Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
04-10-2016  

Almelo Allee

 

Onder supervisie van de hoogste verkeersambtenaar hebben de Hullemannetjes, verkeersambtenaren van Almelo, zoals ze sinds jaar en dag genoemd worden, zich gebogen over een verkeersplan voor de binnenstad. Kosten uitvoering twee miljoen. Buitenproportioneel. Onze belastingcenten!
Veiligheid staat voorop. Daar kunnen de burgers zich helemaal in vinden. De logica in het plan is ver te zoeken. Plan afgeschoten!
Ik breek een lans om de verkeerssnelheid terug te brengen tot 30 kilometer in de binnenstad. Overal " de auto te gast", de fietsstroken te laten verslijten, kortom gemoedelijkheid op de straat. Te beginnen op de stukjes ventweg tussen kanaal en Hofstraat, door menig automaniak onveilig gemaakt en de Sluiskade, waar het zeker geen pretje is om te fietsen.
Enne ... Het kan ook nog voor een paar centen. Het gemeente-, provincie en rijksbestuur zouden wijzer moeten wezen!
En als parel in het plan een oversteek voor de Gravenallee over de van Rechterensingel!
Almelo, loop eens voorop, als het om veiligheid gaat. 'k Zou zeggen: " Almelo Allee!"

Paul Bults

 
21-10-2016  

Ontboezeming

 

Al jaren is de Almeloër Erik Endlich een fervent sporter en trainer bij de atletiekvereniging Sisu. In het dagelijks leven griffier bij de rechtbank Almelo en in beide heeft hij een opvolger in dochter Douce Endlich die verbonden is aan het OM bij de rechtbank Gelderland.
Maar Douce heeft meer talenten. In 2010 werd Douce al gekozen door Cosmopolitan en Gillette Venus Embrace als zijnde de Nederlandse vrouw met de meest ranke benen. Met die ranke benen was zij ook actief bij Sisu als sporter en trainer. De appel valt dus niet ver van de boom.
Onlangs vroeg zij vader Erik of deelname van beiden aan de marathon van Amsterdam niet iets zou zijn. Na een gezamenlijke training haakte vader Erik al snel af nadat dochter Douce de 'ouwe' Endlich na 10 km al snel op een onoverbrugbare afstand zette. Erik Endlich is dus een trotse vader die ook nog eens gezegend is met een ‘vlotte pen’ voor het schrijven van columns. Op Twentesport.nl van hoofdredacteur Han Pape daarom een ontboezeming van een trotse vader die zijn dochter zag deelnemen aan de Amsterdam marathon.

 
21-10-2016  

Zwart Wit


De discussie over Zwarte Piet woedt al decennialang, blijkt uit een expositie in het Persmuseum in Amsterdam die donderdag opende. ‘Tradities veranderen. Misschien willen we straks wel van Sinterklaas af´, schrijft Marije Willems in NRC.
Op bijgaande expositiefoto van fotograaf Joop van Bilsen uit het Nationaal Archief blijkt dat op 20 november 1965 al gediscussieerd werd over zwarte of witte Pieterbazen. Tijdens die intocht te Amsterdam was er bijvoorbeeld ook geen roe meer te zien of lege zak om stoute kindertjes in op te bergen voor een enkele reis naar Spanje. Het ‘sprookje´ over de Sint en zijn Pieterbazen verandert dus wel, want in de afgelopen jaren hebben we ook gele, groene en rode Pieten gezien, al dan niet bedreven in voetbal of bijvoorbeeld gymnastiek.
 

De Goedheiligman is met zijn Pieterbazen in Spanje druk doende om zijn stoomschip vol te laden met presentjes voor Nederlandse kinderen – pardon, kinderen in Nederland. Ja, tegenwoordig moet je opletten wat je schrijft als het over de Sint en zijn helpers gaat.
Op 12 november zet het gezelschap voet aan wal in Maassluis en o wonder nog geen minuut later duiken ze op in tal van steden om ook daar de eerste gezette kinderschoentjes te vullen. In ruil natuurlijk voor een wortel voor de schimmel Amerigo, het paard van de Sint die maar niet zeeziek wordt op de barre tocht over de woelige baren. Een duivelskunstenaar dat paard want hij rijdt ook over daken met de Sint op zijn rug, evenals de zakken gevuld met pakketjes voor alle kinderen. De ijverige hulpen dalen menig keer af in schoorstenen om presentjes te ruilen voor de klaargezette wortel. Daar worden ze echt wel roetzwart van, denken de kindjes. 
Dat Amerigo nog niet oranje is bijgekleurd mag trouwens een godswonder heten na het verorberen van al die winterpenen.
Kortom de kleintjes onder ons geloven er nog in en de ouders hebben daardoor veel plezier. Plezier dat een weinig vergald wordt door de principieëlen onder ons. Een ‘zwarte’ helper is namelijk discriminerend en doet teveel denken aan de slavernij waaraan onze verre voorouders zoveel verdiend hebben. Foei, beken schuld, ga gebukt door het leven. Het verzinsel Sint & Piet moet worden bijgeschaafd is de mening van de fanatieke tegenstanders en zelfs van lui bij de VN, alsof die niets anders te doen hebben.
De politie greep vorig jaar in tegen betogers en zette ze in het cachot. Vrijspraak volgde en dat is maar goed ook. Ieder zijn eigen mening maar laat het verzinsel het verzinsel en gun het de tijd om te veranderen.
Tenslotte zijn we daar al decennia mee bezig en dat heeft nog geen kind pijn gedaan! 

‘Fijnslijper’ 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina