Sportberichten


Plaatsing  
 
03-01-2010  

Hendrie Krüzen langer bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Hendrie Krüzen blijft ook na dit seizoen bij Heracles Almelo. Voorzitter Jan Smit maakte tijdens de nieuwjaarsreceptie (zie ShowNieuws) bekend dat de assistent-trainer voor drie jaar heeft bijgetekend. Het oude contract liep aan het einde van dit lopende seizoen af.

 

 
07-01-2010  

Verbeek wil in linkerrijtje blijven met Heracles

 

ALMELO – In een telefonisch interview met TC Tubantia heeft trainer Gertjan Verbeek aangegeven dat het linkerrijtje, op het eind van de competitie, de doelstelling is voor de Almelose club.
Heracles zit al een dag of vier in Benahavis (Spanje) op trainingskamp maar heeft de pech van hevige regenval en traint meer in de gym dan op het veld. Verbeek is eveneens op zoek naar een bespeelbaar veld voor een oefenwedstrijd tegen KV Mechelen.

 
07-01-2010  

NK kortebaan Dalfsen live bij TV Oost


Wennemars rijdt bij NK kortebaan zijn laatste race
 

DALFSEN - TV Oost doet maandag 11 januari vanaf 19.40 uur live verslag van het NK kortebaan in Dalfsen, waar schaatser Erben Wennemars de laatste wedstrijd uit zijn carrière rijdt. De 34-jarige Zwollenaar wilde aanvankelijk aan het einde van het seizoen stoppen maar heeft zijn pensioen vervroegd nu hij kwalificatie voor de Olympische Winterspelen in Vancouver is misgelopen. RTV Oost heeft met deze uitzending een primeur want het is voor het eerst dat er live verslag wordt gedaan van een NK kortebaan.
Het wedstrijdcommentaar wordt verzorgd door Nico Wantia. Presentator Bert van Losser doet verslag vanuit Dalfsen en praat met sporters en andere betrokkenen. De uitzending duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Erben Wennemars staat formeel nog reserve voor afvaardiging namens de KNSB. Er wordt niet verwacht dat hij daarvoor nog wordt opgeroepen en ook Wennemars zelf ziet dat niet meer zitten. Wel houdt hij zijn conditie op peil omdat hij marathons gaat schaatsen en ook hoopt hij op een Elfstedentocht.

 
08-01-2010  

Heracles Almelo speelt gelijk tegen KV Mechelen

 

ESTEPONA (Spanje) - Heracles Almelo heeft vanmiddag in een oefenduel met 1-1 gelijkgespeeld tegen KV Mechelen. Op het kunstgras van het zuid Spaanse Estepona was de eindstand al halverwege bereikt. Nadat de Belgen profiteerden van een foutieve terugspeelbal van Mark-Jan Fledderus trok Willie Overtoom de stand vanaf de strafschopstip gelijk. Marko Vejinovic ontbrak vanwege een enkelblessure. "Het eerste half uur was Mechelen beter en scherper", vertelt trainer Gertjan Verbeek. "In het laatste kwartier van de eerste helft herstelden we ons. Toen waren we de bovenliggende partij, speelden dominanter en creërden ook wat kansjes. Via een penalty maakten we gelijk. Na de rust kregen we met 11 andere spelers steeds meer grip op de wedstrijd en hadden we kunnen en moeten winnen."

Opstelling eerste helft: Pieckenhagen, Breukers, Van der Linden, Maertens, Looms, Quansah, Fledderus, Overtoom (foto), Douglas, Dost en Everton.
Opstelling tweede helft: Telgenkamp, Schuurman, Reekers, Ter Horst, Jallo, Rosink, Shayesteh, Nieuwboer, Steur, Armenteros en Hakola.

 
09-01-2010  

Heracles wint in Spanje oefenpot van NEC

 

BENAHAVIS (Spanje) – Heracles Almelo won zaterdag in een oefenpotje van NEC. Trainer Verbeek stuurde in de eerste helft de beloften het veld op en deze hielden de Nijmegenaren op de brilstand.
De tweede helft startte Heracles met de vaste kern inclusief Reekers en Fledderus. Bij NEC kwam huurling Heubach (FC Twente) voor het eerst in actie. In de 56e minuut zette Everton de Almeloërs op 1-0 en nadien freewheelde de ploeg van Verbeek naar het eindsignaal. Alleen een vrij trap van NEC kort voor tijd zorgde nog even voor spanning.

Opstelling Heracles Almelo
Eerste helft:
Kampjes, Mangafic, Maertens, Ter Horst, Jallo, Nieuwboer, Shayesteh, Ornoch, John, Armenteros en Schulmeister.

Tweede helft:
Pieckenhagen, Breukers, Van der Linden, Reekers, Looms, Quansah, Fledderus, Overtoom, Douglas, Dost en Everton (foto).


Opstelling N.E.C.
Eerste helft:
Babos, Wellenberg, Van Eijden, Zomer, Nuytinck, Sibum, Goossens, Davids, Fejzullahu, Vleminckx en Sarpong.

Tweede helft:
Baart, Burgzorg (71. Weiser), Pothuizen, Brock, Heubach, Kivuvu, El-Akchaoui, Radomski, Worm, Ten Voorde en Ntibazonkiza.

 
10-01-2010  

Overijsselse sporters van het jaar bij RTV Oost

 

HENGELO (OV) - Tijdens de nieuwjaarsreceptie van RTV Oost zijn de Overijsselse sporters van het jaar 2009 gehuldigd. In de afgelopen maand konden lezers van de Stentor/TcTubantia en bezoekers van de website van RTV Oost stemmen op het sporttalent, sportman en -vrouw, en sportploeg. Dit jaar was er ook een Almelose sporter genomineerd, golfer Jurrian van der Vaart greep helaas naast de prijs.
Schaatser Wouter Olde Heuvel (Losser) werd sportman van het jaar 2009. Zwemster Hinkelien Schreuder (Goor) werd sportvrouw en FC Twente sportteam van het jaar. Triatlete Rachel Klamer (Denekamp) werd talent van het jaar 2009 en oud- schaatster Gretha Smit (Rouveen) kreeg de Jaap Stam Award als ouvreprijs voor haar hele sportcarriëre.

< Alle genomineerden (of vertegenwoordigers) op het podium naast elkaar.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
11-01-2010  

VDL Groep Tomboy verkocht aan Onassis


Eric van der Vleuten met Tomboy in Geesteren
 

MIERLO (KNHS) - Het toppaard van Eric van der Vleuten (Mierlo), VDL Groep Tomboy (Emilion x Ahorn), is afgelopen week verkocht aan Athina Onassis. "Natuurlijk heb ik sportieve aspiraties en had ik Tomboy graag willen blijven rijden, maar het was onverantwoord om nee te zeggen tegen dit bod. Ik houd niet van grootspraak, maar het was echt een miljoenenbod", aldus Eric van der Vleuten.

Van der Vleuten gaat dankzij de goede prestaties die hij dit seizoen behaalde in de wereldbeker kwalificaties in Oslo (8ste), Helsinki (3de), Verona (4de) en Londen (1ste) fier aan de leiding in de West Europese league. Ook werd hij winnaar van de Grote Prijs van Twente 2009 in Geesteren.  "VDL Groep Tomboy (gefokt door B. van Leur uit Dedemsvaart) was voor de helft van mij en voor de helft van Wim van der Leegte, eigenaar van de VDL Groep. We hebben samen in goed overleg besloten dat we tot verkoop over zouden gaan, nadat er een miljoenenbedrag door Jan Tops namens Athina Onassis was geboden", aldus Van der Vleuten, die na zijn zege in het Londense Olympia naar eigen zeggen tien telefoontjes per dag kreeg met de vraag of zijn topper niet te koop was.
Voor de Nederlandse springsport is de verkoop van VDL Groep Tomboy in de aanloop naar de wereldkampioenschappen eind deze zomer in het Amerikaanse Kentucky een gevoelige aderlating. Juist omdat de combinatie klaar leek om in het komende buitenseizoen topprestaties neer te gaan zetten. Eric van der Vleuten krijgt nu de beschikking over VDL Groep Kaid. Dit paard werd tot nu toe gereden door Leopold van Asten (Duizel), die net als Van der Vleuten deel uitmaakt van het VDL Groep team. Van Asten won met dit paard het afgelopen jaar onder andere het tweede onderdeel van het Nederlands kampioenschap. "Kaid is geen Tomboy, maar heeft de nodige ervaring en ik denk dat ik in dit paard een heel goed bruikbare vervanger heb gevonden".

Jacob Melissen, KNHS

 
13-01-2010  

FC Twente volkomen van slag

 

LA MANGA (Spanje) – De trotse koploper van de ere-divisie is volkomen van slag kort voor de hervatting van de 2e helft van het seizoen. Verloor het eerder een oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen, dinsdagavond ging het fors onderuit tegen Anderlecht.
Na 20 minuten stonden de Tukkers al achter met 0-3 en na de rust moest de gifbeker helemaal leeg, want de Belgen maakten er nog eens twee bij.
FC Twente kon niet beschikken over de geblesseerden Douglas, Ruiz, Boschker en Michailov terwijl de Ivoriaan Tioté interland verplichtingen heeft. Vierde reserve-doelman Nick Hengelman werd kort voor tijd ingevlogen omdat ook derde doelman Pauwe niet fit bleek. Al met al een slechte generale voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht dit komende weekend.

< Daarnaast dreigt ook een aderlating omdat Juventus en Wolfsburg belangstelling hebben voor Douglas. FC Twente voorzitter Joop Munsterman zegt onder geen beding in de winterstop basisspelers te laten gaan. Juve zou 6 miljoen euro geboden hebben. In Wolfsburg wordt gepreveld dat FC Twente 10 miljoen euro zou hebben gevraagd voor de 21-jarige Braziliaanse verdediger, melden diverse media.

 
13-01-2010  

Zoer 1e op wereldranglijst van topruiters


Vier miljoen euro werd al eens geboden voor zijn Okidoki
 

ERMELO/ECHTEN (KNHS) - Albert Zoer (Echten) is de eerste Nederlandse springruiter die de koppositie heeft weten te veroveren in de wereldwijde Rolex FEI rankings. Deze rankings worden sinds 2002 door de FEI opgemaakt. Zoer, die in de één na laatst gepubliceerde rankinglijst nog tweede stond, heeft nu een puntje voorsprong op de voormalige leider in de ranking, de Zwitser Marcus Ehning.

"Ik had zelf verwacht een paar plaatsjes te zijn gezakt, maar schijnbaar hebben mijn naaste concurrenten ook enkele steekjes laten vallen", aldus Zoer, die niet alleen uiterst verrast was, maar ook blij om de nu beste springruiter van de wereld te zijn. Harrie Smolders (Hooge Mierde) klom net als Zoer een plek en staat nu negende. In de top honderd van de wereld is Nederland met 13 springruiters vertegenwoordigd. Gerco Schröder (Tubbergen) is de hoogste Overijsselaar op plaats 38. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) volgt op plaats 46 voor Angelique Hoorn (Wanneperveen) op 51 en Marc Houtzager (Rouveen) op de 63e plaats.

De Rolex FEI rankings per 31-12-2009:
1) Albert Zoer (Echten) - 3106 p.
2) Marcus Ehning (Duitsland) - 3105 p.
3) Pius Schwizer (Zwitserland) - 3068 p.
9) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - 2615 p.
36) Eric van der Vleuten (Mierlo) - 1655 p.
38) Gerco Schröder (Tubbergen) - 1648 p.
39) Leon Thijssen (Baarlo) - 1620 p.
42) Jur Vrieling (Holwierde) - 1537 p.
46) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - 1463 p.
51) Angelique Hoorn (Wanneperveen) - 1390 p.
53) Henk van de Pol (Knegsel) - 1368 p.
63) Marc Houtzager (Rouveen) - 1223 p.
72) Leopold van Asten (Duizel) - 1115 p.
77) Vincent Voorn (Dinteloord) - 1068 p.
88) Piet Raijmakers jr. (Asten) - 941 p.

 
16-01-2010  

AGOVV verrast Heracles in Polmanstadion

 

ALMELO – In een kil en sfeerloos Polmanstadion - zonder publiek, omdat de vergunning niet werd verleend door de te late aanmelding - werd Heracles Almelo in een oefenwedstrijd verrast door AGOVV. Overtoom zette Heracles na een uurtje wel op voorsprong, maar de AGOVV’ers Chadli en Ofrany troffen eveneens doel. Kijk naar de samenvatting van Heracles TV.

 
17-01-2010  

Ski-spektakel met paarden in Enter

 

ENTER - In navolging van het ski-galopperen in Markelo, heeft net buiten Enter een soortgelijk evenement plaatsgevonden. Met als doel geld in te zamelen voor de nieuw te bouwen manege voor 't Zoekerveld, stichting paardrijden voor gehandicapten te Enter.

De terreinknechten maakten 's nachts vele overuren om het parcours van een stevige laag sneeuw te voorzien, zodat de deelnemers in volle vaart over het parcours konden gaan. De paarden en pony's werden allemaal op 'punten' - stalen pennen in de hoefijzers - gezet om glijpartijen te voorkomen.

< Al ijsberend in de kou deden ook 'ijsberen' een greep naar de prijzen

Fotoreportage (16 foto's)...

 
17-01-2010  

Medialleprimeur tweemansbob met Twents tintje

 

SANKT MORITZ – Bobbers Edwin van Calker en Sybren Jansma haalden voor het eerst voor Nederland een medaille binnen bij het bobsleeën en finishten na twee afdalingen als derde. Het Nederlandse duo klokte in de eerste run zelfs de beste tijd. Canada (Lyndon Rush/ Lascelles Brown) en Duitsland 1 (Andre Lange/Kevin Kuske) haalden in de tweede run een iets hogere topsnelheid en gingen Van Calker/Jansma nog net voorbij.
Zitten de Nederlandse ‘bobbers’ al langer tegen de besten van de wereld aan, de nieuwe slee van het duo zorgde voor een extra stap. De tweemans-bob is een volledig Nederlands product, dat voortkomt uit de samenwerkende ontwikkeling van de technische universiteiten Twente en Delft en de bedrijven Eurotech en DSM. De ontwikkeling werd gestart met het oog op de O.S. van 2014 maar de windtunneltesten bleken nu al zo hoopvol dat de nieuwe bobslee werd ingezet.

 
17-01-2010  

TKD Oude Luttikhuis beste bij NK 2010

  DORDRECHT – Bij de Nationale Kampioenschappen Taekwondo sparren behaalden de sporters van TKD Oude Luttikhuis (Almelo/Hengelo) maar liefst 16 medailles. TKD Oude Luttikhuis won daarmee het teamklassement voor Koryo (Den Haag) en TTE (Amersfoort). Goud voor TKD Oude Luttikhuis behaalden; Kimberley Kampman (Almelo) - Junioren Dames – 42kg, Joyce van Baaren - Senioren Dames - 62kg, Marjolijn Abbink (Hengelo) - Senioren Dames - 67kg, Yvonne Oude Luttikhuis - Senioren Dames +73kg en Roman Zemar - Senioren Heren - 63kg. Joyce van Baaren zette met haar overwinning haar totaal op maar liefst 11 Nationale titels.
Lees verder...

 
18-01-2010  

FC Twente morst punten in en tegen Utrecht

 

UTRECHT – In de eerste wedstrijd na de winterstop morste de koploper van de eredivisie kostbare punten tegen FC Utrecht dat het meest aanviel. FC Twente kwam amper aan aanvallen toe en kreeg maar weinig kansen. Verdedigend bleef het overeind ondanks dat Stam kort voor de rust moest worden gewisseld. De Almeloër Wout Brama kreeg kort voor het eindsignaal nog rood omdat hij de bijna doorgebroken van Wolfswinkel naar de grond trok. Perez, Vujicevic en Douglas kregen ook nog eens geel maar het bleef 0-0.

Trainer McClaren vond na afloop dat FC Twente een punt behaald had en voorspelde dat ook de concurrenten in Utrecht punten zouden laten liggen.

< Wout Brama kreeg een rode kaart

 
18-01-2010  

Schröder mist overwinning op laatste hindernis


Gerco Schröder (links) greep net naast de overwinning. Broer Wim (rechts) maakte vorige week bekend zijn vast diensverband bij Stal Eurocommerce in Lochem op te zeggen. Wel blijft hij actief voor Eurocommerce maar Wim gaat zich meer richten op de verdere uitbouw van WBG-Stables in Tubbergen waar tweelingbroer Ben nu nog de dagelijkse leiding voert. (Foto: archief Stal Eurocommerce)
  BASEL (CH) - Op het hoog gedoteerde en dus sterk bezette eerste indoor in de Baseler St. Jakobshalle miste Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce New Orleans de zege door een foutje op de laatste hindernis. Geen van de drie voor hem in de barrage geplaatste ruiters waren foutloos gebleven, waardoor de vierde en laatste starter Cian O'Connor met de KWPN gefokte Rancorrado alleen maar foutloos hoefde te blijven om de hoofdprijs van 50.000,-- SF te kunnen incasseren.
Dat gelukte de Ier, alhoewel hij eenmaal het geluk ongelooflijk aan zijn zijde had. Rancorrado ( Gran Corrado x Hamlet) toucheerde eenmaal een paal zeer zwaar, maar die bleef liggen en met een strafpunt voor het overschrijden van de tijd werd O'Connor winnaar.
Lees verder...

 
18-01-2010  

AKC/Ermasport verliest met 22-15 in Wormer

  WORMER - Vol goede moed waren de Almeloërs afgereist naar het Westfriese Wormer. Groen Geel was de opponent in Wormer, in de thuiswedstrijd in Almelo had AKC gewonnen met 28-19, de negatieve spiraal van de afgelopen weken moest AKC dus van zich af kunnen spelen. Maar al in het begin van de wedstrijd werd de Almelose ploeg iedere illusie afgenomen. De spelers van Groen Geel schoten met scherp, de eerste vijf schoten waren al direct raak. De ploeg van coach Hans Stokkentré werd volledig afgebluft.
Lees verder...

 
22-01-2010  

Willie Overtoom langer bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Willie Overtoom heeft een nieuw contract getekend dat hem tot de zomer van 2013 aan Heracles Almelo verbindt. De oude verbintenis van de middenvelder zou komende zomer aflopen. Overtoom (23) maakte in de zomer van 2008 de overstap van Hollandia naar Heracles Almelo. Hij speelde inmiddels 45 duels voor Heracles Almelo waarin hij 9 keer doel trof. “Willie heeft zich de afgelopen tijd enorm goed ontwikkeld”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma. “Hij kwam vorig jaar zo vanuit de hoofdklasse de Eredivisie binnen en speelt dit seizoen uitstekend op ons middenveld. We zijn erg tevreden dat hij nog drie jaar bij ons blijft.”

 
23-01-2010  

Vitesse neemt punten mee naar Arnhem

 

ALMELO - Een beter Heracles Almelo heeft zaterdagavond dure punten laten liggen in de strijd om de vijfde plek. Heracles was over het geheel de beter voetballende ploeg, maar Vitesse bleek efficiënter dan de Almelose formatie en zegevierde met 1-2 in het Polman Stadion. Heracles nam meteen het initiatief en kreeg ook kopkansen via Looms, Quansah en Everton. Vitesse werd gevaarlijk via Nilsson en Kolk. Ook na rust was Heracles de betere, maar Vitesse nam een voorsprong. Kaya rondde een fout van Quansah af. Tien minuten voor tijd maakte Kaya zijn tweede. Steur deed namens Heracles wat terug, maar dat mocht niet baten.

< Doelman Piet Velthuizen van Vitesse kan de kopbal van Sebastiaan Steur niet voor de doellijn tegenhouden.

Fotoreportage (27 foto's)...

 
24-01-2010  

Albert Zoer verkoopt toppaard Okidoki

  ECHTEN (KNHS) - Het topspringpaard Okidoki, waarmee Albert Zoer in 2006 deel uitmaakte van de goud winnende Nederlandse springequipe in Aken en een jaar later goud won op het EK in Mannheim, waar hij beslag legde op de vierde plaats in de individuele rangschikking, is verkocht aan de Argentijn José Larocca. Enkele jaren geleden sloeg Zoer nog een bod van vier miljoen euro af. Pa Zoer destijds; "Ie brengt toch de helft noar de belasting. T'is dus eigenlijk moar twee."
Binnen enkele weken zijn dus twee Nederlandse toppaarden verkocht. Eric van der Vleuten (Mierlo) verkocht toen samen met mede-eigenaar van der Leegte zijn toppaard VDL Groep Tomboy (Emilion x Ahorn) aan Athina Onassis.
Lees verder...

 
28-01-2010  

Veiling voetbalshirts Giro 555 – 75.000 euro

 

ALMELO - De gezamenlijke veiling van voetbalshirts van eredivisieclubs op Ebay.nl ten bate van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti heeft een bedrag van € 74.525,20 opgebracht, een gemiddelde van ietsje meer dan € 376,00 per shirt. Bij dit bedrag komt nog de opbrengst van de collectes in de stadions door de stichting Meer Dan Voetbal. De totale opbrengst van beide acties zal worden overgemaakt naar Giro 555. Ook de shirts van de spelers van Heracles Almelo werden alle geveild. Het shirt van linkerverdediger Mark Looms bracht het meeste op van alle Heraclesshirts.

< Het shirt van Mark Looms bracht het meeste op van alle Heraclesspelers

 
30-01-2010  

AKC/Ermasport kiest voor IISPA

 

ALMELO – Tijdens een tussentijdse algemene ledenvergadering heeft de Almelose korfbalvereniging AKC er voor gekozen om haar wedstrijden en trainingen in de hallen van het nieuwe Internationale Indoor Sporthal Almelo (IISPA) te gaan onderbrengen. De club spreekt over een win-win situatie door de topsporthal en breedtesporthal te gaan benutten. Wel worden de huisvestingslasten voor de club zwaarder maar dat durft de club aan.
In oktober 2010 organiseert AKC samen met CKV Achilles en de KNKV een voorronde voor de EK korfbal met landen als Tsjechië, Portugal, Turkije en Wales.

Overigens werd de leden mede gedeeld dat de bouw van de sporthal van internationale allure opnieuw vertraging heeft opgelopen. Ook maakt de clubleiding zich zorgen over het aantal op te leiden scheidsrechters. Indien de club niet kan voldoen aan het leveren van genoeg scheidsrechters, kan het aantal speelgerechtigde teams voor de competitie in het gedrang komen.

< Een ontwerp van Koppert+Koenis Architecten

 
31-01-2010  

Utrecht en Heracles houden elkaar in evenwicht

 

UTRECHT – Ook in de uitwedstrijd tegen concurrent FC Utrecht heeft Heracles Almelo de vijfde plaats in de eredivisie vast kunnen houden. Hoewel Hereacles in de 1e helft beter verzorgd voetbal speelde, bleven uitgespeelde kansen voor de Heracliden uit.

In een matig tot slecht duel kreeg FC Utrecht de meeste kansen op een doelpunt, maar Jacob Lensky en Ricky van Wolfswinkel wisten doelman Martin Pieckenhagen echter niet te passeren. Vlak voor tijd leek Bas Dost door te kunnen breken, maar Nesu trol de spits naar de grond en kon met rood vertrekken. Marko Vejinovic krulde de in goede positie genomen vrije trap echter in het zijnet.

< Marko Vejinovic mistte in de laatste minuut


FC Utrecht - Heracles Almelo 0-0
Arbiter: Makkelie
Geel: Vejinovic
Rood: Nesu (90+2)


FC Utrecht: Vorm, Cornelisse, Keller, Wuytens, Nesu, Mertens, Silberbauer, Asare, Lensky (Danso/55), Mulenga, V. Wolfswinkel
Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Ter Horst, V.d. Linden, Looms, Overtoom, Quansah, Vejinovic, Douglas, Dost, Everton (Armenteros/87)Commentaren van Gertjan Verbeek, Ton Du Chatinier, Jan Wuytens en Vejinovic .

Archief
Terug naar vorige pagina