Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
08-06-2017  

Oons Annie is de droad kwiet

 

Annie Schreijer-Pierik, de struise boerin uit Hengevelde en Europarlementariër voor het CDA is ’n luk de droad kwiet. Als enige van het vijftal CDA’ers heeft Schreijer namelijk geen externe accountantsverklaring ingeleverd als verantwoording van 4.300 euro per maand aan onkostenvergoeding. Nu is zij niet de enige, want van de 751 Europarlementariërs doet het overgrote deel dat niet en net zomin de Nederlandse afgevaardigden van de VVD, de PVV en de SGP, zo bleek uit een onderzoek van 44 journalisten uit de Europese Unie.

Oons Annie vindt dat ‘bonnetjesgedoe’ maar grote onzin en laat haar eigen accountant een jaaropgave maken voor de belastingdienst. Daarmee is voor haar de kous af, denkt Schreijer die het CDA diende in de gemeenteraad, provinciale staten en de Tweede Kamer en in 2014 als ‘lijstduwer’ met meer dan 110.000 voorkeurstemmen toch het Europarlement ‘binnenwandelde’ ten koste van een partijgenoot die bleef steken op 33.000 voorkeurstemmen. Nu hebben de CDA-kandidaten op een verkiesbare plaats een verklaring ondertekent dat zij zich aan de strengere verantwoordingsregels van het CDA houden, maar oon’s Annie niet, omdat zij geacht werd toch geen zitting te nemen in het Europarlement. Dat was dus een misrekening, want as Annie ergn’s veur geet, dan ok met volle pulle.

Oons Annie zit dus afwisselend in Brussel en Straatsburg. Voor Nederland, maar vooral voor Twente, krek ze dat deed in de Tweede Kamer. Even gaan staan tijdens de begrotingsbehandeling was voor minister-president Balkenende al reden genoeg om te verzuchten dat Twente niet wordt vergeten.
Kijk, dan kom je in de telefoonagenda van die andere voorvechter voor Twente, Henk Bolk uit Almelo. Tijdens het jaarlijkse ‘Haringhappen’ bij Bolk Transport kom je dan ook heel wat Haagse politici tegen, want Bolk wil een bredere A1 (komt), voor grotere vrachtschepen bevaarbare Twentekanalen, (komt), Twente als logistieke ‘hotspot’ (komt) en een betere wegverbinding tussen Twente en Zwolle waar nog flink aan getrokken wordt om het Bolk helemaal naar de zin te maken.

Ik ontmoette ‘Oons Annie’ voor het eerst bij dat ‘Haringhappen’. Nu geldt ze als makkelijk benaderbaar, maar in dit geval was het anders om. ‘Woar ken ik oe van?’, zei Annie tegen mij terwijl ik net een haring als God's woord in een ouderling naar binnen had laten glijen. Wijlen mijn grote vriend Harrie Nijhuis was me, adrem als hij was, voor. ‘Van’t daansen bij Veehof in Hengevelde’, grijnsde Harrie. Annie keek me nog eens aan en ik zei ’het zou zomaar kunnen want ik kwam daar in mijn jeugd nog wel eens met het Almelose ‘peerdevolk’ dat al ruim 50 jaar aan de weg timmert met de Almelose Ruiterdagen, het grootste hippische evenement in omvang in Europa. ‘Joa, joa, zij Annie in de Twentse betekenis. Alleen daarom al moet Annie de knopen van haar mantelpakje nog maar eens tellen, net zoals de bedragen van de ‘bonnetjes’ in de juiste kolom!

‘Fijnslijper’


PS
Oons Annie heeft inmiddels beterschap beloofd aan het partijbestuur van het CDA en gaat vanaf nu wel een bonnetjesadministratie aanleggen voor controle achteraf.

Archief
Terug naar vorige pagina