Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
29-06-2015  

Open brief aan Anja Timmer

 

Geachte wethouder Timmer, beste Anja.
 
Nog bedankt voor de respons gekregen op mijn opmerkingen betreffende samenwerking in Netwerk verband binnen Twente, afgelopen dinsdag tijdens het politiek beraad over de perspectief nota 2015 – 2020.
Edoch sloeg mij de schrik om het hart toen je zei dat er al “gesprekken” gaande waren tussen 14 (veertien!!!!) gemeenten in Twente. Veertien dus!!!!
Die 14 neuzen krijg je dus nooit op één rij.
 
Je raakt hierbij de kern van dé makke van Almelo. Alles gaat zo traag.

Voorbeelden: In 1999 kwam ik voor het eerst in het oude gemeentehuis en direct al vond ik dat dit gebouw echt niet meer kon (“sick building”). Iedereen was het met mij eens, en ging over tot de orde van de dag. Enfin, het resultaat na 14 jaar staat er. 14 jaar!!! (mooi gebouw overigens....)
In 2002 propageerde ik al een vernieuwbouw van het Heracles stadion. “Kostte te veel geld, was technisch niet haalbaar etc. etc.” Werd als luchtfietserij, van tafel geveegd. Kijk wat er gebeurd na 13 jaar....!!!
Het masterplan gepropageerd door toenmalig wethouder Huub Isendoorn, ik dacht in 2004 helemaal op heel veel onderdelen ondersteund door mij. Na 11 jaar zijn grote gedeelten uit dit plan uitgevoerd of is men bezig uit te voeren. Na 11 jaar!!!

Het bestuur van Almelo (de raad én het college) wil m.i. eerst een totaalplan uitkauwen, tot in de perfectie, voordat men er aan begint. En wanneer er men dan aan begonnen is en het uiteindelijk af is, blijkt er toch nog veel aan te mankeren. (b.v. waterweg terug in Almelo)
Jammer hoor.
Mijn advies: beter kleinschalig beginnen en dan evalueren en gaande weg groter maken.
 
Ik propageer al jaren een nauwere samenwerking tussen Borne, Hengelo en Enschede en het heeft al enig resultaat gehad binnen Netwerkstad. Ook is het mij met enig inzet gelukt om Oldenzaal er bij te betrekken, dank zij de huidige Burgemeester Dhr. Theo Schouten. Ons wel bekend.
Het is je ook bekend hoeveel moeite dit samenwerkingsverband heeft gekost en ook nog steeds kost.
Ondanks het feit dat de vier genoemde gemeenten ook moeten bezuinigen. (Oldenzaal is hier dan een beetje een uitzondering, maar Theo heeft nog steeds een goed gevoel naar Almelo en de andere drie gemeenten toe, dus.....)

Al in 2003 poneerde ik de naam “Randstad Twente”en werd toen politiek omver geschoffeld.
Propageerde ik al ook op bestuurlijk niveau meer samenwerking. Propageerde ik één stad, een college, één raad één ambtelijk apparaat. Een optimale bezuiniging; optimale samenwerking, want samen sta je je steeds het sterkst.
En de rand van Twente, Twenterand, hebben we al.
 
Ik adviseer dan ook om hoofdzakelijk op de vier genoemde gemeente in te zetten. Begin daar mee en dan ben ik er van overtuigd, dat beetje bij beetje de andere gemeenten er bij zullen komen.
 
En het vrijkomende geld kun je dan besteden aan o.a. sociaal en cultureel.
 
Succes met alle plannen.
Een bezorgd burger.
 
Met hartelijke groeten..

Chris de Vries

 
25-03-2015  

Centraal Sumatra, Lake Toba...

 

Oef, lees ik mijn vorige blog nog eens even door en ik schrik weer van de fouten. Deels door de autcorrect en deels door mijn eigen stommiteit. Ik ga zo snel mogelijk terug naar de lagere school, met kofschip en stammen plus tee. Of zal ik na het schrijven de blog even laten rusten en het nog eens een keer doorlezen?
Het rare is wel, dat wanneer in een boek ook maar één fout staat, ik die er uit pik. Dat heeft vast wel een psycholoische verklaring. Ik zal het er eens over hebben met mijn psychiater.Ik schaam mij wel een beetje....

Zo, de statenverkiezingen zijn voorbij.Het feest der politiek kan beginnen. Geen dichtgetimmerde meerderheid van een coalitie, maar nu opperste onderhandelingen en consessies. Heerlijk. "Zet um op Markie"
En elke "politicus" die wat beloofd is het niet waard om deze naam te voeren. De enige belofte die een politicus kan doen én waarmaken is, dat hij/zij zijn/haar stinkende best zal doen om de standpunten van zijn/haar partij waar te maken. Daarom is die blonde Greet ook geen politicus. Ik hoor hem nog zeggen bij dat "minder, minder" braaksel van hem/hen en zijn
pvv: "Gaan we regelen". Ik zeg daarop: Whoehaaaaa.Ben toch benieuwd waar het in zijn jeugd mis is gegaan.
Blijft de vraag of provinciale staten nog nodig zijn? Ik denk het niet.
Afschaffen is bezuinigen. En wat zij daar deden naar Den Haag of Gemeenten. Afhankelijk van de importatie.


Indonesië. Mooi, lief, aardig en vuil. Jakarta stond laatst 1 meter onder water. Nou dat verbaasd mij niks. Die Indo's gooien echt alles op straat.
Hemelwater afvoer of wat daar voor door moet gaan, raakt verstopt en hatseflas, daar is de ellende. Geen stuiver ontwikkeligshulp daarvoor Markie! Of we moeten flink kunnen verdienen aan de verkoop van vuilniswagens, kliko's, vuilverbrandigsovens etc. Laat ze eerst maar hin eigen oliedollars gebruiken om deze shitzooi op te ruimen. Jammer van het mooie land. En dan pretenderen ze ook nog dat ze "het grootste moslimland"
zijn in de werled. In theorie misschien wel, maar in de praktijk maken ze er één grote zwijnenstal van. En zwijnen zijn niet hallal. Dus.... En dat het kan bewees de stad Meuliboh. Vuilcontainers, afval manden, die regelmatig geleegd werden en ik zag zelfs een straatvegeres! Resultaat:
een schonere stad! Ook waar geeen mensen wonen is het schoon. Maar dat is logisch.
erg
Maar de mensen zijn zo aardig en lief. Ook in het moslim orthodoxe Banda Aceh (Kota Radja voor de oud gedienden) gewoon vriendelijk, met de mooiste hoofddoeken.
Hanny en ik hebben het land nu aardig door. En wanneer je de weggetjes weet, is het helemaal genieten. Niet te vergelijken met Nederland en Almelo, al was het alleen al om de temperatuur. Nu bijna 3 weken overdag boven de 30 graden. En heel lekker eten. Nederlandse invloeden volop in de taal. Knalpot, asbak, handdoek, doorsmeer, kamer, versnelling, koelkast etc.om maar wat te noemen. Lang leve mijn vertaal app en de apps voor navigatie en goegelkaart en mijn autochtone sim-kaart. We verdwalen nooit meer, of de accu moet leeg zijn van mijn handigefoon.

Politiek? Men heeft goede hoop dat de huidige president iets aan de corrupte en ontwikkeling gaat doen. Hij is aardig populair zo begrijp ik.
Wie het is weet ik niet. In het buitenland bemoei ik mij niet zo snel met binnenlandse politiek van het land waar ik te gast ben. Lijkt mij beter.
Wel hoor ik van een autochtoon, dat de visumplicht voor Nederlanders in aril er af gaat. Zal mij benieuwen of dat ook al voor visumhouders geldt.
Reden: meer geld in de kist via het toerisme.
Java, Bali en Lombok zijn al "stuk" gemaakt en Sumatra is nu aan de beurt en Kalimantan ook. Zijn wij mooi op tijd...

Slamat dingus.. Chris

Hartelijk dank en met vriendelijke groeten!

 

Fotoreportage (6 foto's)...

 
16-03-2015  

Slamat uit Sumatra...

 

Hanny en ik zijn weer eens op onze jaarlijks huwelijksreis. Dit keer naar Sumatra en Borneo. Na 10 jaar weer terug in Indonesië.
De eerste indruk: laten we met het negatieve beginnen.
Wat een goor zwerfvuilzooitje. Jemig de pemig. En al die plastic karton, papier, bladeren en weet ik wat voor een zooi, waait dus het afwateringssysteem in wat dan weer verstopt raakt en bij het eerste de beste plensbui, je raad het al. Behalve in de betere kampongs. Daar wordt het allemaal opgeruimd. Maar daar woont dan ook het meer ontwikkelde volk. Wie ik er ook over spreek, ze erkennen het probleem, maar doet er dus verder helemaal niks aan. Jammer.
Met als toppertje de nationale moskee in Medan. Op de openbare ruimte zooi, zooi en nog eens zooi. Ook de moskee, ooit eens gebouwd door Nederlanders overigens. Geen achterstallig onderhoud, want er is nooit onderhoud aan gepleegd. Dus daar ligt het niet aan.
Dan het eeuwig durende gepingel over de prijs ergens van, vooral over de prijzen van het vervoer. We konden zelfs zwaar onderhandelen over een vliegticket van Medan naar Banda Aceh. Laguna.
Politiek: Indonesie is een olie-exporterend land, dus het is rijk. Maar ook hier het bekende verhaal, die rijkdom blijft bij een kleine toplaag en het volk zelf moet verder maar zien hoe ze overleven. Dat verklaard ook het feit, dat het normale volk ons rijke westerlingen, een poot proberen uit te draaien. Maar halal is dat niet, om maar eens in moslim termen te blijven. Indonesië is tenslotte het grootste moslimland ter wereld.

Zo, dat was het negatieve.
Wat nou moslimland. Gewoon lieve, aardige mensen. Altijd veel glimlach en vrolijkheid. En de mooiste hoofddoekjes. Zelfs in Banda Ache, waar volgens zeggen, nog streng volgens de moslimwet geleefd zou moeten worden. Nou ammehoela om die Indonesische term maar te gebruiken. Selfies makende Facebook twitterende smartphone gebruikers en vooral de meisjes, vrouwen. Hier en daar een helemaal zwarte, en soms een gekleurde spleetoogrok en verder gewoon de mooiste hoofddoekjes met de knapste koppies daar onder. Vrouwen nemen hier gewoon deel aan het maatschappelijk leven. Dat is in Iran en Saoedi Arabië wel anders. Met als toppertje zo'n spleetoogrok die een beetje tegen mij zat te glimlachen. Kon het niet laten en glimlachte terug met meteen de angst een boze Eva in mijn nek te krijgen. Die kwam dus niet, dus meteen maar gewoon naar gezwaaid.
Onze duikgids was ook een moslima, maar daar wil ik er wel tien van hebben. Vrijgevochten, vrouw van de wereld me om ons te jennen, had ze onder water ook een hoofddoek om. Zo zie je maar weer, moslim wordt in elk deel van de wereld weer anders beleefd.
En dan die tsunami tien jaar geleden. Volgens mij was Allah dat het zooitje ook helemaal zat en dacht: "laten we er eens een emmer water overheen gooien en dat mooi alles aandweilen. Scheelt ook weer een heleboel troepmakers." En toen dus die zondvloed. Doordat wij toen net weg waren uit Indonesie, heeft het bij ons wel een indruk achtergelaten. Dus wij naar Banda Aceh, het zwaarst getroffen door die zondvloed. Miljarden zijn er ingepomt, maar tien jaar na dato, is het weer zo'n zooitje, zo niet erger.
Verder is tot nu Utrecht Sumatra precies zoals we het verwacht hadden. Jungle tracking, Oerang Utang knuffelen met nog een paar verre familieleden, haaien spotten en schildpadden rodeo, gewoon prima. Oerangs zijn gelukt, maar de haaien en schildpadden niet.
toch leer je zo Nederland weer meer waarderen. Via internet dus krantje lezen en het gedoe rond de verkiezingen volgen. Jongens wat hebben we het toch goed in ons kikkerlandje.
We zitten nu op een vaag eiland www.monsterdivers.com ,boven Banda en gaan morgen (16-3) de westkust verkennen.
Mij bellen heeft geen zin, want ik het een lokaal simkaartje gescoord, want ik wil blijven internetten.
Slamat enzo...

Gewoon Chris en Hannie...
 

Fotoreportage (5 foto's)...

 
24-02-2015  

Je suis Charlie...

 

Je suis Charlie

Enfin, sommige idioten vinden dus dat men niet voor een mening mag uit komen. Of gewoon een cartoon mag tekenen. Of ze hakken je kop er af of verzorgen je een loodvergiftiging. Maar wees eens eerlijk, het moest er eens van komen.
Je weet als je loopt te fukken met Allah en Mohamed enzo. Wees nou eens eerlijk. Mohamed uitbeelden op een varkens lichaam; ik bedoel maar: moet dat kunnen? Nou ik heb er lang over nagedacht; ik vind van niet dus.
Ik kom uit een journalisten familie, dus ik ben met de pen opgevoed. Mijn vader was rechtlijnig, nam geen blad voor de mond, maar kwetste nooit iemand.
Dus ik ook niet. Dat is met een kalligrafeerpen bij mij genetisch ingetatoeëerd. En mocht ik iemand ooit gekwetst hebben, dan mail mij even, dan kunnen we het uitpraten.
Gelieve niet meer te bellen, want dat vind ik ook worst.
Dus bij Charly Hebdo wisten ze donders goed waar ze mee bezig waren. Er liep niet voor niets een gewapende knakker rond daar op die redactie.
Maar, om een lang verhaal nog langer te maken; om dan een AK-40 helemaal leeg te schieten: NOT DONE!!!! Punt. En nu in Kopenhagen weer.
Ooit heeft de grotegroep Joden in Frankrijk via de rechter een verbod voor elkaar gekregen op een bepaalde publicatie. Kijk zo hoort het. Menig Katholiek zal ook wel geknarsentand hebben bij het zien van bepaalde tekeningen van Pausen en aardbischoppen. Maar om dan meteen met een bomcorset zo’n redactie binnen te stormen? Nee dus.!
Toen ik Jezus aan het kruis uitmaakte voor “Tinus aan de rekstok”, kreeg ik het hele CDA van Almelo over me heen. Als je daar eens op goegeld, krijg je de Paus, Epke Zonderland en nog meer meuk. Dus waar hebben we/ze het over?
Ga een in de materie van Charly Hebdo en kijk eens wat ze getekend hebben over God, Jezus, de Paus, Berlesconi, De Gaule, Obama etc. Niet te geloven en minimaal een bom waard als je tenminste de zgn. “moslim waarde” er op loslaat.
Alleen het feit al dat die gasjes er van overtuigd zijn dat ze gelijk hebben. Dat Allah en Mohamed dit zo gewild zouden hebben. Niet te geloven. En dan dat IS en dat Boko Harem. Jemig de Pemig; dat gaat toch alle verbeelding te boven. Iemand levend verbranden. Brrr. Ja, ja, dat deden we in de middeleeuwen ook. Pffffff, die kennen we nu wel.
Kun je nagaan, hoe lang die gasjes nog te hebben gaan.
Gelukkig is er nu wel wat reuring in de keet in Moslimwereld. Steeds meer moefti’s en andere dominees zijn ook van mening dat is enzo niet kan.
Nu kun je de vraag stellen of die IS-BokoHaram gasjes wel mensen zijn? Ja, ja. Ik durf ze te stellen. Zijn het niet gewoon mens gevaarlijke dieren? Maar zelfs een dier moord niet uit overtuiging of omdat die het leuk vind. Dus wat zijn het dan wel?
Nieuwe entiteiten in de vorm van mensen? Een gen wat ergens weerverkeerd is gemuteerd en toen kwam er IS/Boko. Wat 500 jaar geleden de kruisvaarders en de inquisitie heette.
Enfin, ik weet het wel: ik zeg jammer, want het pure Moslim geloof, het echte is gewoon mooi en zuiver, net zoals het pure Christendom.
En het gaat allemaal goed komen.

En ja, ik was er bij op de Dam toen.

Je suis Chris
 

 
16-02-2015  

Mooi poep...

 

Je zal maar chronisch ziek zijn en in de WAO zitten. Mooi poep. Niet alleen het feit dat je chronisch ziek bent, maar ook dat je dus in februari al je eigen risico al kwijt bent. Maar gelukkig kun je bij zorgverzekeraars wel een betalingsregeling treffen. Doet iets minder “au”. Tenminste wanneer je niet voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor wat betreft de gekozen zorgverzekering. Want ik denk dat vooral de “knaken zorgverzekeraars” vast geen betalingsregeling willen overleggen. Dus die mensen hebben naast hun chronische ziekte ook nog een chronisch pijn in de neus van die deksel. Dan weet ik, dat de meeste chronische zieken ook nog eens in een top pakket zitten voor wat betreft de aanvullende verzekering. Weer mooi poep, want dat is dus extra duur.

Maar dan heb je de gezonde mensen. Moeten dus minimaal de basisverzekering betalen. En wanneer ze een beetje handig zijn en goed berekenen ook nog aan aanvullend pakketje met b.v. fysiotherapie er in. Maar ze zijn gezond, dus dat is elke maand “weggegooid geld”. En geld weggooien, dat is ook mooi poep.

Al geeft het hen wel het goede gevoel, solidair te zijn met de chronisch zieken, want daar gaat o.a. heel veel van dat “zinloos” betaalde geld heen. Maar dan blijft er nog een bak “zinloos geld” over.
Rest de vraag waar dat “weggegooide geld” nu elke maand heen gaat.
Om te beginnen naar een veel te duur zorgsysteem wat wij dan zorgverzekering noemen. De volgende vraag is hoe het mogelijk is, dat wij deze zorgelijke situatie zo hebben laten ontstaan.

Er was eens een ziekenfonds waar iedereen in zat, tot een bepaald inkomen. Daarna moest je je particulier verzekeren. Maar dat werkte volgens de oude socialisten ongelijkheid in de hand. Moest dus op de schop en de uitgekookte zakenmensen (zowel uit het linkse als rechtse kamp) zagen daar brood met kaviaar in.
Hoppa en de ellende was begonnen. Toen kwam de grote groep “knaken Nederlanders” om de hoek kijken. Die wilde weer “keuze”, collectief, goedkoop, zelf bepalen wie wat en waar.
Om een lang verhaal nog langer te maken: Het gevolg is: 5 grote, kartelachtige zorgverzekeraars, die via onderlinge onderverdelingen, rookgordijnen, onduidelijkheden etc. uiteindelijk 54 UZOVI nummers hebben weten te creëren. En elk UZOVI nummer staat voor een verzekeringsmogelijkheid.
En elk gedeelte van ons mooie Nederland is weer door het kartel verdeeld. MENZIS is b.v. Oost Nederland. Maar we hebben de oneindige keuze en daar gaat het om. Vrijheid van keuze.
Dan komt er ook nog eens bij, dat Nederland één van de beste, zo niet dé beste zv van de wereld heeft. Kost ff wat maar dan heb je ook wat. Maar dat is bijzaak.

Hoe komen we hier uit?
Het z.v. moet op de schop. Eén ziekenfonds met daarin een door de overheid geregeld pakket! Met nadruk: door de overheid! En dat zeg ik als liberaal. Dit moet geregeld worden door de 2e en uiteindelijk de 1e kamer dus. Niks meer door al die zv. maatschappijen.
En wanneer je dat ziekenfondspakket niet goed genoeg vind, ga je dan lekker extra bij verzekeren. Ongeveer gelijk aan het Belgische systeem.

Conclusie: privatisering is goed, maar met het zorgsysteem en de NS, hebben we de plank mis geslagen..

Je suis Chris…
 

 
23-12-2014  

Zelf uitvechten…

 

Ik begrijp er helemaal niks meer van. Zitten we met z’n allen te schelden op die buitenlanders die dus al onze banen weg pikken. De bouwvakkers, stratenmakers, chauffeurs die in de tuinbouw. Oh nee die niet, want dat is zulk vies werk, daar hebben we geen zin in. Laat dat lekker over aan de neoslaven, voor veel te weinig.

En moet je eens in het betaalde voetbal kijken. Neem een willekeurige voetbalclub in de top divisies en het stikt van de buitenlanders. Of wij daar geen Kaaskop in kunnen plaatsen. En moet je eens kijken voor hoeveel maal de Balkenende norm die gasjes achter de bal aan lopen te rennen. En als ze hem hebben, dan schieten ze de bal weer weg…!! (baard).
Ik zeg: Minder, minder, minder buitenlandse voetballers op de kunstwei. Dr uit met die gasjes. Het Nederlandse voetbal moet weer terug bij de Nederlanders.

Neem nu ook de namen van een paar van die clubs. Ajax. Helemaal fout. Ook geen buitenlandse namen meer. Sportclub Arena van mijn part. En dan als toppertje Heracles. (Op welke manier je het ook uitspreekt.) Kan helemaal niet meer. Noem het VC Polman. En laat Polman mooi een paar eurocenten schuiven en hoppahhhh. Een derde ring op het stadion….
En dan die termen. Keeper, penalty, corner, goal, hands enz. Gewoon doelman, strafschop, hoekschop, doelpunt, handenbal enz. De Nederlandse taal moet weer terug in het voetbal komen.

En we hebben de mond zo vol over bezuinigen. Nou neem die liquidaties onder de Marokkaanse subwereld. Nu willen we minder, minder, minder Marokkanen. Nou doen ze het vanuit hun zelf en nou is het weer niet goed. Gaan we op elk liquidatiegeval 48 volledige fte’s rechercheurs op zetten! Moet je eens uitrekenen hoeveel dat kost. En die illegale drugshandel voorkom je toch niet zolang het allemaal illegaal is. Dus hoppaaaah mensen, laat de subwereld het lekker onderling uitliquideren. Kunnen die rechercheurs mooi de bijstand in. Moet je kijken hoeveel dat scheelt op jaar basis.

En dan die motorclubjes. Waar bemoeien wij ons mee? Laat ze toch hun eigen gedoe uitvechten. Heeft al dat onderzoek en opsluiten iets geholpen? Helemaal niks.
Dus als je ze niet kan verslaan, leer er dan mee om te gaan. Dat rijmt ook nog.
Maar verder gaat alles goed met mij.
Prettige feestdagen, knal er flink op los. Vuurwerk aankopen is goed voor de economie enzo..

Doei… Chris
 

 
27-11-2014  

PIeterbaas m/v …

 

Vroeger kon ik in juli mijn kinderen al bang maken met Zwarte Piet. Mooi angst aanjagen met die roe. Want wie zoet ik kreeg lekkers en wie stout is, die kreeg mooi op zijn/haar lazer met die roe. En daar was het grote rode boek van die ouwe Sint. Daar stonden alle stoute kindertjes in. En wat dacht je dan van het dreigement van die zak? Als ze zaten te zieken, dan hoppa; in die zak en weg naar Spanje. Opgeruimd staat netjes. Klaar. . Mooi was dat en dat al vanaf juli al!!!
Maar nee hoor. Is er weer zo’n Zwarte Pieteres die weer roet in het eten moet gooien.
Kleurpiet, regenboog Piet (homo Piet dus) en weet ik veel wat voor een P{iet.
Weg is het oh zo dankbare machtsmiddel van heel veel ouders.
Je mag tegenwoordig ook niks meer met je kinderen.
Waar heb je kinderen voor? Om te mishandelen, om ze te misbruiken, voor de kinderbijslag. En als ze een jaar of 3 zijn, snel te dumpen in de opvang.
Jammer, gemiste kans.
Het leuke is wel, dat ze er in België helemaal geen punt van maken. Maar goed, daar zijn ze ook te dom voor.
En in Suriname hebben ze al lang Pieten met alle kleuren van de regenboog en nog meer. Maar ook daar zijn ze niet veel intelligenter dan die Belgen.
Zag ik in Oldenzaal een Pieteres met minimaal cup D, een leuke gekleurd rokje en kinky laarzen. Kijk, daar boezem ik bij mijn kinderen helemaal geen angst meer bij in.
Nou sprak ik laats een heleboel kinderen, die er ook dus helemaal niks van begrijpen, omdat ze nog kind zijn; nou die maakte het helemaal niks uit welke kleur Piet heeft of welke cup Pieteres heeft. Dus daar heb ik ook geen steun aan…
Liep ik daarna door een bejaarden tehuis vol met die zeurderige oudjes. Tsja, die konden wel huilen, want de discussie van de zorg enzo was helemaal naar pagina achterin verhuisd. Alles stond bol over Piet en de kleur.
De asielzoekers vonden het wel prima. Eindelijk waren zij geen voorpagina nieuws meer
Enfin, moraal van het verhaal: wie verzieken nu “het feest”? De volwassenen. Het zal de kids pepernoot wezen. Die zijn alleen maar geïnteresseerd in pepernoten en kado’s.
En wie is nu eigenlijk de drijvende kracht achter deze hele discussie? Juist de middenstand. Want die hebben hun omzet toch wel met 30% zien stijgen door aanschaf van meer kado’s snoep en zo.
Lagguh toch?
En zolang we nog hoog lopen over de kleur van Peterbaas; gaat het zo slecht niet in Nederland.

Het gaat jullie goed. Chris
 

 
19-11-2014  

Eet meer fiets…


De biologische frietfiets uit Enschede
 

Om te beginnen: veel sterkte Mw. Jon Hermans…….

Whoeaaaa, twordt steeds mooier in ons Almelo. Nu heeft de Cogas ons mooi met z’n allen bij de testikels (M/V). Gaan ze over naar Caiway en dan knikkeren ze Ziggo gewoon er af. Lagguh toch? En nu staat half Almelo en een groot gedeelte van de rest van de wereld op z’n kop, zit op de kast en hapt naar de storm in een glas bier.
Kamervragen door, hoe kan het ook anders in ons CDA bolwerk Almelo, het CDA….

Geschiedenis. Gemeenten zijn aandeelhouders van Cogas. Gaan deze verkopen voor veel winst. Cogas deed zaken met @home. Ik was overigens 1 van de eersten die aan dat pilot programma meedeed met een snelheid van zo’n 7kbit per seconde via de telefoon, blieb, blieb, blieb enzo. Dus ik weet er alles van. Dat waren me nog eens snelheden…
@home werd Ziggo en toen gingen bij mij al nekharen overeind staan. Het begin van een monopolie, want Ziggo was toen al groot. Maar enfin, ze betaalden flink dus what the f*k…
Cogas verkoopt aandelen aan CayWay invest. Ik zeg goezoooo, maar na even gegoegeld te hebben op CayWay, ik meteen een mail naar tante Nelie (Kroes, toen nog in Brussel, nu met pensioen op Mallorca o.i.d.). Weer die verrotte nekharen en ik meteen naar de kapper en aandelen gekocht bij CayWay. Want monopoliegasjes draaien goed hoor op de aandelen markt.
Ik ben toen “om niet”, ook wel gratis genoemd, verleden jaar overgestapt op CayWay. Wel alles met de Ziggo meuk die bij mij in eigendom was. Mooi 2e handsje via Marktplaats.
Ik praat nu alleen over televisie!!!! Mijn internet en bellen heb ik bij On-Line.
Maar goed, de kogel is door de kerk en gezichtenboek staat er vol van en het is nog niet eens februari. Een RTL zet Almelo weer even op de kaart “om niet”. En iedereen klaagt steen en bot.
Maar ik niet, ik hou van chaos, dus ik heb dikke pret, want hat gaat allemaal goed komen.

Vraag: Wat doet u aan uw gezondheid?
Antwoord: Ik neem pillen, ga regelmatig naar de dokter. Dankzij 2 pakjes shag in de week heb ik geen stress en m’n onvrede eet ik weg met junk-food.

En dan nog vreemd opkijken dat de zorg zo duur is en duurder wordt.
En dan nog vreemd opkijken dat de solidariteit steeds verder te zoeken is, bij mensen die iets meer hebben dan diploma lagere school..

Fietsen is gezond dus: eet meer fiets..

Good goan.. Chris

 
25-10-2014  

T= de schuld van de zakkenvullers…

 

Ja, het is allemaal de schuld van de regering, de overheid enzo dus..
Zij zijn de schuld ervan, dat ik geen overhypotheek op het te dure huis kan krijgen om zo ook de nieuwe badkamer, de nieuwe keuken en daarbij de nieuwe auto en de trouwerij kan betalen.
Zij zijn de schuldige dat ik 2 jaar geleden alleen het huis kon ik nog behypotheken en de rest met moeite IKEA keuken via Marktplaats en een 2e-handsje van de Gamma.
Mijn vrouw dus zo pissig dat ze van mij weg is en dus zit ik nu met een huis onder water en de bank zegt ook doei.. met de alimentatie erbij.
De regering is ook de schuldige, dat ik niet om de 2 jaar (EK vs WK-voetbal) een plattescherm tv kan kopen door middel van een persoonlijk krediet, omdat ik in de bkr sta of zit.
Ook kan ik nu niet meer om de 2 jaar een nieuw abonnementje met een gratizzz nieuwste telefoon er bij betalen, door die stomme regering. Stelletje zakkenvullers.
En wat dacht je van al die stomme controles. Vroeguhr kon ik nog mooi er zwart bij klussen. Maar wat denk je, die Pool en die Oekraïner zijn nog goedkoper dan de zwarte ik. Maar het mag ook niet zwart meer zijn, maar bruin. Zwartwerken is dus discriminatisch.
Maar je denkt toch niet dat ik voor die 12 uur ga werken? Want dat geld kan ik zo weer inleveren bij de sociale dienst. Ik ga liever vissen.
En of het nou gemeenschapsgeld is of niet, maar mij helemaal niks uit. Beter asociaal vissen, dan sociaal vieze handen krijgen. En dat is de schuld van de regering, dat ik die verdiende euries van mijn uitkering afgetrokken wordt. Schande!!!
En wat nou werken regering? Mis ik mooi al mijn toeslagen ook nog.
Nee, die regeringen zijn allemaal zakkenvullers. Mooi baantje, met regelmatig een hapje en een drankje. Mooie vliegreisjes naar Irak, Mali en werkbezoeken naar wijken en fabrieken en natuurlijk weer met een hapje en een drankje. Hoeven ze mooi geen boodschappen de doen.
Ook die gemeenteraadsleden en college lieden. Allemaal zakkenvullers. Vriendjes politiek en ze kunnen het gewoon niet goed doen, want daar zijn ze te simpel voor. En dat allemaal met behulp van veel te veel ambtenaren die dus knipogen door 1 oog open te doen.
Ook de ambtenaren zijn schuld. Die zijn ook zakkenvullers en corrupt.
En al die regeringen in Nederland heulen met de zorgverzekeraars die veel de te veel potten en reserves hebben. Schuld van de regering die dat allemaal voorschrijft. En ik mij dus helemaal scheel betalen voor een nieuwe bril, die van mijn eigen bijdrage afgaat. Wat nou “eigen verantwoording”?
Beter rood staan dan krap zitten.
Moest ik eens doen: geld uitgeven wat ik niet heb. Staat direct de deurwaarder voor mijn deur. Maar de regering kan dat allemaal wel.
Dus regeringen, het is allemaal jullie schuld. Stelletje zakkenvullers. Punt.

Tenminste volgens veel van mijn facebook vrienden.

Groet’n, Chris

 
27-09-2014  

Visie van het college en bron

 

Het viel mij in een keer op: alle wethouders dragen brillen. Uit zeer welingelichte bronnen heb ik vernomen, ook tante Anja, maar dat heten dan contactlenzen. Dus alle wethouders zien alles optimaal door een bril, die de ene keer roze is en de andere keer een andere kleur, maar zeker wel helder..…. Leuk weetje.
En moeder Jon die ziet alles van nature helder, alleen zo nu en dan geholpen door een leesbril. Dus ophouden te zeuren dat dit college geen heldere visie heeft…
En overigens: en dat meen ik echt neef Javier, (wethouder, en in zijn vrije tijd SP aanhanger, maar ach, ieder zijn hobby) ik vind dit kabinet van Almelo zeer dicht bij de burger staan. Het dichtst wat ik meegemaakt heb de afgelopen 31 jaar. (poep, zo lang al?)
En wat ik nu zo droevig vind, dat er nog steeds te veel Almeloërs zijn die een overdosis aan Calimerogedrag hebben. “Ik ben klein en zij zijn groot. En dat is niet eerlijk, oh nee!” En ook nog eens zeer negatief zijn over Almelo. Almelo is gewoon een prachtige stad met hier en daar wat vlekjes. Het centrum b.v. Wanneer ik het kolkje in loop en dan door richting Allee, dan voel ik mij gelukkig. Dan over het kerkplein via de Hagengracht de Oranje straat op, helemaal blij. Dan in de wetenschap dat iedereen die er verstand van heeft, bezig is met het centrum op te pimpen, de promenade op loop, dan geniet ik van “ons Almelo”.

Uit niet betrouwbare bronnen heb ik vernomen, dat de grootste “piepers” niet bij lokale middenstanders kopen, maar met hun luie derrière voor hun computer, on-line zitten te bestellen.
Ja dat schiet ook niet op. Koop lokaal. Daarnaast wil iedereen (generaliserend) voor 10 eurocent op de eerste rang zitten. Die knakenwinkels, willen of kunnen de huur niet betalen die de investeerders, projectontwikkelaars vragen. En uit wel ingelichte bronnen heb ik vernomen, dat projectontwikkelaars tegenwoordig, liever iets voor een pand aan huur ontvangen, dan dat zo’n hok leeg staat. Dan wil men liever de auto ook nog eens bij de kassa parkeren en zie, een “knakencentrum” is daar.
Ook Hengelo, Enschede en eigenlijk bijna alle grotere steden/dorpen hebben er last van. En vergelijk Wierden, Borne en Rijssen nu niet met Almelo. Dat is appels met wortels vergelijken. En lieve “piepers” ga vooral naar andere dorpen met de auto de boodschappen doen. Maar reken dan niet uit wat dat kost aan autokosten en tijd. Of je moet het zien als een uitje, dan is alles ok. Maar als je gaat omdat Almelo zo’n “knakencentrum” heeft, dan ben je nmm verkeerd bezig. Én fietsen is gezond. Om dan meteen meer fiets te eten vind ik iets te ver gaan, maar meer bewegen en fietsen kan geen kwaad. Dit heb ik ook weer uit zeer wel ingelichte bron vernomen.
Aan de andere kant levert het ongezonde leven van vele mensen, mij wel een zeer goed belegde boterham op. Dus ik zit even in een spagaat.

Maar ik moest van mijn psycholoog de wereld verbeteren dus dan begin ik bij mij zelf en daar heb ik geld voor nodig.. Tja, dilemma.
Centrum parkeren: 1e 2 uur gratis.
Van katoen en nu: Almelo overtreft zichzelf.

Nmm, Chris

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
13-09-2014  

Even onzin vomeren

 

Zo, we zijn het enorme succes van de wereldkampioenschap voetballen weer vergeten.
Het nog steeds niet teruggevonden vliegtuig is nog steeds zoek.
MH-17 is niet echt meer vet voorpagina nieuws, maar we zijn al weer overgegaan “to business as usual” oftewel, we hebben de blaas weer vol met azijn. En wat hebbuhwe het sleeeecht.
En we gaan het nog slechter krijgen volgens velen, ondanks dat de prognoses volgens het CBS redelijk positief zijn. Maar we weten het weer beter...
En wie is de schuldige? De overheid. Den Haag, Zwolle en natuurlijk de Almelose gemeenteraad met hun college.
We willen gewoon weer geld uitgeven wat we niet hebben. Beter rood staan dan krap zitten. En poep aan wat er na ons komt, al is het de zondvloed.
We willen een hypotheek waar we ook de nieuwe auto, de nieuwe keuken en badkamer kunnen financieren en ook nog de bruiloft.
We willen weer 2 verdieners worden met drie kinderen. Den Haag regel dat, want Brussel doet toch niks.
Laat die Zuid Europese landen maar failliet gaan, een noord Euro-Zone en een zuid Euro zone, die we apart hangen, die zuid-zone dus. Alle buitenlanders terug naar het buitenland, geen asielzoeker meer binnen laten. Alle Moslims “bekeer u of ik schiet”. Doen zij ook en we scheren alles en iedereen over één kam. Generaliseren is een must. Hoppa.
Had ik maar 5 jaar geleden mijn huis moeten verkopen aan die paar gekken die meer dan de hoofdprijs er voor wilden betalen.
Het is de schuld van al die Polen, Oekraïner, Tsjechen die voor een poeploontje ons werk doen, waar wij drie maal zoveel willen verdienen dan dat zij krijgen.
Maar dan willen we wel alles op z’n goedkoopst en liever nog geld toe.
Nationale sport is niet voetballen, maar belasting ontduiken en dat wil ik graag zo houden.
Enfin, let maar niet op mij, want ik ben het geürineer gewoon even spuugzat.
En verder gaat alles wel goed met mij hoor…

Groet’n, Chris.

 
26-06-2014  

Speciale veters…

 

Zo, afgelopen dinsdag de laatste raadsleden geïnstalleerd, dus nu kunnen ze echt aan het werk.
Laten we beginnen met het dagelijks bestuur van de BV Almelo.
Nu even zwart op wit: ik heb in de afgelopen jaren nog nooit een college meegemaakt wat zo dicht bij de burger stond en ik weet ook wel hoe dat komt.
Beginnen we met de vakwethouder Jan van Marle. Die dan wel in zijn vrije tijd CDA stemt, maar ach; moet kunnen anno 2014. Prima wethouder want hij is een mens. En fouten maken is menselijk, dus. En waar gehakt wordt laat men wel eens een steek vallen. Dan Javier Cornelissen die ook iets van SP heeft gestemd. Enfin, iedereen doet wel eens wat raars, dus waarom onze Javier niet. Je zou het zo niet zeggen achter die bril, maar daar zit best een intelligent koppie achter. En de knip die hij gekregen heeft nis ook op zijn Sp-lijf geschreven. Hou je vast na 1 januari 2015 alle uitkeringsgerechtigde. Er gaat een frisse Sp-wind waaien door het sociale uitkeringssysteem. En daar lusten de liberalen geen brood van.
Dan Claudio Bruggink. D66 liberaal. Ik had liever Fordje Fred gehad, maar die verkoopt liever auto’s. Dus een vakwethouder en ik meen te hebben gehoord, dat Claudio ook boekjes op universitair niveau doorgedronken heeft. Ooit, toen we een studiebeurs nog mooi in de kroeg konden omzetten in bier. Dan hebben we Anja Timmer. Onze liberaal socialist met inmiddels een dossierkennis waar ik U tegen zeg.
En last but not de minste onze eeuwige Irene ten Seldam. Nu ben ik soms wel een beetje flauw tegen haar geweest, maar zij is dus al sinds 1998 in de weer binnen de ridderpartij CDA en eindelijk is ze wethouder. Dus mijn vergelijking met een Pitbull gaat helemaal op. Een vasthoudertje dus. En dat vind ik erg mooi aan haar. Ze heeft inmiddels dus ook al een aardige (politieke) dossierkennis en weet ook veel van zaken die bij haar in het tasje zitten. Ook de manier waarop ze praat, zo met die tanden op elkaar, zo van “pas op hoor want ik bijt en laat je nooit meer los”. Helemaal mooi Irene, niks meer aan veranderen. En ze is zo trots op haar verdiende wethouderschap. Ze loopt eindelijk recht op. Een collega en ik keken uitgebreid naar haar schoenen of ze er niet naast liep. “Kan niet, want ik heb speciale veters gekocht” was haar ongevraagde respons. Mooi ad-rem dus.
En dan natuurlijk onze moeder der raadsleden. Mw. Jon. Tsja, wat moet ik daar nou van zeggen? Gewoon lief.

En dan de controlerende raad. Lagguh die Robin. Voornaam Nederland en achternaam Turks(?) Nou dan heb je de 2 beste bij elkaar. Politiek op hoog niveau. Komt via een dijk van een (CDA) achterban binnen via de SP. En denkt: “wat nou 80% ofzo inleveren en me het vuur uit de sloffen lopen voor zo’n zakcentje? Ammehoela idealisme en hoppa, terug in de schoot van het CDA. Politiek is leuk. En nu schreeuwen die Sp-ers moord en brand.. Sielugh hoor….
En die fractievoorzitter Frits. Ook een intelligente jongen, heeft ook doorgeleerd en een dijk van een baan als ik goed ben geïnformeerd. Mooi idealistisch lullen dan. Kan ik ook.
En dan die Iet, de raadsvolgster. Altijd leuk en vol energie, al jaaaren. Heb ik wel respect voor. Liggen dan ook regelmatig met elkaar in de clinch.

De nieuwe voorzitter van de raad als Mw. Jon niet voor mag zitten is dus “ons broekie” (mar) Drs. Arjen Maathuis. Geboren in ons Almelo in 1989. Wat is die gooser goeoeoed. Afgestudeerd bestuurskundige en doet nu bedrijfskunde, waar ik hem ook wel in zie slagen. Geen dom ventje dus. Maar dat wist ik al omdat hij als hobby VVD-stemmen heeft. Goedzo dus.

Om een lang verhaal nog langer te maken. Ik vrees dat ik mijn weddenschap ga verliezen en deze Almelose regering wel eens de komende 3 jaar en 8 maanden vol gaat maken.

Nmm. Chris..
 

 
30-05-2014  

Niet te geloooven...

 

De nieuwe regering van Almelo is eindelijk bekend.
Laten we met het positieve beginnen.
Jan van Marle. Ik geloof dat hij in zijn vrije tijd CDA-fan is. Ik zeg: “goezo” en hopelijk houdt hij financiën in zijn knip, want daar vind ik hem goed in.
Dan Anja Timmer. Leuke meid en het maakt mij niet uit waar haar huis woont als ze maar de zorg in haar tasje krijgt. Want daar is ze de beste in. En ach, haar gestem op de PvdA; moet kunnen anno medio 2014.
Cloudio Bruggink van D66; voordeel der twijfel. Ik had liever neefje Fred gehad. Als die staat te orakelen is het gewoon genieten. Dat stijgt boven het preken uit; Jezus deed het niet beter… (nmm) Maar Jezus had ook andere schoenen aan...

En daar houdt mijn positieve op. Ik zeg: “Jemig de Pemig.”
Irene ten Seldam als wethoudster. Niet te geloven! Best mens verder hoor, maar als wethouder en dus een gezicht van ons Almelo?? Hoe is het mogelijk?? Ik zou ook zo 1, 2, 3 ook geen goed tasje voor haar weten. Ach, geef haar maar alle wijken. De oppermoeder der wijken. Een super wijkwethouder. En voor de rest.... laat maar gaan.
Irene, ik vergelijk haar met een pit-bull. Als die ergens haar tanden in zet, laat ze niet meer los en komen die tanden ook niet meer van elkaar. En doe je niet wat ze zegt: ram voor de kop. En voor sommige wijkjongeren zeg ik weer: “goezo”. Maar dat “pitbullgedrag” is niet handig in de politiek. Maar haar achterban heeft zo beslist, dus democraat als ik ben. Suc6 Irene…
Dan krijgen we het toppertje: Xavier Cornelissen van de SP. Best jonk verder, daar niet van, maar ik moest meteen een droge broek aan trekken toen ik het hoorde. Hét gemeenteraadslid met de hoogste afwezigheidscore. Elk nadeel heeft wel zijn voordeel, doordat hij niet vaak aanwezig is, schreeuwde hij ook niet zo veel. Iets waar de SP-ers over het algemeen erg goed in zijn en dus ook scoren. Want je scoort als je schreeuwt. Of het nou inhoudelijk zo toppie is/was… Welke knip hij moet hebben; onderwijs misschien en dan het zwaartepunt leggen op schoolverzuim??? En ach, na 5 maanden de laan uit gestuurd en dan krijgt hij mooi wachtgeld toch? Ik praat wel regelmatig met hem. Maar ik vind iedereen eigenlijk wel aardig. Maar dit SP geintje gaat ons Almelo weer een puist wachtgeld kosten.

Nou burgermoeder Jon. (gelukkig toch nog één liberaal/VVD in het midden). Maakt mij ook niet uit waar uw huis woont; ik wens u veel sterkte en leiderschap met dit kabinet. Ik zeg: “Jemig de Pemig”.
Ik heb de eerste weddenschap al gesloten: Over 6 maanden weer een formatie/gemeenteraadsverkiezingen.
Maar de gemeente krijgt een regering die ze verdiend. Als ik het zo even snel met mijn zak Taiwanees bereken hebben ze 1 kruk meerderheid.
Kom op nou ome Gijs met je hele LAS. Kijk die mensen hebben het nu goed begrepen. Het credo van LeefBaar bert hümmels (met kleine letters!!) “Samen Sta Je Sterker” (SSJS) hebben ze helemaal begrepen. ALA, BBA, Almelooo (met 3 oo’h, ik kan er maar niet aan wennen neef Jan). Lieve LAS, zoek s.v.p. nog wat medestanders erbij. VVD misschien? Isra van AC erbij en als “ik ben er altijd en overal ben ik van de partij” Harry den Olde van de PVV mag ook wel zo nu en dan… En dan heeft onze bert (LA) ook best wel zo nu en dan goede id-en.

Nou regering van Almelo, zetum op zou ik zeggen. Ik heb nog wel een stuur in de schuur. Misschien wordt ons Almelo dan een beetje bestuurbaar.

Nmm, vind ik, is mijn bescheiden mening…

Chris de Vries

 
27-05-2014  

Weer normaal doen...

 

Zo, gemeente en Europa zijn gestemd, dus nu kunnen we weer normaal doen en genuanceerd zijn, zonder schreeuwen. Toch wel zorgelijk dat nationalisme van Le Pen en die van Engeland. Maar daar over later.

Hoi, ik ben er wel. Maar was even lekker bezig met huisje, boompje.
En tsja, wat moet je nou? Wat de politie niet lukt; zware criminelen oppakken, lukt een criminele organisatie wel. Midden op straat, wel zo netjes in de avond, zodat er weinig hondenuitlaters en kinderen op straat zijn. Hoppa, gewoon 19 maal een loodvergiftiging. Nu ben ik geen voorstander van de doodstraf, maar toch, wat moet je nou?
Ik zat eens midden in een aanhouding van een paar voetbal supporters, of hoe die gasjes ook mogen heten. Jemig de Pemig wat een “gajes” waren die lui van dat aanhoudingsteam. Gelukkig hadden ze een soort van uniform aan anders had ik het helemaal niet geweten wie nou wat was. Oh ja en de Mercedes bus zag er uit als een kippenhok, met al dat gaas er voor. Gingen ze mooi voor het gaas.
Je hoort zo vaak, “je moet criminelen met criminelen vangen”. Waaruit we dan weer kunnen concluderen dat dus het hele politieapparaat crimineel is, maar dan aan de “goeie kant” van de lijn.
En we hebben onze mond zo vol over bezuinigen. Nou het omleggen van zo’n zware crimineel door andere criminelen is stukken goedkoper dan daar zo’n heel team van 48 man op te zetten. Kunnen die mooi boeven gaan vangen…. Ofzo.

En dan die motorclubjes: Ook zo iets. Dikke paniek en hoop gedoe. Maar wat denken we dan van al die “voetbalfanclubjes”. Hooligans heten die geloof ik. Die gunnen elkaar het licht in de ogen ook niet. Nou prima, laten ze elkaar maar gewoon lekker bevechten. Maar dan wel georganiseerd en zonder wapens enz. Gewoon met de blote vuist. Mooi in het IISPA of van mijn part in ons Polman stadion.
Kunnen we mooi € 7,50 toegang vragen en hoppa. Deden ze ooit eens in Rome ook. Terug naar de gladiatoren.
De goeden niet te na gesproken hoor. En Heracles volgend jaar in het nieuwe stadion en dan wel in het linker rijtje s.v.p. en het liefste een beetje Europees voetbal in de tent.

En nu we het toch over Almelo hebben: ook zo’n criminele stad. Was er begroot en verwacht dat de stadscontroleurs zo’n 100duizend Euro’s aan boetes zouden cashen (netto). Maar niets is minder waar; hebben ze voor ruim 4 ton (euro’s dus) aan boetes uitgeschreven. Jemig de Pemig!!! Dat zijn dus echte knaken!!!
Nmm...

Groetend, Chris
 

 
09-04-2014  

Opgelost...

 

Kijk, waar ik nou warm van wordt en ook wel emotioneel is b.v. die Han Hammink. Grote baas van ons Theaterhotel. Die directeur is gewoon niet te beroerd om zelf glazen te ruimen, meuk op te ruimen en tafeltjes schoon te poetsen. En dan die mooie dochter van hem…
Nog zo1. Die Xandrine van den Woudenbergh. Ook daar wordt ik op ook een andere manier wel warm van want ik ben al vanaf de Heracles in de eredivisietijd al verliefd op haar, (lol) maar da’s ook zo1. Die is ook niet te beroerd om zich helemaal die mooie benen uit haar lijf te lopen om haar gasten in haar taveernes te bedienen en van bier te voorzien, tafeltje poetsen etc. Helemaal goed zulke bazen. Daar heb ik respect voor. Han, van mij 1000 euro subsidie, Xandrine van mij mag je ook 250 euro gemeentesubsidie voor nog een kroeg/eethuis winterterras ofzo.
Toch wel raar; ome Han en ome Gerrit, allebei de vaders zijn brildragend en alle 2 zulke dochters. Hmm, ga ik over na filosoferen… Ik heb ook een bril en een hele mooie dochter.. Gek toch?

En nu begrijp ik alles, maar waarom niet zo’n megamoskee op het industrieterrein XL. Mooi aan de snelweg, goed te bereiken voor heel Nederland en de rest van Duitsland. 5x per dag Allah Akbar zo hard als ze willen. Van mijn part met drie minaretten en dan zo hoog als die toren daar op die andere hoek daar. Genoeg parkeerplaats enzo en niemand last. En de grond nog goedkoper ook. Pak een mooie zichtlocatie en we hebben een win, win, win situatie…. Lijkt mij.
De Armenen hebben ook zo’n mooi gebedshuis aan de rand van Almelo. Hartstikke goed en niemand heeft er last van. Dus…..

En nou begint Hongarije (mooi land overigens, maar wat een volk) zich ook al af te zetten tegen Europa. Nou mooi, laat ze maar mooi te langer worden. (verrekken dus…) Als wij ze helpen op de één of andere manier dan krijgen de helpers achteraf de schuld van het één of ander wat misschien mis gaat. Laat ze mooi failliet gaan en dan helpen tegen een forse rente. Wat we ook met Griekenland, Italië, Portugal, Ierland en IJsland doen. Om maar wat te noemen. Mooi dat we aan de ING fiks verdiend hebben… Stank voor dank. Laat ze mooi de anus kussen van die Poetin. Dan komen ze er wel achter. Liever in een democratie met minder welvaart en meer welzijn.
Uiteindelijk komen ze allemaal wel bij ons Europa, maar de drang naar corruptie en “we regelen wel ff wat” en gerommel binnen de marge, zoals Poetin dat doet en wil…
Je wil toch niet bij Rusland horen, Jemig de Pemig…
En over dochters gesproken, zelfs Poetin's dochter is in Nederland gaan wonen...

Chris

 
06-04-2014  

Pieiepers enzo in Almelooo...

 

Sprak ik laats Harry den Olde, je weet wel die van de dierenparty Vrij Almelo. Allahsakke was dat even positief schrikken. Hij is dus écht begaan met het dieren wel en wee zijn. Hij werd dus helemaal emotioneel (lees pissig) over het feit dat er wel geld gegenereerd wordt voor een stadion, maar niet voor een nieuw dierenasiel. Goedzo Harry…
Maar… en nou komtie, zijn voetballers geen leeuwen, die vechten om de bal. (En als ze die 1x hebben weer zo snel mogelijk wegtrappen?)? En die “supporters” net roofdieren die elkaar naar het leven staan? Dus zo’n stadion is net een dieren pension. Zoiets. Maar serieus Harry (PVA), goed bezig jochie. De verkiezingscampagne kun je niet vroeg genoeg beginnen….
En ja, de partijen aan de linkerkant van het spectrum komen op voor de lagere inkomens en de niet werkende lager opgeleiden die smangs geen cent te makkuh hebben. Het CDA is kuit nog vis, ham nog kaas en dan de aan de rechtse kant gaat voor de mensen die een beetje geleerd hebben tot de hoog opgeleiden en de mensen die een het belastinggeld opbrengen, zodat de mensen die aan de linkerkant van het politiek spectrum zitten, subsidies enzo kunnen krijgen.
Beetje kort door de bocht, maar in principe dus.
Het is zo en daar moeten we het allemaal gewoon mee doen….
En een ambtenaar koppelen aan een raadslid zoals demissionair tante Anja dat voorstelt? Denkutniet. Een raadslid kan gewoon naar elke ambtenaar gaan die die wenst. Dee ik ook, leuk hoor. Maar nu we het toch over ambtenaren hebben… Die doen het gewoon nooit goed. Punt. Zijn lui en hoe knipoogt een ambtenaar? Door 1 oog open en dicht te doen…
Wat een pokkuhbaan (3x de woordwaarde). Ambtenaar. Ik zou het nooit willen zijn voor zo’n schijtsalaris. Je helemaal in het rond werken en dan nog alle poep over je heen krijgen. Regels, regels en regels die de maker van de regels zelf al niet begrijpt.
Nee, laat mij maar mooi zelfstandig ondernemer blijven, da’s leuk.
En we blijven maar klagen en mekkeren en die “piepers” hebben gewoon niet door dat de positivo’s gewoon de dienst uitmaken. Meestal dus vanuit de rechtse hoek vanaf D’66 en VVD en de liberalen binnen de PvdA.
En ik heb het de afgelopen 32 jaar goed gevolgd hier in ons Almelo; gheweeeeldig. Alle grote projecten zijn in de pocket en nu kunnen we ons concentreren op de details. Boompje hier, inbreiden van het centrum, meuk lege plekken mooi opvullen, het centrum nog mooier maken etc.
En daar is geld voor nodig. Dus dat halen we door nog scherper te handhaven. Dat willen we toch allemaal? Handhaven. Maar natuurlijk niet wanneer het ons zelf in de knip raakt. Neer, dan zijn de piepers niet thuis. Als Appie de auto op het groen parkeert, omdat die te beroerd is om 25 meter te lopen, dan moet die minimaal een bon krijgen. Maar als ik dat doe, dan moet dat kunnen… Nou mooi niet hoor.
En laatje de vuilnisbak te lang op de stoep staan: hoppa € 90,= boete. En zwerfafval weggooien, honden laten poepen etc.. Boete….
<< En ook eendenbelasting gaan heffen, want die schijten mijn stoep onder !!!

Vind ik, nmm,

Chris dus…
 

 
01-04-2014  

Snel en sielugh…

 

Kijk, het kan wel snel in Almelo
De 26e afscheidsreceptie voor de vertrekkende raadsleden en hoppa meteen de volgende dag receptie voor de nieuwe. Gas er op.
Maar wat zijn er toch slechte verliezers.
Het nieuwe stadhuis is er nu eenmaal en nog zitten er te veel mensen over door te zeuren. In dat oude hok zou ik mijn hond nog niet laten poepen..
En stel dat der Arbo had gezegd dat ze er over 1 maand allemaal uit moesten i.v.m. de brand onveiligheid, het slechte milieu IN dat hok?
En alle ambtenaren maar verdelen over torens en leegstaande andere kantoren en zo dan toch maar weer projectontwikkelaars in de kaart spelen?
Jemig de Pemig mensen…

En dan de geweldige stunt van ALABBAALoo (ook wel LAS genoemd). Dat is politiek lieve nieuwe raadsleden? Mn. bert hummels (pas op kleine letters!!) van LeefbaarAlmelo en het CDA. Geweldig. In één klap de grootste fractie en het CDA heeft het nazien. Zou ik ook van balen…
En dan die nieuwe (kandidaat) wethouder van D66. Claudio Bruggink. Prima, het gaat in de richting van een vakwethouder, die in zijn vrije tijd op D66 stemt, maar ach, dat zal wel met zijn opvoeding te maken hebben. In ieder geval is het wel de schuld van de moeder. Want de vader was aan het werk, centjes en belasting te verdienen.
Dan de stunt van het CDA dat ze in ene met een formateur op de proppen kwamen. Goed man, helemaal politiek. En daar hou ik van. Mooi de rest helemaal afgetroefd en hoppa, gas dr op.
Maar ik heb nog steeds pijn van de nederlaag van de VVD. Dat de PvdA heeft verloren is wel sielugh, maar het is ook zuur.
Zetten ze zich samen met de VVD zich helemaal in voor een beter Almelo en hoppa, klap voor de tanden.
En wat is dat CDA weer politiek goeoeoed. Die stonden er ook vier jaar bij, keken er na, lieten zo nu en dan een windje en hoppa, de grootste partij van Almelo.
Politiek goeoeoed, maar ik krijg er wel een hele vieze smaak van in mijn mond. Jaloers? Nee dat niet, maar of dit machtsgedrag van het CDA nu zo politiek bevorderlijk is? Denkutnie. Maar het CDA komt er mee weg….
En dan die D66. Ach ja, seks sells, dus een paar “mooie poppen” (smaken verschillen) op een onverkiesbare plaats als lijstduwer. Elke blonde Miep weet dat dat nooit de bedoeling is dat zowel Annet Stuivenberg als Imran Dikman in de zetel zouden plaats nemen. Politiek weet je wel? Helemaal goed want dat heeft geresulteerd in 4 stoelen voor D66.

En hoppa, op naar de kerntaken van onze gemeente.
Het wordt een tsunami, omdat Almelo nog niet helemaal, of nog helemaal, klaar is voor de nieuwe taken die ze “door hun strotjuh” gewurgd krijgen door Den Haag, met minder geld.
Maar nu blijkt dat door strenger aanpakken van b.v. uitkeringsfraude de sociale tak van de gemeente Almelo dus wel een paar ton minder uitgeeft. Dus voorheen werd er maar “aangeklooid” met dat toezicht op de sociale uitkeringen.
Waar ik dus weer helemaal gelijk krijg: controleren en handhaven! Dat lost op. Maar dat is dus weer een VVD (en ook wel PvdA, lees Mieke Kuik) standpunt en die hebben klappen gehad. Dus mijn conclusie: Er mag dus gefraudeerd worden door die kiezers die naar de SP, D66, CDA en de lokalo’s zijn gegaan. Want nogmaals; het CDA zat er bij en keek er naar…
En je weet het: volksverlakkerij heet politiek, Liegen, waarheid en politiek…
Kiezersbedrog? De kiezer laat zich bepolitieken…
Op naar Europa, khou me hart vast..
Ofzo, vind ik, naar mijn mening..

Chris dus…

 
26-03-2014  

Goeoeoeoed...

 

Oeps, was ik ff verkeerd geïnformeerd over dat vuilnisgedoe in Apeldoorn. Met dank aan de redactie…

Die Wilders toch. Wat is die eikel toch goed. Hij doet het toch elke keer maar weer. Even wat vomeren en dan hoppa, weer een week voorpagina nieuws CNN en Bild etc.. Niet te geloven. Die gast moet toch wel een kei van een p.r. apparaat in zijn reet hebben. Zo goed zelfs, dat hij nu zelfs de joodse gemeenschap tegen zich in het maliënkolder heeft gejaagd. Goed man…
Nog even en zelfs Putin is tegen hem. Niet te geloven.
Maar wat was dus ons Geertjuh weer goed in draaien en woorden spelen. Hij daagt uit tot op het randje. Laat de rechter spreken....
In essentie heeft die wel gelijk: elke crimineel met een dubbel paspoort, het Nederlandse paspoort afnemen en naar het land van het andere paspoort opsturen met DHL. Da’s mooi goedkoop en alle banktegoeden bevriezen van die criminele gasjes....
Maar wanneer hij dat zo zou zeggen, dan zou dat niet zo inslaan als een atoombom.. Pure handel. Vraag 150% en krijg dus 90%.. Maar de manier waarop… hmmm, discutabel. En die stomme Teeven stinkt er nog in ook. Voorbedrukte aanklachten. En de pers smikkelen en smullen en voorpagina, internationaal. Wedden dat er heel wat neo’s uit het buitenland nu ook op de PVV gaan stemmen?
Hoe goedkoop kun je een verkiezingscampagne krijgen? Wat is die vent goeoeoeoed. (Let wel, de manieren niet zijn id-en!!!!!)
En leuk dat gefotowinkel. Zie ik nu Rutte als Bin Laden. Maar om Wilders te shoppen met Hitler?
Dat gaat te ver toch..? Bin Laden wilde alleen maar Israël en de Amerikanen allemaal aan het gas..
Oh poep, dat zijn er meer dan 6 miljoen.. Waar ik maar mee wil zeggen.. Rutte als Bin Laden, Wilders als Hitler.. Waar gaat dat heen? Hoe zal dat gaan? Waar komt die rotzooi toch vandaan?
Volgens mij door het té tolerante opstelling van ons.. Moeilijke jeugd gehad enzo.. Dus...
Crimineel met een dubbel paspoort waar 1 er van Nederlands, terug naar land van herkomst. Al is dat België…

<< En dan de stunt van ALA, BBA en Almelooo is ook erg goeoeoeoed.
Die ouwe rover van een ome Gijs…. De verkiezingen zij n nog niet opgedroogd of ze stunten al weer. Goed man.. Ik geniet er nu al van.
Johan Andela stapt op. Mieke Kuik weg, Gerrit Woudenbergh ook fut… Kben benieuwd… Het is zo stil aan die andere kant.

Goedzo...

Vind ik.. Chris

< Ontwerp: Tony Cassese - kijk op AlmeloAnders.nl
 

 
21-03-2014  

Liever lui dan moe...


Gemeentelijke vuilverwerking in vroegere tijden.
 

De strijd is gestreden en ik ben weer nuchter. Kmoest even de nederlaag (VVD) verwerken. “Au” dus.
Iedereen gefeliciteerd. Vooral D66 en BBA. Proficiat. En nu niet arrogant worden Fred.
CDA de grootste. En dan te weten dat de gemeente o.a. de zorg moet gaan regelen. Nou dat wordt me wat. We kunnen er zeker van zijn dat Brinta op de 1e plaats staat. Want dat is moeder, bemoeder en een hoop zedenpreken en moraal terrorisme. Maar enfin de kiezer wilde het, dus we gaan er voor.
CDA, PvdA, VVD en natuurlijk D66. ALA mooi weer in de oppositie. Kan ome Gijs blijven “mekkeren”.
BBA: geweldig, komt zo weer een hoop dossierkennis de raad binnen scheuren. Zet um op Louis! Cete: ook helemaal goed, alleen hij moet afleren zo Silvester Stallone achtig de zaal rond te kijken zo van “zien jullie mij wel?” De SP: ik heb mijn oordoppen besteld. Ik hoop dat dat genoeg is om het geschreeuw te dempen. Hopelijk bakken ze er nu wel wat van. CU, ook mooi wel. Vooral die de dossierkennis van hun achterban.
De overige lokalo’s. Ja, ik heb alleen wat met LA. Helemaal goed bert. (pas op kleine b!!!) Lokaal Almelo Samen. Samen sta je sterker en dan moet je wel een concessie doen.
En nu blijkt ook wel weer dat het oude socialisme helemaal weg is PvdA zoals het was zal nooit (gelukkig) meer weer keren. CDA heeft een stuk daarvan over genomen maar dan wel een stuk liberaler.
Vadertje staat regelt niet meer alles. Respect voor Samsung en Zijsltra. Wel erg lullig dat zij (lees PvdA en VVD) nu worden afgerekend door het feit dat er gewoonweg impopulaire maatregelen nodig zijn om uit de huidige malaise te komen. Soort stank voor dank dus.
Nou, en daar is alles eigenlijk mee gezegd.
Oh ja, GroenLinks. Ach ja, jammer, had van mij 1 stoel meer mogen hebben.
En dat id van bert (LA) v.w.b. een raadsprogramma.. Schreeuw ik ook al jaaaaaren.
De raad (volksvertegenwoordiging) bepaald en het college moet gewoon uitvoeren.
Zou het zo zijn, dat bert nu echt diegene, de enige is, die écht een politieke cultuur ommezwaai bepleit? Nu moet ik gaan oppassen om hem niet te veel pluimen in zijn anus te stoppen, want hij loopt al te veel naast zijn schoenen…
Maar toch, VVD en PvdA (die eigenlijk de afgelopen 4 jaar ook liberaal aan de gang zijn geweest, alleen willen ze er zelf niet aan, hebben het mooi voor elkaar gekregen in ons Almelo. Alleen dat afval gedoe nog niet, maar dat komt nog wel hoor. Mensen doe maar eens wat moeite er voor. De tijd is voor bij, dat we gelijk Al Dundy, met de hand in de broek, lui onderuitgezakt op de bank, de zaak door de overheid lieten regelen. Kom op luie donders, er achteraan…
En het is niet leuk om in de regen naar Appie te gaan om je plastic in de ton daar te gooien, dus een plastic bak bij de deur.
Kijk even naar Apeldoorn, daar loopt het prima. Maar ja, het kost wat inspanning van de burger. Maar men is liever lui dan moe. Gelukkig ben ik liever moe dan lui, want dat geeft mij een voldaan gevoel.
En wat is die eikel van een Wilders weer goeoeoed. Braakt die in hoofdletters weer een hoop onzin, om dat later weer te nuanceren. Internationaal weer op de kaart en nu maar scoren in dat Europees parlement straks.. Ik deel zijn mening dat alle criminele buitenlanders gewoon moeten vertrekken. Maar dan ook de criminele Bulgaren, Belgen, Friezen en Urkers.. Nou over die laatste twee valt te praten.
Maar ik heb er een raar onderbuik gevoel bij als ik zo zo´n zaal hoor mee schreeuwen met “minder”.
En we gaan weer massaal op vakantie naar Egypte, Marokko en Turkije. Ik heb tenminste goeie herinneringen aan die landen. En niet zomaar een vakantietje hoor. Eigen auto, en een paar maanden.
Maar da’s een ander verhaal. Stemadvies: Hillary Clinton.
Goed gaan allemaal en droom er maar niet van…

Chris


Naschrift redactie:
De suggestie van Chris over Apeldoorn en de kliko voor plastic aan huis klopt niet.
Apeldoorn heeft het diftarsysteem ingevoerd. Huizen met tuin hebben 3 kliko's (restafval, papier en groen) en bij etagawoningen staan ondergrondse blokcontainers. Snoeiafval wordt 2 keer per jaar gratis opgehaald. Verder mag tuinafval door particulieren het hele jaar gratis gestort worden via de afvalpas. Voor inzameling van kunststof (plastic) staan verspreid in de stad 60 containers opgesteld. De Apeldoornse stimulans om te scheiden zit dus meer in de nota.
Voor meer info klik
hier

 
16-03-2014  

Ff weer de binnenbocht...


Foto: Coen Mulder
 

Zo, 3 weken weer terug in ons Almelo (met 1 o Jan Hammink.. jemig, hoe haal je de landelijke pers? Door je als analfabeet op te stellen en dan al die flauwe opmerkingen zo van: Van slager tot sloper”naar ome Gerrit toe.. Man, man, wordt grootgrondeigenaar ofzo….)
Enfin, ik ben nog steeds niet gewend aan Almelo , maar wel met de neus in de gemeeteraadsverkiezingsroomboter gevallen
16 partijen doen er mee. Wat heet bestuurbaarheid? Tsja, versnippering is dus het voordeel van de mensheid en de democratie... Ofzo...Geef mij maar een dictator. Dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben. Ga ik mooi asiel aanvragen in Oeganda. Daar is het warm en kan ik homo zijn.. Geloof ik... Of Poetinland….

Serieus even.. De politiek is nmm nog nooit zo mooi/interessant geweest. Men moet nu aan de bak om een meerderheid te vinden.. Niet dat dichtgetimmerde gedoe zoals het was in mijn tijd... Lang leven de democratie, lang leve de vrijheid. Het is de concessie die het hem doet...Nou de liberalen hebben weldegelijk wel het sociale aspect, maar niet zo "sinterklaassig" als de PvdA en alle andere linkse weggevers. Als je het echt nodig hebt, dan krijg je het.. Dat is het standpunt. En krijgen is ook een rekbaar begrip. Als je gemeenschapsgeld krijgt, moet je daar zeker ook iets voor terug doen voor die gemeenschap. Punt. Maar ja, dat kost tijd en dan hebben heel veel uitkeringsgerechtigden niet, want die zijn te druk met bijklussen. Zo is dus gebleken uit een proef in Amsterdam verleden jaar.. Dus...

Ga dus vooral NIET stemmen volgende week woensdag. Want wie zwijgt stemt toe. Dus wie niet stemt is tevreden met het huidige beleid in Almelo. (ja, ja, het is Almelo en niet landelijk Nederland mensen. GEMEENTERAADS verkiezingen!!!!
Wie niet stemt, zal de komende 4 jaar en 1 week ook niet gehoord worden. Dus lieve niet-stemmers, door niet te stemmen wordt het eindelijk stil.. Goedzo dus. Wie zwijgt stemt toe….
En het maakt mij niet uit of tante Anja Timmers in Maastricht woont of in Hardenberg. Als ze haar werk maar doet. Vak wethouders… En wat ze in hun vrije tijd stemmen is mijn zaak niet.
Ik ben benieuwd welke 1-mens fracties het gaan halen. Verkiezingsstrijd: ome Gijs Stork, die ouwe knar.. prima kerel hoor, maar toch begint hij een beetje te zeuren. Altijd maar over “risiko, risiko, risiko.” Bluuuhh. Kom op man, de schop er in, aantrappen dat centrum. Nu kan het want nu zijn er genoeg Polen die voor een habbekrats willen bouwen.
En dan die persoonlijke vete tussen hem en ome Gerrit van Woudenbergh. Kom op man. Je hebt toen gewoon politiek verloren. Neem je verlies en ga verder, maar maak er geen rumoer van zoals laatst. ALA mag van mij 2 stoelen hebben, maar dan Marieke van Doorn als voorzitster. Om Gijs gewoon in het bestuur. Want hij is wel een van de meest ervarend rotten in het Almelose gemeenteraad vak. Oh, ja nog de complementen voor de BBA, voor die handtekeningen actie. Niet dat ik het met hun eens was, maar het feit dat ze de moeite nemen voor zo’n initiatief vind ik toppie.
1 zetel. bert hummels (pas op, moet met kleine letters en op sokken, zoals een echte Held betaamd!!!!!) Is inmiddels ook een ervaren rot in het politieke vak. Al wil hij het zelf niet weten, maar hij is het wel… Ook 1 stoel.. Maar dan die neef Jan van Vliet. Altijd nog trouw aan de beweging.. Ook respect… maar dat gaat um niet worden Jan….
De CU. Jammer dat Ome Jan Veenstra dus weg gaat om begrijpelijke reden. Al ben ik het uit politiek standpunt vaak totaal oneens met hem, maar hij is een hele goeie kerel. Integer, dossierkennis eerlijk en vaak een drammert… Maar een goeie vent.
Succes Jan en daarmee ook je opvolger. 1 zetel.
Neefje Huub Isendoorn en en jezus (met een kleine j hoor…)fordje Fred Gerritsen.. Kijk, ome Huub is wel een paar keer wethouder geweest en niet te beroerd om gewoon gemeenteraadslid te zijn. Respect. Neefje Fred. Gewoon lagguh met die goosert. Vooral wanneer die weer zijn 1man show opvoert. Mag ook blijven.. Ach, doe ze maar 3 of 4 stoelen.
Dan CDA. Een wolf in konijnenhuid. Stille wateren hebben koraalriffen en daar kun je lelijk op lek lopen. Als 2 partijen vechten om een been, het CDA loopt er mee heen. Tzal je maar gebeuren.
Stemadvies VVD, PvdA en D66. En tante Irene ten Seldam was laatst rumoerig lief tegen VVD en PvdA. Jemig Irene, het droop er wel ff af hoor….
CU, CDA, LA, GL, ALA, BBA mooi in de oppositie, want die hanen elkaar toch de raadszaal uit dus geen gevaar te duchten. En de rest: hapje, drankje en dan af door de achterdeur..
Vind ik, nmm.
Maar ga potver3 STEMMEN!!!!!!!!

Met de groeten van Chris
 

 
18-02-2014  

De egoïstische Geert Wilders...


Wilders als jongeling in een Israëlische 'kibboets'.
De originele foto is in handen van journalist Marco de Vries.
 

Toch maar even landelijke politiek..
Nederland uit de EU, schreeuwt onze blonde eikel. Eigen volk dus eerst.
Een “gerenommeerd” onderzoeksbureau uit Engeland heeft dat onderzocht in opdracht van… juist de PVV. Uhm, Engeland, ligt dat niet in Nederland?
Eigen volk toch eerst meneer Wilders? Of heeft Nederland geen goede onafhankelijke onderzoeksbureaus en moest dat wel noodgedwongen door een ander EU lidstaatsbureau uitgezocht worden? Of was het zo dat die gewoonweg het goedkoopst was? En wij mogen geen buitenlanders in dienst nemen van de PVV. Hier mis ik iets..
Dus weer die grenscontroles, grenswachters, geld omwisselen, gedoe met carnets, vrachtbrieven en meer van die meuk waar we nu zo lekker vanaf zijn. Al die grenswegen weer aanpassen.. Dat kost wat… Die Wilders is nu helemaal losgeslagen.
Maar et bekt wel lekker en dus het levert stemmen op. Na de verkiezingen de zondvloed… Ik ben er trots op, dat ik als Nederlander, die het zo goed heeft, een land als Griekenland, Italië, Spanje, Portugal, Ierland, mag helpen om zo te voorkomen dat ze helemaal naar de Filistijnen gaan. En kijk meneer Wilders, de eerste goede resultaten zijn er. Ierland is uit het hulpfonds gestapt en kan haar eigen boontjes doppen en is bezig de schulden terug te betalen mét een riante rente! De koop van “rampen hypotheken” door de staat en de onlangs verkoop, heeft 1,7 miljard euries opgeleverd voor onze schatkist.
Samen sta je sterker meneer Wilders. Egocentrisch en egoïstische gedrag isoleert alleen maar.
En dan schermen met Zwitserland. Een land dat miljarden heeft verdiend over de ruggen van anderen? Dank zij de miljarden Nazi gelden, de woekerwinsten van de ooit eens vooral Duitse en Oostenrijkse joden die daar hun geld parkeerden? De enorme winsten gehaald uit crimineel geld? De zwart sparende multimiljonairs. Het criminele bankgeheim?
Weet je dat alle Zwitsers hun boodschappen doen bij de Duitse, Oostenrijkse en Franse Lidl en Aldi, omdat het allemaal in Zwitserland niet meer te betalen is? Dat de Zwitser zich helemaal de rambam moet werken om alle eindjes aan elkaar te knopen?
Ja ik weet het, Zwitserland staat op de 3e plaats van het geluksgevoel in de wereld (2012). Maar de Zwitsers zijn ook materialistisch en daar gaat het goed mee. Maar hoe is het met de immateriële zaken?
En ik weet het, want ik heb er gewerkt. Mooi wat geld verdiend, maar ik nooit meer werken in Zwitserland… Wel frappant dat vooral de mensen met een opleiding HOVO of lager, vooral op jou stemmen. Niks mis mee, maar die realiseren zich niet, dat wanneer je aan de “ macht” komt, vooral die groep “de Sjaak” is. Hoe simpel kunnen ze zijn.
Samen sta je sterker meneer Wilders. En ja, dat kost nu eenmaal wat. Maar ik ben een trotse Nederlander die blij is een ander te kunnen helpen..

Stemadvies: Hilery Clinton..
Vind ik, nmm.
Chris

 
11-02-2014  

Dat was het uit Taiwan...

 

Taiwanners; vriendelijk, behulpzaam, over vriendelijk soms. Ik kan er niet aan wennen dat ze voor mij rennen. Het woord “manmanlai” (heinig an ie) zal ik dan ook nooit vergeten. Maar dat tot 2 keer toe een agent voor mij rende, was wel ff kikkuh hoor….
Echte a-soos.. we hebben er een stuk of drie gescoord, waarvan er 2 dronken. En dat in 4 maanden!! Ja, die vastelanders Chinezen, maar da’s een verhaal appart..

Egocentrisch, helemaal in/op hun zelf? Ze houden, zo lijkt het, met niemand rekening, maar iedereen doet dat en het wordt ook nog geaccepteerd, dus niemand klaagt. Als het, in onze ogen, soms a-sociaal gedrag of liever minder sociaal gedrag door iedereen geaccepteerd wordt, dan is het zo. Een andere cultuur, waar het totaal niet begrijpen van de taal in spreken en geschrift ook toe bij draagt. Zebrapaden, recht doorgaand verkeer, scooters zoeven links en rechts de vouwen uit broeken, maar niemand scheld of wordt kwaad. Schelden en kwaad worden is “not done”. Geduld hebben ze hier. Haastige spoed zit niet in hun cultuur, maar aan de andere kant lopen ze wel hun benen uit hun lijf om te helpen. Ook voor hun eigen volk. Leuk is ook, dat ze dus weten dat ze vriendelijk zijn en dat ook zeggen ook, maar dan zonder dat het gaat stinken of dat hun schoenen alleen aan de tippel gaan.
Ze leven nom in hun eigen wereld. Komen ze een lift binnen stappen, een ruimte of weet ik veel wat. Geen “boe of bah”, het geen in het Chinees dus “nihouw” is. Maar wanneer wij dat zeggen, dan is het wel een keurig “nihouw” terug. Star voor zich uit kijken, maar iedereen doet het. Lijkt wel of ze bang zijn om een gesprek aan te gaan. Uitzondering daar gelaten.
Maar wanneer je ergens staat te zoeken, dan binnen de kortste keren wordt je gevraagd “of ik van dienst kan zijn” in het Engels dan wel te verstaan… In het verkeer lijkt het wel, dat iedereen die voor je is, gewoon voorrang heeft. Gelijk op de skipiste, zoiets. Dubbel parkeren dus even de panieklichten aan: wordt gewoon gedaan, geen probleem. Je kan je er als buitenlander, wel aan ergeren, maar dat helpt toch niet, het zit (nog?) in hun cultuur en er wordt niet op gehandhaafd.
Maar men houdt zich beroepsmatig wel erg streng aan de regels. Daarom kan er ook een gasflessenvulstation ook midden in de stad. Ieder beroepsmatig bezig zijn figuur kent zijn of haar verantwoording naar de gemeenschap toe. Niet te geloven….
Boven verwachting alles goed geregeld. Openbaar vervoer, informatie verstrekking, scooterhuur, hotels/onderkomens… Natuurlijk gaat het wel eens mis. Maar in de 4 maand dat we aan het rondfietsen zijn geweest, “slechts” drie scooterongelukken gezien en 4 “snelweghonden”.
maar de realiteit is dat er best veel ongelukken geburen en dat moet ook wel met al die miljoenen scooters en auto’s..

Overbevolkt dus heel veel regels. Helm dragen op de scooter is verplicht.
En zo nu en dan wordt daar in een keer streng op gecontroleerd. De boetes zijn dan ook niet mals. Cameratoezicht bijna over het hele land. En waar het niet is, zie je meteen toch wel een zooitje. Snelheidscontroles. Ook weer ad-hock en dan ook meteen de hoofdprijs. De vervuiler betaald, dus om het half jaar (!) strenge uitlaatgas controles. En dan pakken ze meteen de remmen en de verlichting mee. Alle voertuigen hebben kenteken en die staan op naam, dus geen apk uitgevoerd, binnen 7 dagen een soort acceptgiro op de mat.
Taiwan staat overigens op plek 42 van de wereld vwb het tevredenheidsgevoel onder de mensen. (Nederland nr 4 overigens, dus Wilders, wat zeur je nou) Voor ons is Taiwan een land vol tegenstrijdigheden. Naast menig architectonische natte droom, staat een meukhok, wat een speelfilm waard is. Liberalisme in doorgeslagen vorm? Ieder voor zich? Boeddha voor allen?
We voelen ons thuis, we zijn verliefd geworden op dit land. De mensen, de natuur.. Eigenlijk geen woorden voor. Moeilijk te omschrijven..

Terug naar ons Almelo. De zaak weer oppakken, gemeenteraadsverkiezingen, huis verkopen,(we blijven wel in Almelo hoor, maar wat heb ik aan 3 lege kamers?) de praktijk verder uitbreiden, op een hoger plan zetten.
En het leuke van thuiskomen is, dat je weer weg kan gaan..

Groet, Chris en Hanny de Vries…
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-02-2014  

Gelukkig Nieuwjaar uit Taiwan

 

Goedzo, ambtenaren in Nederland verliezen dus hun speciale ambtenarenstatus en worden gewone werknemers. Werd een keer tijd, anno het jaar van het paard. (Happy new year nog) Best apart 2x per jaar nieuwjaar vieren en het ging er weer vanaf. Maar door de toch wel ernstige luchtvervuiling vooral op het vaste land van China is 2 dagen voor de jaarwisseling de verkoop van vuurwerk én het afsteken ervan, verboden. Dus blijkbaar ook in Taiwan. Op een enkele vuurpijl na, hoogstwaarschijnlijk afgestoken door een loslopende Nederlander, ook geen knalwerk hier. Suuur… Maar wel veel drank. Genetisch is bepaald, dat Aziaten dus helemaal niet tegen drank kunnen, dus da’s mooi goedkoop. Drie bier en dan al dronken. Elke drinkwedstrijd wordt dan ook glansrijk door mij gewonnen, wat helaas wel weer hoofdpijn bij mij veroorzaakt.

Wat valt er verder te “mekkeren” voor wat betreft Almelo.
Een VVD-er die een keer vergeet de lampen (T.L.) uit te doen in de fractiekamer? Ach, zo zie je, het zijn dus gewoon mensen die VVD-er(s).
Een wethouder die dus ook in Hengelo woont en een kamer huurt in Almelo en daar dus ingeschreven staat. Nou pech dus, liberaal als ik ben.. Als ze haar werk maar doet. En dat ze in haar vrijetijd op de PvdA stemt, tsja, ach, wijsheid komt met de jaren… Kijk maar naar mij.. Klopt helemaal volgens de regels, dus… Ik ben trouwens helemaal voor vaktechnische bestuurders, los van een of andere politieke partij. Vak (bekwame) wethouders dus, die ook geen lijsttrekkers, lijstduwers mogen zijn, maar alleen wethouder/bestuurder. En in hun vrije tijd mogen ze stemmen wat ze willen, maar eventueel wil ik dat ook nog ter discussie stellen. Bestuurders bóven alle partijen, een gebiedsverbod van 100 meter rondom alle fractiekamers en vice versa….…. En verder geen gedoe.
En ja, ja, iedere gemeenteraadslid zet zich weer in voor de burger, wil de huidige structuur veranderen, luistert weer naar de burger, reageren op wat er bij de burger leeft… etc. etc.
En eenmaal op de zetel, gaan ze toch weel concessies doen. Dat is ook politiek.
En wat mij helemaal een beetje verbaast is de stilte van de moraalridderspartij het CDA.
Die hoor en lees ik niets van. Kan aan mij liggen hoor. Maar het is ook wel zo, dat ze nmm eigenlijk helemaal niets te vertellen hebben. Oh ja, ze willen de burger betrekken bij het bepalen van de kerntaken. (zei ik het niet?) Jemig tante Irene. Wanneer het CDA na al die jaren nog steeds niet weet wat de kerntaken in Almelo zijn, dan verdienen jullie geen plek in de gemeenteraad. (nmm) Ach ja, het hele Christen is uit. Dank zij allemaal reuring vooral bij de Katholieke kerk, is de aanhang bij het CDA zeker minder geworden. Waar ik overigens helemaal niet echt rauwig om ben..
Madawejwel...

Nog 10 dagen...

Doei Chris
 

Fotoreportage (5 foto's)...

 
30-01-2014  

Groeten, nog uit Taiwan (9)


De geschiedenis van de VOC in Taiwan - Fort Zeelandia
 

Heerlijk, de verkiezingscampagne is weer begonnen. Kunnen we weer mooi puntkomma, mieren, muuge, zou slakken etc.
Maar ik heb het door, maar zoals het een goed politicus doet, pas als he ijzer heet is. En lieve mensen, lokale politiek is dus heel wat anders dan landelijke politiek!!! Uitroepteken...

Even weer wat verder kijken dan mijn neus lang is...
Toch is het westen van Taiwan is niks voor ons. Boeddahkoelere wat een massa volk. Hier wordt het gewoond en gemaakt. De i-Phoon6 wordt hier binnenkort gemaakt en daar wordt dus een hele fabriek voor gebouwd. En niet zo’n kleintje ook. ASML gaat een chips bakkerij beginnen binnenkort.
En daar is dus ook een hele volledige fabriek uit de grond gestampt. Ik geloof het, ik heb het gefilmd.. Maar dit is dus overbevolking. Doe mij de bergen maar en het zuiden… Hebben we het in Nederland toch best goed wel….

Zeg ik al jaaaaaaren, geen nieuwbouw van ons Heracles stadion, maar vernieuwbouw. Kijk, dat is nou juist de makke van Almelo. Traaaaaaag.
Enfin, dit geintje zal ook wel weer een paar jaar duren voordat dat vernieuwde stadion er is, maar goed, beter laat dan nooit.
En dan weer het gemeentebestuur de schuld geven van de zeepert van het scheepvaartgebouw. Moet dat optrekje eigenlijk niet op de gemeentelijke monumentenlijst?
Was het niet Dimence die de zwakke afspraken die gemaakt waren met ome Anthon Sjoers (wethouder toen en in zijn vrije tijd op het CDA stemmend) die op een gegeven moment zijn/haar keutel terug trok en een paar meter verderop ging bouwen?
En is het niet een gevolg van de crisis? En zijn het de banken niet die de crisis veroorzaakt hebben mét al die lui die hebberig alles wilden hebben wat ze eigenlijk niet konder betalen? Mede ook door vooral de (centrum) socialisten in Den Haag die ook geld uitgaven wat ze (we) niet hadden?
En wat dan te zeggen van de “lamme takken” die te beroerd waren/zijn om te gaan werken omdat “de uitkeringen even hoog was dan het loon”?
En nu schreeuwen ze moord en brand, dat Den Haag het verschil tussen uitkering en loon groter wil maken.
Lieve mensen, de koek is al meer dan op. En ook ik ben er flink op achteruit gegaan. Mijn huis is ook flink in waarde gedaald. Maar door trouw af te lossen en niet elke 4 jaar een nieuwe auto te kopen en behoudend om te gaan met mij centen, heb ik na 30 jaar ( ja, ja, zo lang woon ik al weer in ons Almelo) mijn huisje mooi vrij en zit ik nu al samen met “me Hanny” mooi al bijna 4 maand in Taiwan te fietsen.
Ooit van consuminderen gehoord? Medeoorzaak is de hebzucht van mensen én het geld uitgeven dat ze niet hadden én de banken en toezichthouders die het allemaal goed vonden, omdat de aandeelhouders winst wilden zien.. Zo = ut ennie anders...
Het interessante is, dat er een trend is naar meer kennis. Dus geld is geen macht meer, maar kennis is de primaire macht. Dat je daar geld mee kan verdienen is mooi meegenomen. Kijk maar eens hier in Taiwan…. Dus daar moeten we op gaan focussen, dat de kennis niet in verkeerde handen valt...
En dan oog ik toch richting Arabische wereld... Beetje zorgelijk toch wel.
Palestijnen in de Emiraten, de Chinezen… Nmm

Groeten van Chris

Fotoreportage (4 foto's)...

 
26-01-2014  

Even weer wat uit Taiwan...8

 

Wat er mis ging; nou bij die ene foto van Hanny bijna op de berg, hadden we ademnood op ruim 2600 meter, dus ca. 400 meter van de top.
Nou begrijp ik een heleboel, maar dat gebeurd wel meer met mensen van mijn leeftijd. Maar er is iets waar ik met mijn pet niet bij kan.
Zijn er van die “gasjes” die kilo’s blikken met bier, flesjes frisdrank enzo helemaal voor kilometers de natuur innemen en dan, wanneer de blikjes en flesjes leeg zijn, dit gewoon in die natuur flikkeren. Terwijl het mee terug nemen naar de dichtstbijzijnde afvalbak of in het uiterste geval mee terug naar huis, veel minder moeite is. Maar nee hoor, pleer het maar in de natuur… Is dat nou gewoon een gevalletje van “ schijt hebben” aan mijn eigen kinderen en klein kinderen? Is het lammetakkerigheid? Is het een gebrek aan opvoeding? Is het een gebrek aan …? Wie kan het mij vertellen?
Het is wel een geval van asociaal milieu terrorisme.

Nu zit ik nog even in Taiwan en ben ik ook wel lyrisch over die Taiwanners hier, maar ook hier heb je van die asociale “gasjes”. Maar wat wil je ook met ruim 24 miljoen mensen op een woonbare ruimte van minder dan Nederland. Maar hier heb je dan ook vrijwilligers die dan de zooi van een ander dan weer opruimen. En het werkt aanstekelijk, want laatst raapte ik een “ verloren” chips zakje op toen Hanny en ik een trail liepen. Helaas opengemaakt en leeg, maar goed je kan ook niet altijd alles hebben.
Helemaal is het vrijwilligerswerk een hot topic hier. Vooral in de natuur.
Logisch, want als je 25 hoog in Taipei op een klein flatje woont en je kan dat hok voor een dag of 3 omruilen voor een cabin in een of ander natuurpark met als “enige” vergoeding goed eten en drinken en je hebt toch niks beters te doen, dan wist ik het wel. En daarbij scoor je punten hier in Taiwan. Maar bij ons wordt je voor gek verklaard wanneer je zoiets doet. Helaas. (ff kort door de bocht) En daarbij je laat het op vele punten wel uit je hoofd om ook maar iets verkeerd te doen, want bij elk “openbaar scheithuis” hangen nog minimaal
3 camera’s (zonne-energie én WiFi, “hufterproof”). En ik weet, dat ze voor 99% allemaal bekeken worden. Die 1-ne procent is nét kapot en die worden binnen 2 dagen gemaakt!!!
En wij maar mekkeren over cameratoezicht in stedencentrums!! Whoehaaaaa.
Hiero staan in de hele stad zo groot als de hele randstad, allemaal camera’s. En het helpt! Criminaliteit is er bijna (!) niet. Mocht er een winkeldief zijn, die een beetje te gewelddadig wordt met een mes ofzo, geheid op het 8 uur journaal. Vol profiel. Nixnie moeilijke jeugd gehad en meer van dat schapenwollensokkengelul. Hoppa met de bakkus en al op primetime nieuws.
Maar dat moet ook we, want Buddahkoelere, ruim 24 miljoen Taiwanners..!!
We zijn helemaal thuis in Taiwan.. Nog maar 2,5 weken en we zijn weer in Almelo..

Groetend, Chris en Hanny.

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina