Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-10-2017  

SUN Noodfonds voor financiƫle nood

 

ALMELO – Ook in de regio Almelo kan vanaf nu voor mensen in financiële nood een beroep worden gedaan op het SUN Noodfonds. Het noodfonds springt in wanneer een gemeentelijke regeling bijzondere bijstand of de Wmo geen uitkomst kan bieden.  Het SUN Noodfonds werkt al met 25 noodhulpbureaus in Nederland, waaronder Enschede via de Stichting Fonds Bijzondere Noden Enschede.
Onder de naam Sun Twente is het SUN Noodfonds nu ook actief in de gemeenten Almelo, Dinkelland, Tubbergen en Twenterand. Het fonds keert geen geld uit, maar betaald bijvoorbeeld de leverancier van een wasmachine, indien deze stuk is gegaan en  de cliënt in nood vervanging onmogelijk zelf kan betalen. Cliënten in nood worden bij het SUN Noodfonds aangereikt door o.a. instanties als maatschappelijk werk, Almelo Sociaal, RIBW, Thuisteam Twente, Zorgsaam Twenterand, WijKracht Dinkelland, SHM Tubbergen, maar ook schooldirecties die nood van leerlingen uit gezinnen met armoede constateren maar ook door werkgevers indien een werknemer dreigt tussen wal en schip te geraken door schulden. Werkgevers signaleren dat bijvoorbeeld door loonbeslagen. De hulp die het noodfonds dan mogelijk verricht is altijd in natura.
SUN Twente wordt o.a. gefinancierd door giften van bedrijven, particulieren en  de Ridderlijke Duitse Orde Balije van Utrecht (RDO) dat de financiële basis legde voor SUN Twente. De eeuwenoude liefdadigheidsinstelling bestierde in vroegere tijden zogenoemde Commanderijen en kreeg daarvoor pacht.  Zo behoorde de Commanderij Ootmarsum daar vroeger toe en zo dus ook de link met Twente.

Archief
Terug naar vorige pagina