Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
08-11-2013  

Nastrofje!

 

Terwijl koning Willem Alexander en koningin Maxima vanavond in het Kremlin dineren met ‘dictator’ Poetin, zitten de actievoerders van Greenpeace in Sint Petersburg nog in hun cel. Over de ‘kidnapping’ en ‘zeeroverij’ door Russische commando’s van de Arctic Sunrise zal niet worden gesproken om de afsluiting van het ‘vriendschapsjaar’ Nederland - Rusland niet teveel te bruuskeren, want morgen is er ook nog een concert te gaan.
Ook minister van Buitenlandse Zaken Timmermans zal morgen in zijn beste Russisch amper over de schending van het internationale zeerecht spreken omdat deze ‘zeeroverij’ voorligt bij het internationale Zeerechttribunaal in Hamburg.

Greenpeace voerde op 18 september actie tegen gasboringen bij Nova Zembla en probeerde spandoeken op het Russische boorplatform aan te brengen. Ze werden verjaagd en geïntimideerd met elf geweerschoten, maar het echte antwoord van ‘dictator’ Poetin kwam een dag later toen Russische commando’s vanuit een helikopter in internationale wateren langs een touw op de Arctic Sunrise neerdaalden om de macht over het schip, dat onder Nederlandse vlag voer, over te nemen. Ook toen werd er gedreigd met automatische wapens.

De bemanningsleden en de Arctic Sunrise werden opgebracht naar Moermansk waar de activisten in de cel werden ‘gegooid’ en later naar Sint Petersburg werden overgebracht. Sinds de ‘kidnapping’ zijn er in Rusland hele ambtelijke organisaties bezig om de ene na de andere verzonnen ‘misdaad’ de actievoerders van Greenpeace aan de ‘broek te hangen’. Dit louter en alleen om de macht van het ‘herboren’ Rusland van ‘tsaar’ Poetin aan de wereld te bewijzen.

Na een veroordeling door de ‘marionetten’ van Poetin in de Russische ‘rechtbank’, heeft hij dan zijn macht en kracht aan het eigen volk laten zien, waarna zo onopvallend mogelijk de actievoerders een strafvermindering tegemoet kunnen zien.

Die macht heeft Poetin louter en alleen omdat Europa afhankelijk is geworden van Russisch aardgas. Veertig jaar geleden waren we voor dik 70 procent afhankelijk van de olie van de Arabieren. Nu is dat amper nog 30 procent. Dat kan met dat Russische gas ook!

‘Fijnslijper’

P.S.
Dit ‘verhaaltje’ zal wel weer op vele bureaus belanden, want niets in de huidige wereld blijft nog geheim. Zelfs niet meer als je alleen maar iets denkt, vrees ik!
Maar toch fijn dat Poetin met regelmaat komt shoppen in een Nederlands stadje waar zijn dochter woont en daarbij gewoon over straat kan lopen. Dat zal in zijn eigen ‘Gulag’ niet kunnen, vrees ik!

Nastrofje!

 

 
15-11-2013  

Regio Twente op koers naar het einde

 

Samenwerkingsverband Regio Twente ligt op koers om opgeheven te worden. De 14 deelnemende Twentse gemeenten kregen deze week te horen dat er een tekort is van 4 euroton op de lopende begroting 2013. In 2014 zal dat tekort nog toenemen omdat de zogenoemde BRU-gelden van het Rijk niet meer aan het samenwerkingsverband Regio Twente worden betaald maar aan de provincie Overijssel. De BRU-gelden zijn bedoeld voor het openbaar vervoer in Twente maar dat gaat straks vanuit Zwolle beheerd worden.
Daar komt bij dat ook de rente-inkomsten fors zijn gedaald, zo maakte portefeuillehouder Roel Cazemier bekend. De burgemeester van Dinkelland zag dus zijn Regio-inkomsten en vermogen afkalven en moet ook nog eens 2,2 miljoen euro extra bezuinigen in opdracht van de 14 deelnemende gemeenten. Cazemier betwijfeld dan ook of hij zelfs het verwachtte tekort voor het jaar 2013 weg kan werken. Wel werd al besloten geen vacatures meer in te vullen, maar dat zet onvoldoende zoden aan de dijk.

Het is ook de vraag of de grotere steden nog wel extra in de buidel willen tasten. De Netwerksteden Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal ontwikkelen steeds meer een eigen koers in meerdere vormen van samenwerking. De vroegere ‘Bandstad’ is de trainerende houding van de plattelandsgemeenten al jaren beu. Al decennia hield men er dubbele agenda’s op na en ook Den Haag heeft dat kennelijk onderkend door van de meeste ontwikkelingsregio’s afstand te nemen.

In Twente ligt dus een ontwikkelingstoekomst van twee snelheden op de loer, want niemand in bestuurlijk Twente lijkt nog een cent extra te willen geven om het samenwerkingsverband Regio Twente in leven te willen houden. De jaarlijkse anderhalve euro per inwoner vond men eigenlijk al teveel gelet op de bezuinigingsopdracht van 2,2 miljoen euro. De oplossing zou natuurlijk kunnen liggen in de vorming van één gemeente Twente. Dat scheelt heel wat bobo’s op de loonlijst. Wel wordt dan in Den Haag, een burgemeesterszetel in een gemeente met 650.000 inwoners in het oosten van het land, weer interessant!

‘Fijnslijper’

 
17-11-2013  

Stop Hondenbelasting en teken nationale petitie

 

Het doel van deze actie is om zo spoedig mogelijk het afschaffen van hondenbelasting in Nederland te realiseren.
Ten gevolge van de uitspraak van De Hoge Raad op 18 oktober 2013 is de originele aanpak niet meer van toepassing. De Raad oordeelde dat Gemeenten hondenbelasting mogen heffen. Gemeenten ontlenen de bevoegdheid hiertoe uit Artikel 226 van de Gemeente Wet. De Hoge Raad heeft geen uitspraak gedaan over het gelijkheidsprincipe verankerd in Artikel 1 van De Grond Wet. De Raad verschuilde zich achter Artikel 120 van de Grond Wet. Dit artikel verbied grondwettelijke toetsingen van goedgekeurde wetgeving.

De oplossing is dus nu duidelijk. De wetgever (lees De Tweede Kamer) dient de wetgeving aan te passen. Artikel 226 dient uit De Gemeente Wet te worden geschrapt! Om dit te realiseren is een burgerinitiatief opgezet. Om te slagen zijn minstens 40.000 handtekeningen nodig.

Ik nodig u uit om de actie tegen de hondenbelasting te ondersteunen door deze petitie te ondertekenen! Voor het ondertekenen van de petitie even kijken op: http://petities.nl/petitie/burgerinitiatief---afschaffen-van-hondenbelasting

Na het invullen van uw naam en email adres ontvangt u van petities.nl een email bericht. (Let op dat dit bericht niet in uw spamfilter terecht komt). Klik op de link in het email bericht om uw deelname te bevestigen. Omdat deze petitie een “burgerinitiatief” betreft dient u wel bij het bevestigen van u deelname uw geboorte datum, plaats en adres in te vullen! Verder dient u te bevestigen dat u de Nederlandse nationaliteit bezit. De gevraagde gegevens MOETEN worden ingevuld. Zo niet, is uw handtekening ongeldig!

Volg de actie via Twitter@Stophond of de Facebook-pagina Actie tegen de hondenbelasting. Een "like" op de pagina geeft niet aan dat u de petitie ondersteund dus vergeet niet de petitie te ondertekenen. Deel uw nieuws, links en tips met betrekking tot de hondenbelasting en bespreek het nut van de hondenbelasting via de Facebook-pagina of de actie website www.stophondenbelasting.nl

Bij voorbaat dank!
Bert Witteveen

 
22-11-2013  

Roekeloos rijden, wat kost dat?

 

Telefoneren achter het stuur wordt in dit land fors beboet. Roken nog niet, maar de spotjes tegen gebruik van sociale media spatten van de buis, als zijnde verkeersonveilig in de categorie roekeloos rijden, die niet alleen u zelf maar ook anderen in gevaar brengt.

Het bewijs is geleverd. Een politieagent te Hengelo (O) botste op een voor een verkeerslicht wachtende auto bij een voetgangersoversteek, omdat hij meer aandacht had voor zijn TomTom. Dat roept even de vraag op of hij zijn eigen stad niet kent.

De gevolgen zijn duidelijk:
Vernielen van andermans eigendom.
Vernielen van overheidseigendom. (dus van u en mij)
Het in gevaar brengen van personen en zichzelf.

Overduidelijk dus de categorie: Roekeloos Rijden.

Daar voldoet de Wet Mulder niet in. Gewoon dus naar de rechtbank met die knul!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina