton Folgate” en het vorig jaar verschenen “Can’t Touch Us Now”. Live speelt Madness nieuw werk maar passeren alle hits uit de jaren 70 en 80 ook de revue.

De voorverkoop voor het concert start aankomende donderdag 15 juni om 12 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop €49,50 exclusief servicekosten en zijn te verkrijgen via de kassa van Metropool en Het Wilminktheater, platenspeciaalzaak Popeye in Hengelo, de vestigingen van Primera en via de websites van beide zalen.

 
12-06-2017  

9e All Mellow Straatmuziekfestival Almelo

 

ALMELO - De negende editie van het All Mellow Straatmuziekfestival is dit jaar op zaterdag 24 en zondag 25 juni. Het festivalterrein is het centrum van Almelo met 26 acts op 11 verschillende “podia” en allemaal gratis te bekijken en te beluisteren.

Met publiekstrekkers die op Zwarte Cross, Lowlands, Oerol en DWDD staan, krijgt het All Mellow Festival steeds meer allure. Voor deze gelegenheid worden er geen enorme geluidsinstallaties meegesleept, maar gaan de muzikanten terug naar hun oorsprong, en spelen zoals in hun beginjaren akoestisch, pal voor de neuzen van hun fans.
De Amsterdam Klezmer Band, zeer muzikaal en dansbaar, spelend op festivals door heel Europa, is op zaterdagavond de afsluiter op het Amaliaplein.

Daarvoor hebben deze avond ook al het Braziliaanse capoeiragezelschap Senzala en de Big Band Almelo opgetreden.
Op de zaterdag en de zondagmiddag is er een overvloed aan mooie akoestische bands. Met o.a. Ooostblok en Balkanari, feestbands met veel oostelijke toeters. Verder door Europa tourende bands zoals het Amerikaanse Dead Bronco, het Spaanse Ecra Ed Otorkse en de nieuwe sensatie Soul Travelers met rapper Donnie Adams uit Chicago.

Van de Höllenboer is nog niet bekend met welk vervoermiddel ze deze keer komen, maar ze zijn er evenals de Bluegrass bands Leadbeaters, Bek Vol Zand, de Beatzers en Rivers.
Akward I. speelt solo deze keer, met zijn ontwapenend mooie liedjes. Voor de jongste festivalgangers zijn Acrocordion, Rouxlala en Rolwagensteeg de aanraders. Van Artez afkomstige acts zijn Art of Bridges, Chris Adam en Twå. En last but not least veel jonge lokale muzikanten in de bands Whatever, Atemptoe, Denim, R.E.C. en Bysun.

Op de zondagmiddag zijn de winkels geopend.

Flyers met het volledige programma zijn te vinden in alle winkels in de binnenstad van Almelo en op de website van Paco Plumtrek www.pacoplumtrek.nl

De hele Almelose binnenstad is uiteraard vrij toegankelijk.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
01-06-2017  

De koek is op voor Flashbacklive Vriezenveen

Oude bekenden tijdens allerlaatste editie Flashbacklive
 

VRIEZENVEEN - Maar liefst 36 jaar lang bood jongerencentrum Flashback in Vriezenveen een podium voor regionale bands. Na een hele lange reeks is er zaterdag 10 juni voor het laatste livemuziek onder de noemer ‘Feest der herkenning’ met oude bekenden als HIV (Hiphop Uit Vriezenveen), PC and the Crooks en huis-deejay Larstig.

Het besluit is met pijn in het hart genomen, zo vertelt Sylvia Hollander, jongerencoach van Flashback. ,,Flashbacklive is ooit ontstaan om jonge bandjes uit Vriezenveen en omstreken een podium te bieden. En vooral om ervaring op te doen. Deze jonge bandjes en acts zijn er echter niet of nauwelijks nog. Het wordt dan ook steeds moeilijker lokale jonge bands te vinden. Daarom hebben we besloten ermee te kappen.”

Wat overigens niet wil zeggen dat Flashback helemaal stopt met het stimuleren van muziek bij de plaatselijke jeugd. ,,We gaan de komende tijd nadenken over een ander project, waarin jongeren, muziek en cultuur de rode draad vormen.”
Maar eerst is er nog een afsluitende liveavond. ,,Voor deze avond hebben we een aantal oude bekenden weten vast te leggen. Waaronder HIV, dat met z’n energieke optredens meermalen het dak van Flashback eraf speelde. Ze beloven ook deze avond weer helemaal los te gaan.”
Ander muzikale gast deze avond is PC and the Crooks. ,,Deze formatie was in de tachtiger jaren zo ongeveer huisband van Flashback. We vonden dan ook dat ze deze allerlaatste avond niet mochten ontbreken.”
De muziek van HIV laat zich raden. Voor die tijd was het vrij revolutionair dat jonge muzikanten zich vol passie op de hiphop stortten. PC and the Crooks speelt werk uit de tachtiger en negentiger jaren, veel nederpop en Fischer Z, de band waarmee ‘The Crooks’ destijds bekend was in deze regio.
In de pauzes en na afloop van ‘De koek is op’ is van huis-deejay Larstig. ,,Voor alle verzoekjes van de laatste dertig jaar. Al met al belooft deze allerlaatste avond vooral een feest der herkenning te worden.”

Flashback is voor dit evenement nog op zoek naar oude foto’s en de liveavonden en eventueel posters. ,,Als mensen deze hebben, vragen we ze om ze te mailen naar info@flashbacklive.nl.”

Het terrein aan de Krijgerstraat 4 gaat zaterdag 10 juni vanaf 20.00 open en de entree is gratis.

Fotoreportage (4 foto's)...

 
26-05-2017  

DJ Bram Weys op Almelose Ruiterdagen

Trucker/zanger Johnny Bolk - "Convoi Exceptionel"
 

ALMELO - Op Vrijdagavond 23 juni om 21.00 uur is tijdens de 51e Almelose Ruiterdagen het traditionele Ruiterbal met dit jaar DJ Bram Weys en een spetterend optreden van Johnny Bolk.
Vooraf aan het Ruiterbal zullen diverse ruiters de uitdaging aangaan bij het duospringen met één ruiter te paard en één op de mechanische stier. Al met al garantie voor een prachtige show.

De 51e editie van de Almelose Ruiterdagen begint op vrijdag 16 juni en eindigt op zondag 25 juni met de zware springderby Bolk/Kylix Trial Jumping Almelo.
De entree is vrij.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-04-2017  

Beach Boys op volle openingsavond Ribs & Blues

 

RAALTE - De afgelopen weken gingen de kaarten als zoete broodjes de deur uit. De openingsavond op zaterdag 3 juni met de line-up King of The World XL , Golden Earring, The Beach Boys (foto) en de Edwin Evers Band  is helemaal uitverkocht. Goed nieuws voor de organisatie van Ribs & Blues en de 8500 kaartenbezitters.

De beide Pinksterdagen tijdens Ribs & Blues zijn zoals altijd gratis toegankelijk .

In totaal 21 roots –en bluesacts komen naar het festivalterrein aan De Domineeskamp in Raalte (TomTom 8102CC). Headliners zijn dan o.a. The Red Devils, My Baby , DVL , Sari Schorr en Walter Trout.
Alle informatie www.ribsenblues.nl
 

 
21-04-2017  

Steve Gadd exclusief in Metropool


De levende drumlegende Steve Gadd komt maandag voor een eenmalige show in ons land naar Poppodium Metropool in Hengelo. De slagwerker vertoont op meer dan 750 albums zijn virtuose kunsten: van pop tot jazz.
 

HENGELO - Hij is een levende drumlegende. Steve Gadd doet maandag 1 mei met zijn eigen band Poppodium Metropool in Hengelo aan. Voor een exclusieve show in ons land. ,,Of hij de beste drummer in de wereld is? Dat zal hij zelf nooit zeggen want hij is een bescheiden mens”, zegt Rick Escher van Metropool. ,,Maar collega-muzikanten prijzen hem de regelrecht hemel in.”

Steve Gadd wordt door zijn vakbroeders vooral geroemd om zijn geïnspireerde spel en virtuositeit.
Volgens Escher is Steve Gadd een drummer van uitzonderlijk hoog niveau. ,,Een alleskunner bovendien want Gadd drukt zijn stempel op zowel jazz- als popklassiekers. Het kenmerkende roffeltje onder de hit ’50 ways to leave your lover’? Steve Gadd… Maar hij tekent bijvoorbeeld ook voor de dansklassieker ‘The Hustle’ van Van McCoy. Of ‘Chuck E.’s in love van Rickie Lee Jones. Tegelijk speelt hij ook mee op een keur aan jazz- en fusionplaten. Van Steeley Dan tot The Brecker Brothers.”
Het was ooit zijn oom, drummer in het leger, die hem ook aanspoorde te gaan drummen. Al op elfjarige leeftijd speelde hij mee met jazzlegende Dizzy Gillespie. Vervolgens ontwikkelde hij zicht tot sessiedrummer. Heden ten dage geldt Gadd als de drummer die het meest opgenomen is in studio’s. In totaal is hij op ruim 750 albums te horen en was hij op toernee met iconen als Paul Simon, Eric Clapton en James Taylor.
Poppodium Metropool wist Gadd te strikken voor een exclusieve show voor Nederland. Waarbij hij met zijn eigen band komt. Met daarin naast Gadd nog een aantal grootheden uit de muziekbizz. Onder wie gitarist Michael Landau en Jimmy Johnson op bas.
De voorverkoop van het concert is intussen begonnen. Kaarten kosten 29 euro exclusief servicekosten en zijn onder meer verkrijgbaar via de website van Metropool, vestigingen van Primera en platenzaak Popeye in Hengelo.
Zie ook www.metropool.nl

 
23-03-2017  

Status Quotes Tribute in memory of Rick Parfitt

 

HENGELO – Voor de Almelose kroegbaas Toon Eppink van café De Stam was het vandaag een bijzondere dag in de foyer van RTV Oost in Hengelo. Met zijn partners in de band Status Quotes zijnde Rens Hardijzer op drums, Raymond Nijenhuis op gitaar en Harrie Kruisselbrink op basgitaar, werd een ode gebracht aan Rick Parfitt, het vorig jaar overleden bandlid van rockgroep Status Quo.
De tributeband States Quotes bestaat sinds 2014 en is uiterst succesvol in het zalencircuit en dat was ook de Engelse vriend van wijlen Rick Parfitt opgevallen. Hij nam twee gitaren van Parfitt mee waarop deze speelde op de wereldtours van Status Quote. Eppink en Nijenhuis mochten zich dus tijdens het concert uitleven op de oude gitaren van Parfitt. "it was amazing", zei de Engelsman en vriend van de overleden Parfitt na afloop en hij noemde Status Quotes de beste tributeband van Status Quo die hij ooit was tegen gekomen.
Nu zijn de vier Tukkers natuurlijk geen onbekenden, want zij speelden o.a. in bands als The Fortunate Sons, Cuban Heels, Stingray en Mike & the Mellotones. Bij wijze van spreken stroomt hen de ’12-bar-boogie’ door het bloed. Met zijn vieren vormen zij min of meer de "Frantic Four", voor velen DE Status Quo line-up. Qua repertoire blijft het dus ook beperkt tot nummers als zoals Down Down, Roll Over Lay Down, Hold you Back, Whatever You Want, Again & Again en What You're Propsing, maar zeker ook albumtracks waarbij de echte Quo-fan zijn vingers aflikt: Slow Train, Don't Think It Matters, Someones Learning, Umleitung, Fine Fine Fine, Can't Give You More, 4500 Times, What To Do en Ring Of a Change is zomaar een kleine greep uit de hoeveelheid klassiekers die op de setlijst staan.
Tijdens de tribute bij RTV Oost bleef het aantal concertgangers noodzakelijkerwijze beperkt tot 280 Status Quo fans. RTV Oost maakte er wel een registratie van die te zien en te beluisteren valt via facebook. Het ligt echter in de bedoeling om het concert te zijner tijd uit te zenden. Met dank aan de Engelse vriend van Parfitt die diens gitaar van de afscheidstournee in 1984 in handen drukte van Nijenhuis en de andere gitaar in bruikleen gaf aan de Almelose kroegbaas. Na afloop was het natuurlijk wel inleveren, maar wie kan er zeggen dat zij op een gitaar van Parfitt mochten spelen, alleen Raymond en Toon!
Kom op RTV Oost hang het aan de grote klok als deze geslaagde tribute wordt uitgezonden.
 

 
10-03-2017  

Shantykoor Oostvaarders zoekt accordeonisten

 

ALMELO – De Oostvaarders is wellicht een van de succesvolste shantykoren in Twente. Met regelmaat treedt men op in binnen- en buitenland en dat als vriendengroep die het vooral leuk vindt met elkaar te zingen. Hoogtepunten in het afgelopen jaar waren optredens bij het Rozenfestival in het Limburgse Lottum en in de prachtige Parkhalle in het Duitse Iserlohn met het Iserlohner Shantykoor The Romantic Sailors voor 800 enthousiaste toeschouwers.
Maar er is een probleem. De Oostvaarders zijn dringend op zoek naar twee accordeonisten die het koor begeleiden samen met de ritmesectie van drums en gitaar.
Bent u een ervaren accordeonist en lijkt het u iets om deel uit te maken van De Oostvaarders, meldt u dan hier aan bij voorzitter Henk Nij Bijvank van de Oostvaarders.
 

 
03-03-2017  

Al 1.000 kaarten voor musical ‘Het Verzet Kraakt´


Het Verzet Kraakt
Foto: W. van Walderveen
 

ALMELO – Na de uiterst succesvolle stadsmusical ‘Van Katoen en Nu’ op het oude industriële complex Indië in Almelo, zijn de makers volop bezig met de musical ‘Het Verzet Kraakt’ waarin het verhaal wordt uitgebeeld van de grootste bankroof allertijden op 14 november 1944 op het filiaal van de Nederlandse Bank door verzetslieden uit de regio Almelo. De buit bedroeg een slordige 46 miljoen Nederlandse guldens maar de bezetter kreeg en de buit en de meeste ‘bankrovers’ na een paar dagen in handen.

Deze week deden 150 mensen uit het gehele land auditie voor de musical die in september a.s. zo’n twintig keer moet worden opgevoerd op het Indiëcomplex. De opzet van ‘Het Verzet Kraakt’ is groter dan de musical ‘Van Katoen en Nu’ en wordt ook landelijk gepromoot vanwege de impact van de verzetsdaad die met instemming van de regering in ballingschap te Londen, werd uitgevoerd.
Een kaartje is derhalve eveneens duurder. De entree bedraagt € 49,95 en er werden al voordat de officiële voorverkoop, die vandaag startte, zo’n 1.000 kaarten verkocht. Indien alle geplande optredens op het Indiëcomplex kunnen worden afgewerkt, betekent dat zo’n 35.000 toeschouwers. Zij genieten dan niet alleen van de musical maar krijgen vooraf ook een diner met bijbehorende drankjes. Het diner wordt bereid door de koks van het Theaterhotel. De kaarten zijn te bestellen via de website www.hetverzetkraakt.nl
 

 
17-02-2017  

De schepper van nijntje is dood

 

UTRECHT - Overal ter wereld kent men nijntje, het konijntje in boekvorm van schepper Dick Bruna die vandaag op 89-jarige leeftijd is overleden in zijn woonplaats Utrecht.
Zijn kinderboeken over nijntje of internationaal bekend als miffy, verschenen in meer dan 50 landen waarvan meer dan 85 miljoen exemplaren werden verkocht.

Een nijntje boek bevat vierentwintig pagina's, met op elke rechter pagina een tekening en op elke linker pagina vier regels vers. De boeken worden in een klein formaat gedrukt, omdat Dick Bruna het belangrijk vindt dat zijn publiek het gevoel heeft dat de werkjes voor hen gemaakt zijn en niet voor hun ouders.
In Nederland verschenen ook ook exemplaren in het Twents, Utrechts, Haags, Gronings, Achterhoeks en Papiaments.

Naast de boekvorm kwam er een speelfilm in 2013, een stop-motion animatiefilm voor TV  en een viertal musicals.
In Bruna’s geboorteplaats Utrecht staat het nijntje museum en ook werd het werk van Dick Bruna geëxposeerd in het Rijksmuseum te Amsterdam. In 2014 stopte Bruna met tekenen.

Archief
Terug naar vorige pagina