Gewoon Chris

Op deze pagina de beschouwingen van onze columnist Chris. Over allerlei dagelijkse dingen zoals zaken die spelen in uw woonwijk, over de 'handel & wandel' en besluitvorming door de plaatselijke politiek, over de ontwikkelingen binnen het politieke Twentse of "Haagse" klimaat, of over zaken waarvan u vindt dat Chris dat onderwerp maar eens aan de "kaak" moet stellen.
Wilt u reageren op zijn 'vomeersels'? Stuur dan uw reactie naar onze redactie.


Plaatsing  
 
17-05-2008  

Over: tegel hoesten, vergunningen en “roggelen”

 

Kijk, stuur ik een open brief naar ome Anthon (Sjoers, wethouder viaduct zaken enzo, CDA) over die meuk bij dat ene viaduct onder de Nijreessingel en wat denk je? Binnen 2 dagen een ontvangstbevestiging dat men er mee bezig gaat en binnen 3 dagen is die hele troep daar opgeruimd!

Kijk dat bedoel ik. Wat zitten ze nou te mekkeren over traag en niet luisteren en niet reageren. Prima ome Anthon en de ambtenaren, 100% en een griffel, want zoenen doe ik niet meer zo snel,. Want voor je het weet ben ik ongewenst intiem….

En ome Anthon een zoen geven???

Maar zoals ik ben, ga ik toch even kijken bij het “kunstwerk” in de Bornebroeksestraat bij het Agrarisch Centrum School enzo. Liggen daar ook al enkele tegels er naast, maar niet zo erg in het zicht. Dus ik stap van mijn fiets en klop met zo’n gevonden tegel tegen die tegelwand en ik schrik mij helemaal kleurenblind.

Om een lang verhaal nog langer te maken:

Wanneer ik zo’n tegelzetter in mijn keuken had gehad, dan zou ik hem echt met de haren er bij slepen. Wat een baggerwerk. Meer dan de helft van die tegels zitten gewoon los en staan op het punt om er af te vallen. Ik heb het maar niet geprobeerd om tegen die tegels aan te hoesten, want dan heb ik het weer gedaan, maar ik vrees met een windkrachtje 4 uit de verkeerde hoek en ruim 55,3% van die tegels valt tegen het asfalt.

Ome Anthon doe er wat aan voor dat het te laat is!!!!! En een gewaarschuwd wethouder telt voor 3. Maar toch chapeau (ofzo, rapt) voor de snelle reactie….

Maar aan de andere kant….

“De vergunning is nog in de maak. Maar de verbouwing van de Wierdensestraat 40 is al klaar”. Het gaat over het directieoptrekje van Ten Cate dus

Ten Cate wilde zolang niet wachten. De renovatie mocht plaatsvinden, omdat de monumentencommissie en de rijksdienst voor monumenten het ermee eens waren en er geen bezwaren werden verwacht omdat het gaat om een verbetering aan het pand.

Tja zo gaat dat in Almelo, maar toch heb ik wel moeite met deze werkwijze en met mij ook diverse anderen.

Kijk als een gevaarlijke boom gekapt moet worden, omdat deze dus gevaar oplevert, dan kan deze gezaagd worden en dat staat keurig in één of andere verordening. No problemo.

Maar als iedereen het eventueel met een (ver)bouwing mee eens is om dan toch maar te gaan (ver) bouwen, dat lukt alleen bij een hapje en een drankje met de wethouders of men heeft de regering van Almelo echt bij zijn/haar “ballen”. (sorry tante Mieke, is beeldspraak) .

Zo van: “Als ik die vergunning niet gisteren krijg, dan gaat er zus of zo ook niet door.

Nu weet ik toevallig dat Dhr. Ten Cate voor Almelo niet de slechtste is en Meneer de Graaf ook niet, maar toch.

Zo zijn er nog wel een paar te noemen die een potje kunnen breken en daar dan ook best wel goed mee om gaan..

Maar toch.. Mooi gebouwtje overigens daar aan de Wierdensestraat….

Zo weet ik wat ideeën van Dhr. Henni vd Most: “Oh jongs, we goan alvast die grasmat veur die golfwei inzaai’n. De vergunnings omt loater wa”. Nou mooi niet dus, netje aanvragen en dan pas boompjes rooien en inzaaien. En wat dacht je van die 2e hand woonunits van ooit vliegbasis Twente bij Preston. Die gad hij er ook al staan, voordat de “vergunnings” er waren. Of die indoor tennishal.. Ook zoiets.

En dat terwijl Dhr. v Most best wel wat voor Almelo betekend qua economische spinn-off.

Kijk en alles valt natuurlijk best te regelen en het is verder ook wel goed, maar maak er dan een verordening van ofzo.In het geval van die directie”keet” van Ten Cate. Al het gedonder had voorkomen kunnen worden met die verordening.

Wanneer er echt ook maar geen kans is dat iemand ergens bezwaar tegen zou kunnen hebben, dan gewoon beginnen, zonder af te hoeven wachten op een of andere vergunning.

“Roggel dat” wethouder van vergunningzaken…

Hopelijk heeft de wethouder van bouwzaken hiervan geleerd. Afwachten dus op het antwoord op vragen van het CDA......

Chris dus............................

Archief
Terug naar vorige pagina