Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
16-06-2016  

Ontgroening


De aangeduide linde staat er nog. Het rijtje iepen in het verlengde is gesneuveld voor een vlakker achterpad.
 

In alle vogeltoonsoorten bezongen, dat de acht uit de kluiten gewassen iepen in het Molenkampspark kerngezond zijn, een vrijplaats voor de vogels, een stofzuigerfunctie voor het fijnstof! Even is er de illusie, dat met de wethouder en een aantal groen minnende raadsleden te praten is. Laatsten hebben hun gezicht niet laten zien.
Tot grote verbijstering van veel mensen uit de buurt, rukt de gemeentelijke "ontgroeningsbrigade" toch uit om de iepen vliegensvlug om te zagen. Brutaal overdag, ongegeneerd!

Vijftien jaar staan de iepen daar mooi te wezen - tot ieders genoegen! En passant ook ongevraagd geveld een hoge meelbes op de hoek. Een bewoner van het park, die zijn naam niet in de krant wil hebben, vindt het erg jammer!
Hoofd Groendienst Pullen - na zijn heterdaadje - boezemt weinig vertrouwen in. Hij meldt het planten van vier jonge bomen, aanleg van een groenstrook met stekelige berberis- geen rozenstruiken! Terloops deelt hij mee, dat de krasse linde geen lang leven beschoren zal zijn, vanwege een groot gat, recentelijk geconstateerd.
Dan kan ik Meneer Pullen mededelen, bij mijn jaarlijkse controle dat dat gat zich al dertig jaar onder aan de lindevoet bevindt.
En ik durf mijn hand in dat Almelose lindegat te steken, dat die linde nog vele jaren de bijtjes, bloemetjes en vogels huisvest en de mensen plezier gaat bezorgen.

Paul Bults

 
20-06-2016  

Wanneer zijn de verkiezingen?


VVD'ers jagen huurders de armoede in.
 

Volgens de VVD is het maar ongelijk gesteld met de rioolheffing in Nederland. De liberalen van ‘woonminister’ Stef Blok vonden eerder al een meerderheid in de Tweede Kamer om alle woningbouwcorporaties op te laten draaien voor de beleggingsverliezen van woningbouwvereniging Vestia en willen nu ook alle (sociale) huurders in Nederland een zelfde rioolheffing laten betalen zoals woningeigenaren.
Volgens de VVD heffen 106 gemeenten in Nederland al een rioolheffing voor huurders en 87 gemeenten slaan eigenaren zwaarder aan. Hayke Veldman, Tweede Kamerlid voor de VVD, vindt dat oneerlijk en wil nu alle huurders gelijk laten aanslaan bij wet. Volgens de liberaal hebben huurders evenveel profijt van een rioolaansluiting dan eigenaren.
Rest de vraag aan de VVD of de huiseigenaren ook hun renteaftrek voor de hypotheek kwijtraken, dat wordt namelijk voor het grootste deel opgebracht door de huurders in de belastingtarieven. De armen betalen dus flink mee voor het woongenot van de rijken.
‘Woonminister’ Stef Blok vertelde tijdens een haringparty in het oosten des lands vrijdag nog dat sinds de Tweede Wereldoorlog de woonkwaliteit en woonomgeving voor inwoners van Nederland en Duitsland zijn getransformeerd tot villawijken. Blok heeft plannen om de huursubsidie in te dammen. Tegelijkertijd ontwikkelt Amsterdam juist een eigen subsidiebeleid om wonen in de stad voor minima nog mogelijk te blijven houden.

Wanneer zijn de verkiezingen?

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina