Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
10-10-2017  

Paard in de tuin

 

Je woont in je geboortehuis en paarden is je liefhebberij. Gelukkig is er ook nog een lapje grond rondom en dan is het verleidelijk je paard bij huis te stallen. Mag dat? Wettelijk ja, want een paard is  een gedomesticeerd landbouwhuisdier, net zoals koeien, schapen, geiten, varkens, eenden, kippen en ganzen. Maar ook ezels, pelsdieren en vissen en tegenwoordig ook exoten als lama’s, struisvogels en kamelen. 

In Aadorp aan de rustieke Gravenweg , leidt het houden van een paard in de achtertuin tot problemen met de buren. Zij klagen over stank en overlast wanneer het paard getraind wordt in de ‘bak’ achter het huis van de vrijgezelle buurman. Deze hobbyfokker wil het paard voor geen goud weg doen, omdat het een nakomeling is van het paard waar hij vroeger op reed. De klagende en pestende buren willen rust en tevens dat het paard verdwijnt. De gemeente Almelo schakelde een mediator in die in overleg met klagers en paard(en)houder samen tot afspraken kwamen hoe vaak er per week met het paard in de ‘bak’ gesprongen mag worden. Ook moet de omheining van de ‘bak’ iets verder van de erfgrens.

Ja, in het rustieke Aadorp slaat ook de stadse mentaliteit toe, terwijl het toch geen mensenleven geleden is dat binnen de bebouwde van Almelo (tegenover Copyprofs aan de Bornsestraat) nog een echte stadsboerderij was met koeien en een paard. Ook werd destijds aan de Maardijk nog een springpaard in de schuur achter het huis gestald, terwijl het beestje amper door het gangpad kon.

Als na de gemeentelijke mediator-actie aan de Gravenweg ook nog het pesten is gestopt, is alles in Aadorp weer pais en vree. Zo niet, dan moet de politie handhaven, want een paard in je eigen tuin mag gewoon en pesten niet!

'Fijnslijper'

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina