Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
09-08-2013  

Van de pot gerukt…

 

Het wordt steeds fraaier in Nederland. Gemeentelijke sociale diensten die ongehuwde moeders onder druk zetten en dreigen met stopzetten of inperken van de bijstand om de moeders te laten vertellen met wie ze het bed hebben gedeeld.
Doel is het achterhalen van de identiteit van biologische vaders om deze ‘voor het ‘slippertje’ te laten boeten door hen maandelijks een bedrag naar inkomen te laten betalen voor de kosten van hun biologische kinderen. Jeugdzondes kunnen je dus duur te staan komen ondanks dat de moeder niets meer met je te maken wil hebben.

Rotterdam begon er vorig jaar mee en ‘achterhaalde’ op die manier 250 biologische vaders. Een Rotterdammer moet nu maandelijks 486 euro aan de gemeente betalen voor het onderhoud van zijn ‘koter’ zonder dat er een vaderschap-test is gedaan. De rechter nam namelijk genoegen met de uitleg van de gemeentelijke sociale dienst. De SD beriep zich op de ‘getuigenis’ van de biologische moeder. De man in spé moet dus gewoon aftellen zonder dat echt bewezen is dat hij de biologische vader is.
Niet eerst een dna-test op verzoek van de moeder en het kind als onomstotelijk bewijs, maar een getuigenis afgelegd onder ‘dwang’. Wel betalen maar geen rechten als vader en ook geen omgangsregeling.

Ziedaar het voorbeeld van de juridisch dwalende overheid die gemeengoed dreigt te worden nu de gemeenten Amsterdam, Maastricht en Zwolle in de voetsporen treden van Rotterdam. Een verklaring op schrift met een handtekening van een biologische moeder – waarbij vraagtekens kunnen worden gezet over de wijze waarop – is genoeg om iemand ‘kaal’ te plukken.
Zijn ze bij de rechtelijke macht helemaal van de pot gerukt?
Als ik een ongehuwde moeder zou zijn, zou ik Teeven aanwijzen of Opstelten!

Een voorspelling: "Bij de volgende stap zijn donoren aan de beurt!"

‘Fijnslijper’

 
23-08-2013  

Rats, kuch & bonen / hasj, coke & pillen


Bij FC Brugge (B) hadden ze in de jaren '90 al een soortgelijk spandoek.
 

De FC Twente-vertaling uit vak P van het oude soldatenliedje ‘Rats, kuch & bonen’ heeft middels het ontrolde spandoek gezorgd voor landelijke ophef. Is die ophef terecht?

Feit is dat de Tweet van KNVB-baas Michael van Praag en de publiciteit op TV door o.a. Jack van Gelder en Johan Derksen de discussie hebben aangezwengeld. Van Praag vraagt zich in de Tweet af of je het gek moet vinden dat de combiregeling weer wordt ingevoerd, gelet op de tekst. De aanklager betaald voetbal van de KNVB kondigde een vooronderzoek aan of FC Twente eventueel moet boeten voor het spandoek. PEC Zwolle erevoorzitter en huidig directeur van Sc Heerenveen Gaston Sporre meldt dat je er niet zo zwaar aan moet tillen.

De afgeleide tekst op het spandoek in vak P is een citaat uit de jongste vertaling van het aloude soldatenliedje ‘Rats, kuch & bonen’ dat jaren geleden in vak Q al werd gezongen als ‘Sjaal, das & toeter’. De huidige versie werd al eens meegezongen eind jaren ’90 door toenmalig burgemeester Mans na de bekerwinst van FC Twente op het Noorse Liljehammer. Ja, sport ‘verbroedert’ in gezelschap!

Bij Heracles in Almelo zong men vroeger in de jaren ‘60: ‘Schiet Lou de palingboer kapot - hallelujah, dan wordt Jopie (Schuman) onze god - halle lu u jah’. Bij FC Twente hoor je de aanhang van tegenstanders na de vuurwerkramp vaak vuurwerkgeluiden maken. Ajax wordt vaak beschimpt als ‘jodenclub’ en ook de meeste andere clubs hebben zogenoemde geuzenliederen waar op de tekst wel het een en ander valt aan te merken. Er is dus potentie om veel geld binnen te halen voor de KNVB.

Ja, met dank aan de Tweet van Van Praag, krijgt het spandoek van vak P nu een andere dimensie en buigt de aanklager betaald voetbal zich over de vraag of FC Twente beboet kan/moet worden, 15 jaar nadat het ‘geuzenlied’ in de huidige versie zijn intrede deed.

Vast staat, dat het taalgebruik van de bevolking verloedert. Dat is zelfs op TV bijna dagelijks hoorbaar en ook langs de voetbalvelden. Vooral in en om het veld is dat wekelijks waarneembaar bij de amateurs en het jeugdvoetbal en is de scheidsrechter meestal het ‘haasje’.
Laat Van Praag en de KNVB zich daar druk om maken, want de jeugd heeft de toekomst in handen!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina