Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
03-09-2012  

Hakploeg ‘hakt´ voordat protest kan opleven

 

ALMELO – Gisteren kondigde AlmeloNieuws.nl de kaalslag aan langs de Havezathe van het winkelcentrum tot de kruising Slot. Naast de zieke iepen moeten er ook een aantal kerngezonde bomen aan geloven. Zo is in eerdere stadia, rond de kruising Havezathe / Slot / Vredeveld de kettingzaag driftig gehanteerd en zijn er toen al een aantal eiken gesneuveld. De eerlijkheid gebied te zeggen dat er één in slechte conditie verkeerde.
'Het waarom van de anderen is één groot vraagteken', vertelde vanmiddag een bewoner van de Havezathe. Hij was toen al eens op het gemeentehuis geweest om uitleg. Dan zitten ze in het stadhuis meestal met de mond vol tanden te tandenknarsen, want uitleg, laat staan zinnige uitleg, daar heeft men een broertje dood aan. Destijds heeft de bewuste bewoner hemel en aarde moeten bewegen dat er een tweetal beuken aangeplant zouden worden om de kaalslag wat te camoufleren. 'Ja, een mooie beuk zou hij voor zijn deur terug krijgen en zijn buren ook een', zo was de belofte ten stadhuize.
De ambtenaar belast met de uitvoering zei er tijdens de aanplant over; ‘Een mooie beuk dat wordt ‘t as e ma tied van lev’n hef, moar dat maak ie nich meer met!’
Dat klopt dus inderdaad met zo’n jonge aanplant. De ene beuk leeft nog, de andere is inmiddels dood. Ze zijn zo iel dat je ze in het geheel niet ziet.
In het nieuwe villapark in Almelo Noord is de aanplant een stuk groter. Honderden eiken met flinke omvang werden er geplant. Voor wie eigenlijk? Voor die enkele miljonair die er een paleisje heeft laten bouwen? Moet hij wel het gevoel hebben dat hij door zijn eigen oprijlaan rijdt?

Terug naar de kaalslag van vandaag. Zelfs in het stadhuis zijn wakkere leidinggevenden die op AlmeloNieuws.nl kijken. Vanmorgen vroeg werd vliegensvlug begonnen de planning om te gooien. Nu werd er begonnen met de kap van de prachtige linde op de hoek van het Slot en niet in de Havezathe aan de kant van het winkelcentrum. Men had zelfs zo’n haast, dat de stam een metertje boven de grond werd doorgezaagd. Want stel je eens voor dat de buurt alsnog alarm slaat en het stadhuis plat belt om opheldering te vragen waarom deze kerngezonde boom er aan moet geloven! Niet dus, de bewoners kregen geen kans en de boom ook niet.
Hoe zouden die gemeentelijke ‘hakkers’ ‘s avonds voor de spiegel staan? Kunnen zij hun kinderen nog uitleggen dat men zuinig moet zijn op alles wat er groeit en bloeit? Durven ze het salaris nog wel te accepteren dat door de gemeenschap wordt opgebracht? En bovenal, wanneer nemen de verantwoordelijke coalitiebestuurders van de VVD, PvdA en CDA eindelijk eens hun verantwoordelijkheid?

‘Fijnslijper’

Lees ook: Gemeentelijke ‘hakkers´ slaan Havezathe kaal
 

Fotoreportage (17 foto's)...

 
03-09-2012  

Opwaarderen

 

Na terugkomst van vakantie werd ik op de eerste ochtend meteen al aangenaam verrast. Nee, niet door al die mooie, oude gebouwen die onze stad rijk is vergeleken met een doorsnee Italiaanse stad. Wel door een schilderachtig tafereeltje in de natuur. Tijdens m’n eerste wandeling met de trouwe viervoeter zag ik namelijk buiten de bebouwde kom aan de noordkant van de Haghoek in de verte witte wolkjes in het lange gras. Dichterbij gekomen bleken het schapen te zijn. Prachtig. Wat onwennig en nieuwsgierig keken ze me af en toe onder het grazen aan. Een geweldige opwaardering van deze tip grond aan de rand van Almelo. Wat een mooi initiatief. Nieuwsgierig geworden naar het hoe en waarom, heb ik navraag gedaan bij een schapenhouder uit Bornerbroek, de eigenaar van deze schapen. Hij vertelde me dat het stuk grond behoort tot het landgoed Huize Almelo en dat de graaf hem gevraagd had om zijn schapen daar te laten grazen. Het zijn er zo’n honderd, voornamelijk van het Rijnlam soort. Sinds afgelopen donderdag grazen ze hier en voorlopig kunnen ze nog vooruit. Het is de bedoeling dat ze binnen één maand weer vertrokken zijn naar een ander gebied. Volgens de schapenhouder zijn de reacties van de mensen positief. Dat kan ook haast niet anders, want het is een geweldig mooie aanblik. Zo zie je maar weer dat iets heel simpels als het uitzetten van een aantal schapen een stukje natuur nog veel aantrekkelijker maakt. Fantastisch om deze beesten lekker aan het werk te zien. De wei mooi kaal en met de wol kun je leuke dingen doen. Voor mij een mooie start na een heerlijke, rustgevende vakantie. Van schaapjes tellen word je rustig en dat gevoel proberen we na de vakantie nog even vast te houden. Een geweldig initiatief. Alleen jammer dat deze leuke beesten binnenkort weer naar andere oorden vertrokken zullen zijn.

Anne Jan Teunis

Fotoreportage (1 foto's)...

 
07-09-2012  

Toureloer

 

In de lezerstour ben ik helaas niet al te hoog geëindigd dit jaar, maar gelukkig ook weer niet als laatste. Tc Tubantia berichtte afgelopen zaterdag dat een zekere heer Pieterson het allermeest van wielrennen weet en de lezerstour heeft gewonnen. Bravo.
Dat ik volgend jaar waarschijnlijk niet meer meedoe aan dit op zich geweldige spektakel, heeft niet zozeer te maken met m’n eigen teleurstellende noteringen van de afgelopen jaren, maar alles met een bericht in Metro van dinsdag over Lance Armstrong, zevenvoudig tourwinnaar. Wel eens vaker heb ik de wenkbrauwen gefronst bij het zoveelste dopinggeval, maar dit doet voor mij de deur dicht. Een tiental oud-ploeggenoten getuigden tegen hem en ik kan me onderhand niet meer voorstellen dat al die mensen onwaarheden verkondigen.
Het was op een warme en zonnige dag in juli dat ik op de camping in Frankrijk een bergetappe volgde op tv. Ondanks de hitte, kreeg ik kippenvel op m’n armen toen ik zag dat The Boss tijdens een loodzware beklimming een keer omkeek naar z’n concurrenten en vervolgens met groots machtsvertoon iedereen z’n hakken liet zien. Wat een macht en welk een kampioen.
Wanneer ik en velen met mij 7 jaren lang in de luren ben gelegd door “ de grootste wielerkampioen ooit” , geef ik zonder twijfel nu m’n portie aan fikkie en ga desnoods het internationale korfballen met aandacht volgen. Dit zal de druppel zijn, want als zelfs dit soort iconen, voorbeelden voor de sport, ons al bij de benen nemen, hoef ik nergens meer geloof aan te hechten. Dan valt alle grond onder onze voeten weg. Een loer gedraaid, de zoveelste, maar deze zal harder nadreunen dan al die andere bij elkaar.
Twee mogelijkheden. Alle doping weg en een tour die desnoods maar drie dagen duurt en over molshopen gaat, maar die dan wel eerlijk verloopt. Een andere mogelijkheid is om alles vrij te geven. Spuit maar raak en kijk wie er in de sprint met 140 km/h over de meet zal komen en wie onderweg zal sneuvelen. Ook dan is het in zekere mate eerlijk.
Ik schrijf dit met pijn in m’n hart, want het is zo’n mooie sport vol heroïek en geweldige verhalen.

Anne Jan Teunis

Naschrift redactie:
Daar waar de Amerikaanse Justitie de zaak tegen Armstrong seponeerde wegens gebrek aan bewijs, ging de Amerikaanse dopingautoriteit USADA verder en verzamelde getuigenverklaringen van oud- teamgenoten tegen vrijwaring van schorsing. Ook zegt USADA dat het technisch bewijs heeft, door oude bloedmonsters met nieuwe technieken te hebben laten onderzoeken. USADA wil deze laboratoriumgegevens alsnog openbaar maken, meldde de BBC.
Directeur Travis Tygart van USADA meldde in USA Today dat Armstrong vijf tourzeges had kunnen behouden wegens verjaring, indien Armstrong had meegewerkt aan verder onderzoek. Ook onderzoekt USADA nog de rol van ploegleider Johan Bruyneel en drie artsen waarmee Armstrong zou hebben gewerkt. Omdat Armstrong elk verzet opgaf, wil USADA alle zeven Tourzeges en alle andere overwinningen sinds 1 augustus 1998 nietig verklaren. Dat oordeel komt echter de Internationale Wielerunie UCI toe.

Lance Edward Gunderson Armstrong (1971) werd professioneel wielrenner na de Olympische Spelen van Barcelona in 1992. Een jaar later werd hij wereldkampioen in Oslo. Een dieptepunt kwam tijdens de Ronde van Frankrijk van 1995: Armstrongs teamgenoot Fabio Casartelli kwam te overlijden na een val. De volgende dag kwamen alle teamgenoten gelijktijdig als eerste over de meet. Twee dagen na de dood van Casartelli won Armstrong zijn eerste touretappe.
In 1996 werd Armstrong getroffen door teelbalkanker met uitzaaiingen naar longen en hersenen. Na zware operaties en een toen nog experimentele vorm van chemotherapie kwam hij er weer bovenop en volgden zijn grote successen in de Tour de France. Hij richtte samen met Nike, de Lance Armstrong Foundation op die sindsdien honderden miljoenen dollars inzamelde voor de strijd tegen kanker. Dat is waar Armstrong zijn energie wil insteken en niet tegen USADA.

 
08-09-2012  

Grootste belang kamerverkiezing is het pensioen

 

Je hoort het amper in de vele verkiezingsdebatten, maar ongetwijfeld het grootste belang waar het over zou moeten gaan is het Nederlandse pensioenstelsel. Zo’n slordige 850 miljard euro zit er in onze pensioenpot en Nederland dreigt daarover de zeggenschap kwijt te raken.

De 1,5 miljard euro die Nederland aan Griekenland heeft over gemaakt en de 15 miljard euro waar Nederland borg voor staat in de ‘stroppenpot’ van de Europese Unie verzinkt er bij in het niet. Toch hebben Mark Rutte (VVD) en Diederik Samson (PvdA) het er niet over.
Louter ene Jan Krol, ex-baas van de homoclub Nederland, zet het op de agenda voor de ouderenpartij 50+. Maar diegene die wellicht het meest invloed kan hebben is de Enschedeër Pieter Omtzigt. De CDA-parlementariër is door de Tweede Kamer benoemd om de Nederlandse pensioenbelangen in Brussel te behartigen. Zeg maar een soort ‘bijtertje’ die Eurocommissaris Michel Barnier aan de kuiten moet hangen. Deze wil namelijk de zeggenschap over de pensioenstelsels binnen de Europese Unie naar Brussel verleggen en als dat lukt beslist Nederland niet meer over die 850 miljard euro die het in kas heeft voor onze oude dag.

Pieter Omtzigt is uitermate geknipt voor die job. Hij is namelijk een ‘bijtertje’! Hij is bovendien uitermate deskundig . Hij zorgde er voor dat de oorlogspensioenen van verplicht tewerkgestelde Nederlanders in Duitsland tijdens de 2e Wereldoorlog niet via de Duitse fiscus belast worden. Die aanslagen zorgden namelijk voor emotionele problemen bij de overlevenden en nabestaanden.
Tegelijkertijd is zijn karaktereigenschap om niet los te laten, ook zijn belemmering en dat kostte hem zelfs een plek op de CDA-kandidatenlijst.

Dat ging veel CDA-afdelingen in het hele land te ver en zij hesen Omtzigt weer op het schild, juist om zijn kennis over pensioenstelsels en de dreiging uit Brussel. Het werd echter een schier kansloze 39e plaats op de CDA-lijst. Bijna 17.000 stemmen heeft Omtzigt nu nodig om ons nationale pensioenbelang te kunnen blijven bewaken. Om die steun te verkrijgen heeft Omtzigt een aparte website op het wereldwijde net gezet. En ook het CDA schijnt inmiddels in te zien dat er stevig is geblunderd. Coryfeeën als Onno Ruding, Marja van Bijsterveldt, voormalig partijvoorzitter Marnix van Rij hebben via YouTube-filmpjes hun steun aan Omtzigt hun steunbetuiging geopenbaard.
Daarnaast hebben tal van economen, deskundigen en ondernemers, waaronder de bekende econoom Sylvester Eijffinger, hun steun betuigd aan de missie van Pieter Omtzigt. Dat is echter allemaal voor niets, als Omtzigt die 17.000 voorkeurstemmen niet haalt.

Deze week toog Omtzigt naar Brussel, waar hij een gesprek met Eurocommissaris Michel Barnier aanging om hem van zijn acties tegen diens plan te vertellen. Het plan van Barnier is een erfenis van Frits Bolkestein (VVD) die in zijn commissaris-periode een balletje opgooide.  Omtzigt ziet daar niets in omdat elders in Europa het pensioen op de 'pof' wordt betaald door de werkende van nu en strijdt tegen de voorgenomen 'roof' van 850 miljard euro Nederlands pensioengeld met open vizier via zijn geschreven 'position paper'.
‘De toon was ijzig van Barnier’, zegt Omtzigt vandaag in TC Tubantia. De krant wijdde twee pagina’s aan de strijdt van Pieter onder de titel ‘Waakhond duwt en trekt in Brussel’.

Er rest dus maar één conclusie: ‘Als de Nederlander de zeggenschap over zijn eigen pensioen van eminent belang vindt, heeft de Enschedeër Pieter Omtzigt geen 17.000 stemmen nodig maar krijgt hij ze van alle stemgerechtigde Nederlanders.’

Dat verdient een Twents kamerlid die hoogstpersoonlijk aan de bel trok toen de directie van de ZGT-ziekenhuizen bekend maakte de verloskunde-afdeling in Almelo te willen sluiten om in Hengelo de concurrentie met het MST Enschede aan te gaan. Kwalitatieve Zorg moet volgens Omtzigt namelijk geografisch goed verdeeld beschikbaar blijven!

‘Fijnslijper’


PS

Pieter Omtzigt staat op: CDA lijst 4 nr. 39


Witboek Pensioenen (pdf)

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-09-2012  

Verkiezingsonzin 2012

 

Iedere partij wil ons overtuigen dat we op hen moeten stemmen. Wordt u er ook zo moe van? Ik weet het nog niet maar het wordt geen CDA in ieder geval. In debat op twee konden we de nieuwe “ster” Mona Keizer, CDA, horen en zien. Zij denkt de oplossing te hebben voor zieke ouderen. Je laat dokters kijken of behandeling nog wat toevoegt en anders laat je ze gewoon dood gaan. Zij wil dus de ouderen selecteren op gezondheid. Dus in plaats van verzorgingshuizen krijgen we sterfhuizen als het aan deze politicus ligt. Ze zegt het niet met zoveel woorden maar het is een optelsom. Het doet me denken aan een oorlog waarin dit ook gebeurde. Pieter Omtzigt zal het CDA ook niet in de rol krijgen die hij nastreeft. De zorg wordt duurder maar het moet wel voor iedereen betaalbaar blijven. De partijen zullen na 12 september hun ware gezicht laten zien, pas maar op. Ik erger me dan ook aan de VVD die de waarheid niet spreken en het verschil van arm en rijk nog groter wil maken. Rutte is een wolf in schapen kleren. Rutte opende zaterdag de aanval op de PvdA in een interview in De Telegraaf. Daarin zei hij dat als de PvdA de grootste partij wordt, dat een bedreiging is voor Nederland. Rutte doet aan bangmakerij Onbetrouwbaar en vaak een wentelteefje als het over Europa gaat. Ik geef u geen stemadvies maar zou u de volgende boodschap willen meegeven. Kijk naar de programma’s en stem dan op een partij waarin u geloofd. Denk daarbij ook aan Europa dat ons veel geld kost, dit geld had beter in onze eigen economie kunnen worden besteed. We kunnen zonder Europa, als er wat met de euro gebeurd zal de crisis groter zijn dan in de dertiger jaren. Hopelijk kunnen we na 12 september een politiek verwachten die rekening houd met de gehele bevolking. Als enige partij wil ik de VVD een rode kaart geven voor het a-sociale beleid wat deze partij wil uitvoeren. Doe daar wel uw voordeel mee !

Dick Dooren

 
14-09-2012  

Van hetzelfde laken een pak

 

Na de vakantie had ik me voorgenomen om de komende tijd wat meer naar het positieve te gaan kijken. Dus weg met alle “piskijkers”, zwartkijkers en navelstaarders. Met frisse moed samen de schouders er onder voor een stad om trots op te zijn.
En toen kwam Jan Krol voorbij. Toeristen naar een foeilelijke stad en gratis Prozac. Het spijt me dat ik het zeg, maar hij heeft volkomen gelijk.
Wanneer ik zo eens vluchtig wat reacties lees op allerlei gemeentebesluiten, merk ik dat ik niet de enige ben die het gevoel heeft aan een dood paard te trekken.
Het kneuterigste besluit vind ik de subsidiekorting op de kinderboerderij. Sluiting op zaterdag en ’s winters ook op zondag is een gouden zet. Dit zijn namelijk de enige momenten van de week waarop mensen nogal eens op het idee zouden kunnen komen om gezellig naar de kinderboerderij te gaan. Dit levert een bezuiniging op van nog geen 30000 euro, terwijl het zoveelste plannetje, huizen vlak achter een geluidswal(ja, wie wil daar niet wonen?) al weer zo’n 80000 euro kost, waarbij het bedrag ook nog op kan lopen.
Langs de Loolee lopen heel schattig drie Lakenvelders. Twee volwassen dieren en een kalfje. Wanneer je ze ziet word je blij en het geeft je ondanks alle werk- en andere stress een goed gevoel. Ach, hoe moeilijk is het uit te leggen dat dit soort simpele zaken zo belangrijk zijn voor de stad. Dat het niet alleen om geld en goed gaat in dit leven. Dat andere dingen ook van waarde zijn.
We zakken noodgedwongen af naar de donkere krochten, waaruit slechts tandengeknars zal klinken. Ik kan het werkelijk niet helpen, maar er komen ook zoveel trieste berichten op je af
Jan Krol zegt het hard, maar heeft volkomen gelijk. Alleen hebben de inwoners van Almelo, bij een voortzetting van het huidige beleid, de Prozac harder nodig dan de eventuele toeristen.

Anne Jan Teunis

 
22-09-2012  

Social Media en blunderende overheid


Haren 21-09-2012 - foto van Twitter
 

Dankzij de gemeente Haren, bij Groningen, hebben ‘raddraaiers’ een nieuw middel ontdekt om lokale ongeregeldheden te ‘organiseren’. Aanleiding een uitnodiging van een 16-jarige op Facebook om op haar verjaardagsfeestje te komen. Het grietje had haar uitnodiging echter in het openbare gedeelte van haar Facebook-pagina gezet zodat dik 30.000 mensen reageerden dat zij naar het verjaardagsfeestje zouden komen. Het grietje schrok zich een hoedje en vertelde het haar Pa, die daarop de gemeente inseinde wat er was gebeurd.

Vanaf dat moment ging alles fout. De gemeente Haren verzocht via media als radio, tv en kranten de 30.000 reageerders niet naar Haren te komen omdat het een privéfeestje betrof en besloot ook nog eens de straat waar de jarige woont af te sluiten en een noodverordening af te kondigen. Waarom? Zelfs de Rolling Stones krijgen dat aantal amper nog bij elkaar!

Juist die herhaalde publieke oproepen en aankondigingen maakten de ‘verkeerde lieden’ wakker die wel in waren voor een relletje. Enkele duizenden togen nieuwsgierig geworden toch naar Haren en onder hen ook een aantal lieden van de ‘harde kern’ van ’supporters’ van FC Groningen, zoals regionale verslaggevers signaleerden.

De gemeente Haren reageerde dus puur defensief en had er ook al voor gezorgd dat politie en ME massaal aanwezig was om alles in 'goede banen' te leiden, maar verder niets geregeld.

Waarom niet zonder ruchtbaarheid een weiland buiten het dorp ingericht met een podium en een paar goede bands om de jongeren die waren gekomen voor een feestje, te vermaken? Had de jarige op het podium gezet om haar toe te juichen als dank voor een spontaan feestje en het 'sublieme' idee
Je had de 'massa' er mee buiten het dorp kunnen houden i.p.v. ze er met de ME in te jagen. Het kaf van het koren kunnen scheiden. Het had Haren positief op de kaart kunnen zetten als een lokale overheid die weet om te gaan met jongeren die wel in waren voor een spontaan feestje.

Wat nu restte is frustratie, een leeg geroofde AH, een in de fik gestoken auto, enkele gewonden en 25 arrestaties!

‘Fijnslijper’

PS
Lees de brief van de Harense ouders van de jarige aan de buurt

 
23-09-2012  

Vredesweek

 

Je verbaast je deze week over de gigantische woede aangaande relatief onnozele zaken. Een filmpje wordt vertoond, waarin een profeet er niet al te best afkomt. De gevolgen laten zich raden. Demonstraties met veel geweld en mensen voor de camera die helemaal de weg kwijt zijn en schuimbekkend tonen dat ze diep, diep beledigd zijn. Ze schreeuwen de longen uit hun lijf en niemand hoeft die dag te werken.
Dan is er het conflict tussen China en Japan over een paar eilanden. Mensen zijn helemaal doorgedraaid en slaan alles kort en klein. Het gaat om een paar kilo zand, vergeleken met de immense landoppervlakte van met name China. Natuurlijk weet ik ook wel dat het om grondstoffen gaat, maar om daar nu zo’n stampij over te maken….
Een vredesweek is dus nog altijd nuttig, want er wordt ook tegenwoordig stevig op elkaar ingehakt. Niets nieuws onder de zon. Het is van alle tijden.
Een filmpje hier en een cartoontje daar zijn momenteel voldoende om hele volksstammen in oorlogsstemming te brengen. Over korte en nog kortere lontjes.
Als iedereen eens wat minder op zijn of haar strepen gaat staan, zou dat al heel erg helpen.
De kern is dat elke vorm van extremisme verwerpelijk is en altijd leidt tot allerlei vervelende conflicten. Een beetje verdraagzaamheid en wat gezond verstand doen al veel goed.
En toen sloot “Haren” de week af. Waar het elders deze week nog ergens over ging en er tenminste nog een aanleiding tot geweld was, kunnen we als Nederlanders werkelijk trots zijn op ons kroost. Hier ging het helemaal nergens over en we zagen een stel wilde apen springen en schreeuwen met onder de streep een schadebedrag van in elk geval meer dan een miljoen euro.
Weg mooie theorie en iedereen die net als ik steeds minder snapt van deze maatschappij wens ik heel erg veel wijsheid toe.

Anne Jan Teunis

 
27-09-2012  

Peuterzaal moet vrije keus blijven

 

Het gemeentebestuur van Almelo wil de subsidie voor Peuterspeelzalen in de toekomst alleen nog beschikbaar stellen voor Openbare Peuterspeelzalen. Daarmee tast de gemeente het principe van vrije keuze van onderwijs in de basis aan. Het Openbaar Onderwijs wordt dan namelijk bevoordeeld omdat Openbare Speelzalen gekoppeld worden aan Openbare Kleuterscholen om zo de opstap naar het Openbaar Onderwijs te vergemakkelijken via het huisvesten onder één dak.

Subsidie op Peuterzalen moet feitelijk verbonden zijn aan een basisprogramma van eisen of dat nu openbaar is, christelijk, katholiek of andere richtingen. Willen die instellingen meer, omdat zij vanuit andere overtuigingsgronden aanvullende zaken willen verbinden aan de basisopvoeding, moet dat uit eigen middelen bekostigd worden. Hoe die instellingen daarvoor de gelden verkrijgen is hun zaak en staat los van de besteding van gemeenschapsgeld.

De ‘poll’ op TC Tubantia heeft dan ook een te simpele stelling - De gemeente moet alleen nog openbare peuterspeelzalen subsidiëren – en kan feitelijk de prullenbak in.
De gemeenteraad heeft de taak om het landelijk beleid van vrijheidskeuze van onderwijs te bewaken en kan feitelijk niets anders dan het college van B&W berispen op haar voornemen en het voorstel ‘afschieten’. Het B&W-voorstel raakt namelijk de beginselen van de Grondwet!

‘Fijnslijper’

 
29-09-2012  

Dank voor steun dierenasielactie

 

Beste mensen,

Allemaal bedankt voor de geweldige steun die wij mochten ontvangen van heel veel inwoners van Almelo, de plaatselijke en landelijke pers en verdere media. Het is onroerend hoeveel mensen mij belden over het berichtje wat vanmorgen in de TCTubantia stond. Een paar mensen heb ik vanmiddag persoonlijk opgezocht. Jullie mogen het best weten....ik heb vannacht niet kunnen slapen, maar de reacties van deze paar mensen hebben er voor gezorgd dat we verder blijven knokken voor een nieuw dierenzorgcentrum.

Verder wil ik jullie nog een verheugende mededeling doen....we hebben er een gezinslid bij.....zijn naam Bowie......
Hij....zijn asielnaam was Scott maar we vonden achteraf Bowie toch leuker. Het is de kitten die me de hele dag op de hielen zat toen ik zat opgesloten in het dierenasiel.
Zelfs toen ik even naar het toilet ging stond meneer mij op te wachten. We waren onafscheidelijk.

Dit weekend ga ik onze belevenissen op internet zetten.......O, ja....onze kater Bram vindt hem (Bowie) leuk....
Ook wil ik jullie nog even vertellen dat Karin Wagemakers mij Bowie gratis meegegeven heeft als dank dat ik daar de hele dag achter de tralies heb gezeten......
De 85 euro die ik anders had moeten betalen stort ik op de rekening van de stichting www.helpnieuwdierenasielalmelo.nl

Karin, medewerkers en vrijwilligers.......bedankt voor alles....

Harry de Olde

Archief
Terug naar vorige pagina