Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-03-2012  

LKA zet ‘Poortaffaire´ weer op de agenda


De illegaal afgesloten en overkapte steeg tussen beide panden is de aanleiding van een zich sinds jaren voortslepende affaire.
De steeg is van oudsher openbaar en gemeentelijk eigendom.
Achter de poort bevindt zich de privé-ingang naar de bovenwoning van het pand links op de foto.
 

ALMELO – LKA-raadslid Gerwin Kamphuis zet de ‘Poortaffaire’ aan de Haven NZ middels een in te dienen motie weer op de politieke agenda.
Het betreft hier de illegale afsluiting van een openbaar pad tussen de antiekhandel Stegehuis en restaurant Dock 19 waardoor de voordeur van de bovenwoning van Stegehuis niet vrij toegankelijk is en het inmiddels overkapte pad als opslagplaats in gebruik is.

De strijd sleept zich al jaren voort tussen de gemeente en Stegehuis en ook ex- raadslid Ibrahim Mercanoglu dook diep in het dossier en kwam vreemde dingen tegen. Mercanoglu kwam in 2010 niet meer terug in de gemeenteraad en droeg zijn dossier in deze over aan zijn PvdA-partijgenoot en raadslid Bert Kozijn maar deze liet sindsdien daar niets meer over horen.

Stegehuis kreeg inzage in een verklaring van de vroegere directeur van Abeln BV die voordien in zijn pand gevestigd was, maar mocht dat slechts lezen. Volgens Stegehuis druist die verklaring volkomen in tegen de verklaring van Kroeskop Beheer BV, zijnde de eigenaar en verhuurder van het pand waarin Dock 19 is gevestigd.

Het college stelt dat de illegale afsluiting van het gemeentelijk pad inmiddels is verjaard en definitief is geworden. Stegehuis bestrijdt dat en is een procedure gestart bij de gemeentelijke commissie van Onderzoek & Advies. Deze zitting dient vanmiddag.
Raadslid Kamphuis op zijn beurt zet druk op de ketel middels de motie die hij hedenavond wil indienen tijdens de raadsvergadering.

Lees ook:
Poortaffaire Haven NZ sleept zich voort
Komt er een ontknoping in de Poortaffaire 1
Komt er een ontknoping in de Poortaffaire 2


Motie LKA - Poortaffaire (12-03-13)
Verklaring Stegehuis tijdens zitting cie Onderzoek & Advies

Archief
Terug naar vorige pagina