Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-04-2011  

Onafhankelijk onderzoek asbest Indiƫterrein

 

Ter Steege Vastgoed heeft direct een uitgebreid en onafhankelijk onderzoek laten instellen naar de geuite beweringen. Uit alle voorafgaande asbest inventarisaties, uitgevoerd door onafhankelijk en gecertificeerde bureau`s, is de aanwezigheid van het vermeende antrophyliet (geel asbest) niet aangetoond. De slooplocatie waar de berichtgeving betrekking op heeft is daarom als niet-asbest verdacht aangeduid, bovendien is het door de gemeente Almelo voorzien van een ‘asbestvrij verklaring’. Ook uit de bemonstering van de reeds 20.000 m3 vrijgekomen puingranulaat is aantoonbaar gebleken dat deze asbestvrij is.
De situatie op het terrein is afgelopen woensdag direct door sloopbedrijf RGS onder controle gebracht. Het aanwezige puin en puingranulaat is volledig afgedekt en het sloopterrein wordt continue nat gehouden om eventuele verdere verspreiding te voorkomen.

Sloopbedrijf RGS en Ter Steege Vastgoed benadrukken dat het terrein absoluut niet bezaaid ligt met asbest, zoals de vereniging Stedelijk Leefmilieu wil laten geloven. RGS is een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf en had natuurlijk een dergelijke situatie direct gemeld.
Ter Steege wil nu de onderste steen boven hebben. Het uitgebreide onderzoek loopt en men verwacht in de loop van volgende week duidelijkheid. Afhankelijk van de uitkomsten zullen Ter Steege en sloopbedrijf RGS vanzelfsprekend hun verantwoordelijkheid nemen om alle maatregelen te treffen die dan blijken nodig te zijn.
 

Archief
Terug naar vorige pagina