Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
18-04-2014  

Op een dag drink je geen Grolsch maar SAB !

 

‘Frisse Lentebok met het aroma van frisse citrusvruchten, doet denken aan de lente. Dit mooie volgouden bier is een lust voor het oog. De licht zoete smaak is in evenwicht met het aroma, lekker fris met kruidige tinten. Dit lentebier is ook prima in de zomer te drinken, wanneer u heerlijk buiten van de lange avonden geniet’, zo luidt de eigen omschrijving van Grolsch Bierbrouwerij maar daar denkt een ervaren panel van amateurbrouwers van het Twents Bierbrouwersgilde geheel anders over.
Op initiatief van de Twentsche Courant Tubantia werd door vijf panelleden een blinde smaaktest gedaan over zeven lentebieren. Het lentebiertje Amarillo Sun van brouwerij De Witte Leeuw in Wezep werd met vlag en wimpel als lekkerste beoordeeld maar de Lentebok van Grolsch werd laatste. Slechts het enige vrouwelijke panellid gaf Grolsch Lentebok een hoge beoordeling.
Zou de slechte kwalificatie te maken kunnen hebben met de Engelse gistcultuur die Grolsch tegenwoordig gebruikt? Eigenaar SAB Miller deed namelijk de befaamde gistcultuur van Grolsch in de ban en gebruikt voor alle SAB-brouwsels nu goedkopere Engelse gist. Daar komt bij dat de fameuze lager-tijd bij Grolsch van 8 weken naar 4 weken is teruggebracht en dat maakt het weer noodzakelijk om een chemische schuimstabilisator toe te voegen voor een mooie schuimkraag. Doel van dit alles is winstvermeerdering want het Zuid Afrikaanse SAB Miller denkt voortdurend aan de aandeelhouders. Het Twentse Grolsch is slechts één procent van het totale concern maar het moet wel ‘bloeden’ om de investeringsaankoop zelf terug te verdienen. Vakmanschap is Meesterschap, forget it, want op een dag drink je geen Grolsch meer maar SAB !

'Fijnslijper'
 

 
21-04-2014  

LAS zeurt…

 

LAS kan wel zeuren maar de kiezer heeft niet gekozen voor LAS. Iedereen die de politiek volgt ergert zich aan het kiezersbedrog van deze partijen. Daar worden ze nu voor afgestraft en wat moet Almelo met een oude fractieleider van LAS die eigenlijk alles op punten analyseert. CDA neemt dus een goede beslissing.

Dick Dooren

reactie van een lezer:
"Iedereen die de politiek volgt ergert zich aan het kiezersbedrog van deze partijen".
Schandalig dat de zelfingenomen Dick Dooren denkt ook namens mij te spreken.
Dan ben je een opportunist pur sang.

Er bestaan wel meer idioten die in de WE vorm praten terwijl ze IK bedoelen !!
A.S.

Naschrift redactie:
Al voor de gemeenteraadsverkiezing hebben ALA, BBA en Almelooooo een lijstverbinding gesloten zoals ook publiekelijk is gemaakt. Bij een lijstverbinding worden de reststemmen onderling verdeeld. Dat was ook het geval in 2006 tussen ALA en BBA. en wat schreef Dooren zelf in 2010 over o.a. D66?
(klik hier)

Lees ook:
CDA en windvaan D66 wijzen uitnodiging LAS af
 

 
24-04-2014  

Vernieuwingsangst bij CDA zet LAS buitenspel


Jan Marijnissen gebruikte deze cartoon van Kees Willemen al eens eerder.
 

Zoals eerder deze week al is voorspeld zet angst voor vernieuwing bij het Almelose CDA de raadsfractie LAS buitenspel. Gijs Stork en de zijnen, BBA, ALA en Almelooooo = LAS, vormen nu de grootste oppositiefractie met 7 zetels waarvan 5 zetels winst in de laatste gemeenteraadsverkiezing. Niet de wil van het volk wordt dus gevolgd maar de bestaande cultuur binnen de lijnen van de machthebbers over de laatste decennia CDA en PvdA. Het pragmatische D66 mag aanschuiven zoals het ook al deed in de periode 2002-2006, de periode waarin alle aankopen werden gedaan waar Almelo nu de miljoenenlast van torst. De SP mag het college aanvullen om de aankomende enorme bezuinigingen op welzijnsgebied van een ‘sociaal tintje’ te voorzien, iets waar de PvdA in de laatste bestuursperiode niet in slaagde gelet op het forse verlies van vier zetels.
De roep van het CDA wordt door PvdA-fractieleider Anja Timmer maar al te graag met beide handen gegrepen want 4 jaar wethouder is voor de Hengelose niet lang genoeg, zeker niet nadat ze vlak voor de raadsverkiezing nog net een appartementje huurde om toch echt ingezetene van de stad te worden. Met het aanvaarden van opnieuw een wethouderszetel komt de eigen fractie aan het zwemmen. Het meest ervaren raadslid Jaap Stapel aast feitelijk alleen maar op het vice- voorzitterschap van de gemeenteraad en zitting in het presidium. Die functie is niet te combineren met het fractievoorzitterschap en dat komt dan naar alle waarschijnlijkheid op het bordje te liggen van Willem Loupatty, die eerder door de PvdA nauwelijks werd goed bevonden om tot de kandidatenlijst te worden toegelaten. Via voorkeurstemmen uit de Molukse gemeenschap ging hij als 15e en laatste op de lijst echter alle kandidaten voorbij. Datzelfde geldt ook voor het vierde raadslid Fulya Uysal die ook met voorkeurstemmen werd gekozen en feitelijk nu al hardop klaagt dat er zoveel vergaderingen zijn. Raadsvolger Lieneke Bolhuis krijgt dus na benoeming van Timmer een zware taak om de cohesie binnen de onervaren fractie tot stand te brengen.
Een nieuwe raad en een nieuw college volgens het oude stramien dat met een coalitie van de helft plus één zeer zeker de steun van gedoogpartijen nodig heeft, maar of je daar 2018 mee haalt?

'Fijnslijper'

 
29-04-2014  

Salonremise in sport praktijk van alledag

 

Volgens het Algemeen Dagblad beslist de aanklager betaald voetbal of er een onderzoek komt naar het verloop van de wedstrijd Heracles Almelo – Ajax Amsterdam. De wedstrijd die eindigde in 1-1 kwam beide teams goed uit, de Amsterdammers kampioen en de Almeloërs verzekerd van het tiende seizoen op rij in de hoogste klasse van het betaalde voetbal.
Met nog een kwartiertje spelen voor de boeg lieten beide teams de teugels vieren en speelden de bal vooral veel rond in eigen gelederen, zij het dat invaller Bojan Krkic aan Amsterdamse zijde nog wel het zijnet trof.
Trainer De Boer, die al zijn wissels gebruikte, dirigeerde Daley Blind naar de achterste linie om leiding te geven aan het achterin rondspelen, een voorbeeld dat door de Almeloërs werd gevolgd hoewel het team van trainer Jan de Jonge in de tweede helft wel de meeste doelrijpe kansen kreeg. Simon Csiommer zou het hebben voorgesteld aan Daley Blind maar zou De Boer dat niet goed bevonden hebben, dan had hij Blind vast en zeker weer naar de middenlinie gedirigeerd hebben. Of de kansen voor Heracles op een doelpunt in het eerste deel van de tweede helft daar mede debet aan zijn?
Het is van alle tijden en in elke jaargang van de competitie zijn er wel voorbeelden te noemen waarin wedstrijden zo eindigen. De druk is van de ketel bij een bereikte stand zoals in deze wedstrijd en het belang wordt wederzijds. Niets is mensen vreemd, ook niet bij duurbetaalde profs. Heeft de aanklager een punt? Gelet op de historie weinig en nog nooit kwam het tot een strafmaat. Alle bobo’s van de KNVB zaten in het stadion en juist zij hadden een statement kunnen maken door bijvoorbeeld de kampioensschaal nog niet uit te reiken in afwachting van een onderzoek door de aanklager betaald voetbal. Het werd nagelaten.
Kortom ‘salonremises’ zijn van alle dag in alle takken van sport. Bij de amateurtak van de KNVB kun je dat feitelijk al controleren door de plotseling stijgende bieromzet rond wedstrijden in de eindfase van de competitie, vraag het maar aan Grolsch, Heineken of Bavaria!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina