Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-03-2011  

EMTÉ ontkent, Wissink bevestigt (update)


Gerard Wissink sprak in tijdens de raadsvergadering
 

ALMELO – Bij het bericht over de vestiging van EMTÉ in het in aanbouw zijnde supermarktpand aan de Bornsestraat zijn vraagtekens gerezen. Volgens een bericht op de website van TC Tubantia heeft de Sligro Food Group, het concern waarvan de supermarktketen EMTÉ onderdeel is, nog geen beslissing genomen over een vestiging in het in aanbouw zijnde pand Wissink aan de Bornsestraat.
AlmeloNieuws.nl belde ontwikkelaar Gerard Wissink op zijn mobiel en meldde hem het bericht op de website van TC Tubantia en kreeg te horen: ‘Oh, misschien heeft Tubantia met de verkeerde persoon gesproken. Neemt u maar van mij aan dat het wel zo is!’ Op verdere vragen of er misschien alleen een principeovereenkomst is of dat het bericht voor EMTÉ misschien te vroeg naar buiten is gekomen, was Wissink kort: ‘Verder geef ik geen commentaar!’

Update: 22-03-2011
Tijdens de raadsvergadering van hedenavond bepleite de heer Wissink nogmaals zijn visie dat met de komst van EMTÉ (2100 m2) het aantal m2 aan supermarktruimte in Almelo ZuidOost gevuld is overeenkomstig het onderzoeksrapport DTMP dat in opdracht van de gemeente is gemaakt. Op de vraag van Hans Buitenweg (GroenLinks) of hij nu wel of geen overeenkomst heeft met EMTÉ, antwoorddde Wissink dat hij een overeenkomst heeft.
Wissink kondigde de raad tevens aan dat hij zich met hand en tand zal verzetten tegen de komst van Almelo Nouveau met een supermarkt en desnoods naar de Raad van State stapt in de nog te gane bestemmingsplanprocedure.

De gemeenteraad stemde overigens wel in met de komst van Almelo Nouveau, zij het dat een amendement van de PvdA een grote meerderheid kreeg om het aantal m2 voor een super in Almelo Nouveau te beperken tot 2500 m2. Of dat een belemmering wordt voor ontwikkelaar Prosyn, moet worden afgewacht. Prosyn voorzag in het plan een ruimte van 3900 m2 voor een merksuper van2500 m2 en een discountsuper van 1400 m2.
Dat de raad instemde met Almelo Nouveau lag feitelijk vooral aan het mogelijk afketsen van de bouw voor een nieuwe vestiging van Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) dat onlosmakelijk verbonden is met de bouw van Almelo Nouveau middels een grondruil met de gemeente.

Het antwoord is nu aan Prosyn of het doorgaat met de ontwikkeling van Almelo Nouveau en het mogelijke aangekondigde verzet van Wissink. Realisatie kan dus nog wel eens een tijdje kunnen gaan duren, vooral ook omdat er nog een bestemmingsplanprocedure moet worden doorlopen.
Het college van B&W voorzag kennelijk dat probleem en 'tilde' het bouwplan Weggeler al eerder uit het onderhavige vigerende bestemmingsplan. Het plan Weggeler loopt daardoor geen gevaar.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina