Sportberichten


Plaatsing  
 
04-12-2014  

Steenmarter vaste supporter Heracles Almelo

 

ALMELO - De Steenmarter in het Polman stadion in Almelo is voorlopig nog niet van plan te vertrekken. Het wettelijk beschermde dier is een echte supporter geworden en vermaakt zich uitstekend, zo valt op te maken uit zijn eigen tweets die sinds gisteravond online staan op twitter account: @HeraclesMarter
De tweets geven een aardig inkijkje in de bezigheden van het dier. Zo maakt de marter zich op voor een weekje kerstvakantie in Camp Nou en heeft hij vanochtend van een champagne ontbijtje genoten in de business lounge.
 

 
05-12-2014  

Nominaties Overijsselse Sportverkiezingen bekend

 

HENGELO - Vanmiddag zijn in het Radio Oost-programma Afslag Oost de nominaties bekend gemaakt voor de Overijsselse Sportverkiezingen 2014. De verkiezing van de beste Overijsselse sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar wordt dit jaar georganiseerd door de dagbladen De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia, Boom regionale uitgevers en de regionale omroep RTV Oost.

Van vrijdag 5 december tot en met zaterdag 20 december 2014 kan het publiek een stem uitbrengen via www.rtvoost.nl/sportverkiezing. De nominaties zijn:

Sportvrouw:
Lotte van Beek (Zwolle) – Schaatsen
Anouk Dekker (Wierden) – Voetbal
Jorien ter Mors (Enschede) – Schaatsen

Sportman:
Jeroen Dubbeldam (Weerselo) – Paardensport
Michel Mulder (Zwolle) – Schaatsen
Björn Kuipers (Oldenzaal) - Voetbalscheidsrechter

Sportploeg:
PEC Zwolle (Zwolle) – Voetbal
Sercodak Dalfsen (Dalfsen) – Handbal
Landstede Volleybal (Zwolle) - Volleybal

De winnaars van de Overijsselse Sportverkiezingen 2014 worden bekend gemaakt tijdens een besloten bijeenkomst op zondag 21 december. RTV Oost organiseert die dag in samenwerking met De Twentsche Courant Tubantia, de Stentor en Boom regionale uitgevers in de studio van RTV Oost in Hengelo een feestelijke uitreiking waar vele coryfeeën uit de Overijsselse sportwereld te gast zullen zijn. Naast de prijzen voor de beste sporters worden dan ook de ‘Jaap Stam Award 2014’ (Overijssel-promotie) en de ‘Hennie Kuiper Talententrofee’ uitgereikt. Nieuw is de verkiezing van ‘Overijsselse sportvrijwilliger 2014’, dit jaar op voordracht, volgend jaar een publieksprijs.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-12-2014  

Reshmie Oogink pakt GP-goud in Mexico

 

QUERETARO – De Almelose Reshmie Oogink heeft tijdens de Taekwondo Grand Prix Finale in het Mexicaanse Queretaro goud gewonnen in de Olympische klasse tot -67 kg.

In haar eerste wedstrijd versloeg ze de huidige nummer 3 van de wereld en wereldkampioene van 2013, de Russin Olga Ivanova. "Ik begon met een achterstand, maar kon in de derde ronde met een harde tollyo (trap naar het hoofd) het verschil maken. Op het einde werd het echter nog spannend. Gelukkig won ik de wedstrijd met 7-6”, was het commentaar van Oogink op die partij.

Haar tweede overwinning behaalde de Almelose tegen de Koreaanse Injong Lee via een golden point in de verlenging. In de finalepartij nam ze het op tegen de Mexicaanse Espinoza. Oogink: "Natuurlijk had zij het thuis voordeel en veel fans die voor haar waren, maar dat maakte mij niets uit. Al snel was het 2-0 en dat leidde tot een bespreking van de scheidsrechters. De punten waren gewoon gescoord en ik had de wedstrijd het initiatief. Ik won de partij met 4-2."

Aan de Grand Prix Finale in Queretaro nam de top 8 van de wereldranglijst deel. Oogink scoorde met haar Grand Prix overwinning 80 punten voor de wereldranglijst op weg naar plaatsing voor de Olympisch Spelen van Rio de Janeiro in 2016. “Dit was mijn laatste optreden voor dit jaar 2014. Nu ga ik eventjes een korte vakantie inplannen en dan hard trainen voor 2015. Alles is mogelijk. Veel toernooien, veel reizen en hopelijk weer veel medailles!", vertolkte ze haar gevoel na de winst in de finale.

 
07-12-2014  

Heracles wint nu van FC Utrecht


Thomas Bruns wil alsnog in gesprek met Heracles over contractverlenging !
 

UTRECHT – Met een 2-4 overwinning in Utrecht heeft Heracles Almelo zijn derde zege op rij binnen waardoor het het opklom naar plek 15 in de ranglijst. De Almeloërs waren vooral effectief in het benutten van kansen in deze vrijwel gelijk opgaande wedstrijd. Al na acht minuten kon Bruns de Heraclieden op voorsprong zetten toen Veldmate een vrije trap van Linssen doorkopte. De Wierdenaar, die mogelijk toch over een contractverlenging wil praten, gleed de bal over de doellijn.
Het was het sein voor FC Utrecht er een schepje bovenop te doen door de Almeloërs onder druk te zetten. Boymans miste echter de kans op de gelijkmaker maar Peterson speelde kort daarop Koenders uit positie en liet ook doelman Telgenkamp kansloos (1-1). Toen spits Weghorst even later zijn verdediging assisteerde en hands maakte, leek Utrecht door te stoten.
Ayoub mocht het ‘vonnis’ voltrekken maar rekende niet op een katachtige reactie van doelman Telgenkamp die daarmee zijn team in de race hield voor de overwinning. Utrecht bleef aanvallender tot de rust maar wist het schijnbare overwicht niet tot uiting te brengen op het scorebord, mede omdat spits Boymans zijn doelpunt zag afgekeurd wegens hands.
Na de pauze was het opnieuw Heracles dat het eerst scoorde. Klungelig verdedigend kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Fledderus die vanaf de rand van de zestien doelman Ruiter geen kans gaf met een geplaatste schuiver (1-2). Heracles liep zelfs verder uit via een counter uit het boekje. Bel Hassani bereikte spits Weghorst op maat die vervolgens onberispelijk inschoot (1-3). Kort daarvoor had Duplan zijn kopbal tegen de paal zien belanden, waardoor de Utrechtse gelijkmaker niet op het scorebord verscheen. Pas in blessuretijd veerde FC Utrecht weer wat op toen Markiet uit een voorzet van Ayoub raak kopte (2-3). Alles wat Utrecht was, wilde in de verlengende wedstrijdminuten nog alles uit de kast halen voor een puntje, maar Bel Hassani dacht daar anders over toen hij nog in dezelfde minuut de uitlopende doelman Ruiter omspeelde en de bal onberispelijk in het net schoot (2-4).
Vrijdag a.s. wacht Heracles Almelo de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager FC Dordrecht. Kans op onderschatting, maar ook kans om verder omhoog te klimmen in de ranglijst.

FC Utrecht - Heracles Almelo 2-4
(1-1)
0-1 Bruns (8), 1-1 Peterson (23), 1-2 Fledderus (49), 1-3 Wout Weghorst (74), 2-3 Markiet (90+1), 2-4 Bel Hassani (90+2). Bijz: Ayoub (FC Utrecht) mist strafschop (27).

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Kijk en luister hier naar de commentaren van de trainers Stegeman en Alflen en de Heraclesspelers Fledderus en Bruns.

Scheidsrechter: Van Sichem

Geel: Leeuwin, Tannane, Boymans, Weghorst, Bel Hassani

Opstellingen:

FC Utrecht: Ruiter; Kum, Leeuwin, Markiet, V.d.Maarel; Janssen, Rubin, Ayoub; Duplan, Boymans (Barazite/59), Peterson (Verbeek/62).
Heracles Almelo: Telgenkamp; Aktaou, Veldmate, Te Wierik, Koenders; Bel Hassani, Fledderus, Bruns; Tannane, Weghorst (Avdic/87), Linssen (Pelupessy/46).

 
07-12-2014  

Kirsten Wild pakt WB-brons in Londen

 

LONDEN – De oud- Almelose Kirsten Wild heeft tijdens de wereldbekerwedstrijden op het Olympisch Velodrome in Londen brons behaald op het omnium. Zaterdag stond Wild nog op zilver na 3 onderdelen. Op de slotdag verspeelde ze het zilver door op het onderdeel 500 meter slechts zestiende te worden. Bij het onderdeel ‘vliegende ronde’ werd de Giant Shimano renster echter tweede en in het slotonderdeel de puntenkoers, stelde de nationale kampioen het brons veilig. Goud en zilver waren respectievelijk voor de Duitse Laura Trott en de Belgische Jolien D'Hoore.

 
07-12-2014  

Eurosped TVT wint ook van VC Alterno

 

ALMELO – Eurosped TVT behaalde haar achtste overwinning in de eredivisie dames. Het volleybalteam van coach Jan Berendsen versloeg in de Almelose topsporthal IISPA de regerend landskampioen VC Alterno met 3 sets tegen 1.

In de eerste set walste Eurosped TVT met 26-16 over de tegenstander heen. De tweede set werd te licht opgevat waardoor Alterno uit kon lopen. Toch werd het op het eind nog spannend, maar de inhaalrace was te weinig (23-25).

Op scherp gezet, ontspon zich in de derde set een kopie van de eerste. Alterno werd opnieuw weggezet met 25-16. Ook in de vierde set toonden de ‘meiden’ van coach Berendsen zich superieur door de set met 25-23 op naam te schrijven. Eurosped TVT stat tweede op de ranglijst achter leider VC Sneek dat vier punten meer heeft met één wedstrijd minder gespeeld.

Het Ootmarsumse Set Up klom op naar de vierde plek op de ranglijst door thuis te winnen met 3-0 van concurrent Sliedrecht. De derde Overijsselse vertegenwoordiger in de eredivisie VC Zwolle verloor de uitwedstrijd tegen PeelPush met 3-1.

 
08-12-2014  

Knappe resultaten voor turners AchillesWIL.

 

RIJSSEN – Onlangs behaalde de 10-koppige afvaardiging van turnvereniging AchillesWIL uit Almelo kanppe resultaten tijdens turnwedstrijden voor jongens in Rijssen. Tijdens de kwartfinale werden voorgeschreven oefeningen geturnd waarbij Jordy Roosenbrand, Kasper Strijkers en Kaj Exel alle drie een gouden medaille wisten te behalen. Tom Nieuwland behaalde zilver en Silvano Zegeling (foto) kreeg brons.
Daarmee zijn zij geplaatst voor de halve finale op 14 februarie in Deventer. Ook de andere vijf jongens, Tim Wolthuis, Daan Bouwmeester, Thom Noppert en de broers Timon en Colin van Norden leverden een prestatie van formaat door zich te plaatsen voor de halve finale.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-12-2014  

Heracles moet nog stap maken voor winterstop

 

ALMELO – Nog twee wedstrijden scheiden Heracles Almelo van de winterstop. Eerst vrijdagavond thuis tegen rode lantaarndrager Fc Dordrecht en vervolgens op zondag 21 december nog de uitwedstrijd in het Gelredome tegen Vitesse.
Vitesse, Heerenveen, Go Ahead Eagles, Excelsior, ADO Den Haag en NAC staan allen op maximaal drie pinten van de Heraclieden die na een succesvolle inhaalrace dan wel vijftiende staat, maar absoluut nog niet in een veilige zone verkeert.
Er moet dus vrijdagavond gewonnen worden in het Polmanstadion en als het even mee zit moet er ook in Arnhem een puntje gepakt worden om rustig de winterstop in te kunnen gaan. De mogelijkheid is er om afstand van een paar clubs te nemen, want ADO en Excelsior strijden bijvoorbeeld tegen elkaar evenals NAC en Heerenveen. Twee weekenden waarin dus geoogst moet worden. Dat kan, met veel inzet en de bereidheid om ook jezelf pijn te kunnen doen, luidt het devies. Heracles scoorde maar in één wedstrijd niet ((AZ) en Vitesse heeft een rits van gelijke spelen in het Gelredome. Trainer Stegeman zal het zijn spelers voorhouden en met veel steun van de deinende massa in het Polmanstadion kan vrijdagavond om 20.00 uur een eerste stap gezet worden!

 
12-12-2014  

Dramatisch Heracles laat gelijk tegen Dordrecht

 

ALMELO – Het meeste vuurwerk aan de Weezebeeksingel kwam vrijdagavond niet van Heracles Almelo maar van buur Sv Almelo rond de festiviteiten van het 100-jarig bestaan. Een onmachtig Heracles kwam zelfs snel op achterstand tegen hekkensluiter Fc Dordrecht en kwam slechts langszij vanaf de stip omdat scheidsrechter Björn Kuipers niet voorbij kon aan de door Bel Hassani gezochte aangeschoten handsbal van Dordrecht verdediger Lima.
Fc Dordrecht liet zien dat het best aardig kan voetballen en niet alleen meer blindelings de aanval zoekt maar vanuit een gesloten defensie. De bezoekers kwamen zelfs al binnen 3 minuten op voorsprong toen de vrijgelaten Koolwijk hard uithaalde en doelman Telgenkamp de bal onder zijn lijf door in het net zag belanden (0-1). Nog binnen een minuut kreeg Bel Hassani de kans op de gelijkmaker door alleen voor de Dordse doelman Kurto op te duiken, maar zijn schot ging nipt voorbij de verkeerde kant van de paal. Het was de inleiding voor een machteloos voetballend Heracles na een reeks van drie overwinningen in de voorgaande wedstrijden.
Wat Heracles ook probeerde, niet één combinatie lukte waardoor de druk op de defensie met de voor de geblesseerde Veldmate spelende Ramon Zomer voortduurde door het wel goed combinerende Fc Dordrecht.
Reden voor trainer Stegeman om in de tweede helft voor opportunisme te kiezen door Avdic naast de lange Weghorst in de spit te positioneren ten koste van Linssen. Veelvuldig werd de lange bal gehanteerd en Avdic bleek een betere timing te hebben dan Weghorst door koppend de lange bal o.a. twee keer bij Bel Hassani neer te leggen. Deze bleek eveneens ver van zijn beste vorm verwijderd. Zijn eerste schot ging ver naast en bij de tweede kans ruim over.
Toch was het Bel Hassani die zorgde voor de kans op een aansluiting door binnen de punt van de zestien opzichtig tegen verdediger Lima aan te schieten. Lima reageerde instinctief met zijn armen waardoor hands werd gemaakt en scheidsrechter Kuipers niet anders kon dan op de stip te wijzen. Tannane mocht bij afwezigheid van Veldmate het ‘vonnis’ voltrekken (1-1). Wat Heracles ook probeerde, het bleef aanvallend machteloos, terwijl doelman Kurto adequaat reageerde op schoten van Tanane. Het had ook nog zomaar op een nederlaag kunnen uitlopen voor Heracles indien doelman Telgenkamp in de slotfase niet zijn voet tegen een schot van Ten Voorde had kunnen zetten. Bij Heracles weet men weer dat succes niet vanzelf komt en het ook in het hoofd goed moet zitten.

Heracles Almelo-FC Dordrecht 1-1
(0-1)
3. Koolwijk 0-1, 72. Tannane (pen.) 1-1

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier)

Commentaren: Trainers Stegeman en Brandts en de spelers Weghorst en Lima
(klik hier)

Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaart: Peersman

Opstellingen:

Heracles Almelo: Telgenkamp, Koenders, Te Wierik, Zomer, Bruns, Fledderus (40. Aktaou), Pelupessy, Bel Hassani, Tannane, Weghorst, Linssen (46. Avdic).
Fc Dordrecht: Kurto, Fortes, Lima, Peersman, Van Deelen, Van Overeem, Van Haaren, Ojo, Koolwijk, Ten Voorde.

 
13-12-2014  

Cambuur helpt Heracles door winst op Go Ahead

 

ALMELO – In het weekend dat Heracles Almelo punten moest pakken door winst op Fc Dordrecht, maar dat niet deed, werd het toch nog iets geholpen. ADO Den Haag en Excelsior hielden elkaar met 2-2 in evenwicht, Sc Heerenveen won met 0-2 bij NAC en Cambuur pakte de 1-2 zege bij Go Ahead Eagles, waardoor Heracles toch nog een plekje steeg op de ranglijst ten koste van Go Ahead.
 

 
14-12-2014  

Jeugdig bokstalent Brandon Mullenberg scoort

Succes voor 16-jarige Almelose bokser Brandon Mullenberg
 

NIJMEGEN – De 16-jarige Brandon Mullenberg lijkt uit het zelfde hout gesneden als grote broer en regerend wereldkampioen bij de militairen, Peter. De jeugdige Almeloër moest zaterdag het in zijn bokspartij te Nijmegen opnemen tegen de talentvolle 17-jarige Duitser Murat Kara uit Dinslaken. Coach Hennie van Bemmel had Brandon de ring ingestuurd met de opdracht om in de eerste ronde afwachtend te boksen en vooral rustig te blijven. De voortdurend afklemmende Kara maakte het Mullenberg niet makkelijk maar bleef desondanks aan de goede kant van de score. In de tweede ronde wist Mullenberg diverse combinaties te plaatsen zonder zelf in de gevarenzone te komen om vervolgens in de derde ronde het tempo hoog op te schroeven en fel aanvallend te boksen. De Duitser werd feitelijk volkomen overklast en probeerde alles om onder de druk uit te komen, hetgeen niet lukte gezien de uitslag van de jury die tot genoegen van ABBC-coach Van Bemmel zijn pupil in alle drie ronden als winnaar aanwees.
Grote broer Peter bokst momenteel wereldwijd in zijn ‘gevecht’ voor deelname aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.

 
16-12-2014  

Blamage voor Heracles tegen Cambuur

Tien Leeuwarders voetballen beter dan elf Heraclieden (0-3)
 

ALMELO - Het donderde na afloop van de bekerwedstrijd Heracles Almelo tegen Cambuur in de kleedkamer van de zwart-witten. Een woedende voorzitter Jan Smit ging met het schuim op de mond helemaal uit zijn dak na de wanprestatie van de Heraclieden die niet bij machte waren om het tiental van Cambuur in verlegenheid te brengen. Een donderpreek die de spelers van Heracles nog lang zal heugen en terecht want aan klantenbinding werd niet gedaan.

Het duel om een plek in de kwartfinale van de Amstel KNVB Beker begon gezapig met twee elkaar aftastende teams en twee ‘werkloze’ keepers. Tot uit het niets in de veertiende minuut Mohammed El Makrini van zo’n 25 meter een kanonskogel afvuurde op het doel van de kansloze doelman Telgenkamp. De controlerende middenvelder had al niet meer gescoord sinds 2009, maar dit was een beauty (0-1).
Een kleine tien minuten later kon scheidsrechter Braamhaar niets anders dan Lucas Bijker met rood naar de kleedkamer sturen toen deze de doorgebroken Thomas Bruns bij zijn kladden greep. De vrije trap leverde niets op.
Trainer Henk de Jong reageerde met een tactische wissel en bracht de Litouwer Vytautas Andriuškevičiuswi als extra verdediger ten koste van Damiano Schet. Het publiek ging er voor zitten maar kwam bedrogen uit. Aanvallend had Heracles niets in de melk te brokkelen en kwamen veel passes niet aan. Ook een een-tweetje tussen Brian Linssen en Thomas Bruns bracht niets. Het schot van Linssen werd gekraakt. Ook niet een ‘dwarrelschot’ van Oussama Tannane op slag van rust, dat door de Friese doelman Harm Zeinstra werd gekeerd.

Na de thee was het Leeuwarder tiental het eerst gevaarlijk en opnieuw was El Makrini de schutter die uit een corner doel trof ondanks dat Iliass Bel Hassani op de achterlijn nog de bal beroerde (0-2). Heracles was helemaal van slag en even later kon de mee opgekomen linksback Calvin Mac Intosh zelfs tussen vier man eveneens uit een corner ongehinderd de bal achter doelman Dennis Telgenkamp knikken. Bel Hassani had even later het geluk niet mee toen hij in de loop de voorgezette bal net naast het Leeuwarder doel kopte. Het had echter even later ook zomaar 0-4 kunnen zijn indien Mike te Wierik het veld niet klein had gemaakt waardoor de uitgelopen doelman Telgenkamp alsnog de Leeuwarder inzet met het lichaam kon keren. Een ongeïnspireerd als een krant voetballend Heracles kan zich dus volledig richten op de competitie, maar in deze vorm zal Vitesse daar zondag in het Gelredome niet wakker van liggen!

Heracles Almelo – Cambuur Leeuwarden 0-3
(0-1)
15. El Makrini 0-1, 52. El Makrini 0-2, 61. Mac Intosh 0-3

Scheidsrechter:
Eric Braamhaar
Rode kaart: 24. Bijker

Opstellingen:

Heracles: Telgenkamp, Koenders (55. Weghorst), Schenkeveld, Te Wierik, Aktaou, Fledderus, Bruns, Bel Hassani, Linssen (65. Navratil), Avdic, Tannane
SC Cambuur: Zeinstra; Droste, Reijnen, Mac-Intosch, Bijker; Bakker, El Makrini (Steblecki/75), Van de Streek; Schet (Andriuskevicius/26), Barto, Rusnak (Narsingh/64).

 
16-12-2014  

Henri Kuipers opvolger Goudbeek bij ASV '57

 

AADORP - Henry Kuipers uit Almelo is met ingang van het seizoen 2015/2016 de nieuwe trainer van ASV '57 uit Aadorp. De 49-jarige Kuipers komt over van SDC'12 uit Denekamp. Voordien was hij als trainer actief bij o.a. Oranje Nassau, De Zweef en Quick '20. in zijn actieve carrière als voetballer speelde hij voor PH Almelo. Kuipers is de opvolger van Louis Goudbeek die na vijf jaar de ASV '57 verlaat als trainer. Kuipers heeft een contract voor één seizoen getekend bij de Aadorpse club, dat uitkomt in de vierde klasse en momenteel op de derde plaats staat in de zaterdagompetitie 4e klasse D.

 
21-12-2014  

Heracles de kansen, Vitesse de punten

 

ARNHEM – Drie perfecte counters van Vitesse in de eerste helft waren voldoende om het bezoekende Heracles in het Gelredome op de knieën te krijgen. Alle drie over de linker verdedigingsflank van de Heraclieden waar linksback Aktaou evenzovele keren uit positie liep, net zoals in de verloren bekerwedstrijd van Heracles tegen Fc Cambuur. In de wedstrijd daarvoor tegen Fc Dordrecht wisselde trainer Stegeman Aktaou al snel om uiteindelijk nog een gelijkspel te bewerkstelligen. Dat gebeurde niet tegen Cambuur en Vitesse. Dat mag de les zijn van de laatste drie wedstrijden voor de winterstop.

Lees het verslag van de wedstrijd op Heracles.nl

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

 
23-12-2014  

Vier dagen topvolley in de IISPA te Almelo

Eurosped Volleybal Experience 2014
 

ALMELO – Van 27 t/m 30 december is het in de topsporthal IISPA in Almelo weer genieten van topvolleybal. Tijdens de Eurosped Volleybal Classic is het Portugese Benfica weer van de partij evenals het Belgische Axis Shanks Guibertin. Benfica won de Classic eerder in 2010 en 2012. Uit eigen land nemen deel o.a. Landstede, Rivo en Webton.

Twente Cup
Bij de dames wordt gestreden om de Twente Cup. Uiteraard staat de Almelose eredivisionist Eurosped TVT op de deelnemerslijst evenals topdivisionist Ecare Apollo 8 uit Borne. Rivo uit Rijssen en Dynamo uit Tubbergen completeren het deelnemersveld om de Twente Cup.

Jan Berendsen Masterclass
In samenwerking met de NEVOBO wordt door Eurosped-trainer Jan Berendsen een masterclass gegeven die voor belang is van VT2 – VT3 en VT4 trainers.
De masterclass bestaat uit meerdere workshops met als algemeen thema: ‘Het geheim dat volleybal heeft ontrafelt’. Deelthema’s zijn; motorisch leren, hulpmiddelen in de dagelijkse volleybaltraining, hartslag & energiesystemen, apps en de ontwikkeling van de servicepass. Tevens zal Jan Berendsen een nieuwe trainingstool introduceren in Nederland, de zogenoemde VERT.

Smashbal Clinic
Nieuw in het programma is de Smashball Clinic. Smashbal is cool, spectaculair en uitdagend voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die graag duiken, springen en smashen. Het is een leuke, stoere variant van volleybal. Je kunt GRATIS deelnemen aan deze clinic door je te melden via de speciale website.

Kaarten voor de Eurosped Volleybal Experience 2014 zijn hier te bestellen.

 

 
28-12-2014  

Oudejaarsloop SISU beleeft 39e editie


De start en finish zijn op de atletiekbaan, de loop gaat o.a. door de noordelijke groene long.
(archieffoto)
 

ALMELO – Op oudejaarsdag organiseert de Almelose atletiekvereniging SISU voor de 39e keer de traditionele Oudejaarsloop. Dit keer in navolging van de overstap van het Nijreesbos, opnieuw rond het domein van de vereniging aan de Kolthofsingel.

“Ieder jaar hebben we wat heet ‘onze vaste Twentse deelnemers’, maar daarnaast zijn er ook lopers elders uit het land, en sporters die toevallig op familiebezoek zijn en dan deze loop nog even mee pakken. Ook uit de regio-grensstreek hebben we vaak een groot aantal deelnemersen daardoor een internationaal tintje. Elk jaar lopen er gemiddeld tussen de 300 en 400 sporters mee waarvan ook een zeer groot aantal kinderen”, aldus een woordvoerder van de organiserende vereniging.

Lopers kunnen deelnemen aan vier afstanden. Voor volwassenen afstanden van 5,5 en 10 km. Voor kinderen tot 12 jaar 2,5 km en voor de kleintjes onder de 10 jaar is er de ‘kidsrun. De 10 km is zeker een wedstrijd op niveau.

Inschrijven:
Inschrijven kan vanaf 9:30 uur tot uiterlijk 10.45 uur in het clubgebouw. Kinderen betalen 2 euro en volwassenen 5 euro.

Na afloop uiteraard oliebollen!

 
29-12-2014  

Landskampioen Landstede naar finale in Almelo

 

ALMELO – Landskampioen Landstede heeft zich in een meeslepende vijfsetter (18-25, 27-25, 25-21, 28-30, 15-7) tegen het Belgische Axis Shanks Guibertin weten te plaatsen voor de finale van de Volleybal Experience in de IISPA te Almelo. Het team van coach Strikwerda ontmoet in de finale het Portugese Benfica dat in drie sets (12-25, 11-25, 17-25) won van het Rijssense Rivo.
Dinsdag dus nog een fraaie volleybal-dag in de IISPA met de strijd om het brons, zilver en goud bij de heren en de finale bij de dames om de Twinsense Twente Cup 2015

Fotoreportage: Jan Bril

13.30 uur - heren: Axis Shanks Guibertin – Rivo
16.00 uur - dames: Eurosped TVT – Dynamo
18.30 uur - heren: Landstede – Benfica

Fotoreportage (47 foto's)...

 
30-12-2014  

Uitreiking Ingrid Visser Awards 2014


v.l.n.r.: Christiaan Varenhorst, Britt Bongaerts, Patsy Visser, Celeste Plak en Ali Moghaddasian
 

ALMELO – Het initiatief voor de Ingrid Visser Awards kwam van de Volleybalkrant. Dit ter nagedachtenis aan Ingrid Visser, de recordinternational (514 caps) die samen met haar levenspartner Lodewijk Severein zo tragisch om het leven werd gebracht in het Spaanse La Hurona in mei 2013.
De Volleybal Expierence in de IISPA te Almelo vormde het decor voor de uitreiking van de Ingrid Visser Awards door moeder Patsi Visser.
De vereerde Christiaan Vaarenhorst werd door het publiek en de vakjury (50/50 procent) tot volleyballer van het jaar gekozen. Bij de vrouwen werd Celeste Plak verkozen. ,,Dat het uit handen van Patsy komt, is extra bijzonder. Het is enorm knap dat ze de kracht heeft om deze prijs te komen uitreiken", zei Plak na de award in ontvangst genomen te hebben.
Als talent van het jaar werd Eurosped TVT speelster Britt Bongaerts gekozen, terwijl Alterno-coach Ali Moghaddasian tot coach van het jaar werd gekozen.

Fotoreportage: Jan Bril


Publiek - Vrouw Man Coach Talent
Plak 38% Nummerdor 42% Ronnes 39% Bongaerts 36%
Meppelink 20% Varenhorst 20% Moghaddasian 28% Daalderop 34%
Van Iersel 19% Van Harskamp 13% Groenland 14% Artamonov 11,5%
Schoot 12% Paulides 13% Strikwerda 12% Bontrop 10,5%
Meijners 11% Kooy 12% Bruins 7% Lohuis 8%

Jury - Vrouw Man Coach Talent

Peter Blangé: Meppelink Nummerdor Strikwerda Bongaerts
Bas van de Goor: Plak Varenhorst Strikwerda Bongaerts
Kim Staelens: Meijners Varenhorst Moghaddasian Lohuis
Arjen Boonstoppel: Meppelink Varenhorst Ronnes Bongaerts
Joëlle Staps: Meijners Varenhorst Moghaddasian Daalderop
Willem Held: Plak Nummerdor Moghaddasian Bongaerts
Robèrt Misset: Plak Varenhorst Moghaddasian Bongaerts
Gepko Hahn: Plak Varenhorst Moghaddasian Bongaerts

De percentages van het publiek tellen voor de helft mee in de einduitslag. De uitslag van de vakjury telt ook voor vijftig procent mee, waardoor iedere stem 6,25% waard is.

Einduitslag - Vrouw Man Coach Talent

Plak 44% Varenhorst 47,5% Moghaddasian 45,2% Bongaerts 55,5%
Meppelink 22,5% Nummerdor 33,5% Ronnes 25,8% Daalderop 23,3%
Meijners 18% Van Harskamp 6,5% Strikwerda 18,5% Lohuis 10,2%
Van Iersel 9,5% Paulides 6,5% Groenland 7% Artamonov 5,75%
Schoot 6% Kooy 6% Bruins 3,5% Bontrop 5,25%


Bron: Volleybalkrant

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (19 foto's)...

 
30-12-2014  

Rivo-Guibertin gestaakt na blessure

 

ALMELO - De strijd om het brons bij de Eurosped Volleybal Classic tussen Rivo Rijssen en het Belgische Guibertin eindigde in een deceptie voor de Rijssenaren. Rivo leidde met 2-1 in sets maar toen de Belg Guillaume Godart op het oog een zware enkelblessure opliep (enkel uit de kom), werd besloten de wedstrijd niet meer voort te zetten.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (19 foto's)...

 
30-12-2014  

Landstede troeft Benfica af in Almelo

 

ALMELO – Landskampioen Landstede troefde in de finale van de traditionele Almelose Volleybal Classic het Portugese Benfica af met 3-2. In de spannende thriller maakte Zwolle een 2-0 achterstand in sets goed, gesteund door het publiek dat op de banken ging.
Vooral de eerste set was een kraker waarin Benfica uiteindelijk met 30-32 aan het langste eind trok. De tweede set werd min of meer een walk over voor de Portugezen met 18-25. In de derde set herpakte het team van coach Strikwerda zich door met 25-20 de setwinst binnen te halen. Op rij werd daarna door Landstede ook de vierde en de beslissende vijfde set gewonnen en daarmee prolongatie van de titel tijdens deze Volleybal Experience in de IISPA te Almelo.

Landstede-Benfica 3-2 (Sets: 30-32, 18-25, 25-20, 25-22, 15-12)

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (29 foto's)...

 
30-12-2014  

Eurosped TVT wint Twinsense Twente Cup

Foto reportage Jan Bril.
 

Fotoreportage (29 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina