Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
06-01-2012  

Almelo, waarheen en waar voor?

 

Almelo heeft een politiek bestuur die je kunt prijzen als Jan met de korte achternaam (sorry dames). De erfenis van Sjoers wordt steeds zichtbaarder. Niemand die deze charlatan een halt toe riep tijdens zijn ambtsperiode. Een groot gedeelte van die rekening komt op het bord van de Almelose inwoners. Het krakerige bestuur van Almelo zal dan ook de artikel 12 status niet meer kunnen ontlopen.
De raad maakt zich nu vooral druk op mederaadsleden. Kamphuis willen ze slachtofferen voor hun eigen tekortkomingen. Goed, Kamphuis is soms kort door de bocht maar de Almelose bevolking weet wel waar hij het over heeft. En dat moet D66er Fred Gerritsen zich vooral aantrekken want hij kan een half uur praten en dan weten we nog niet wat hij precies wil. Maar hij kreeg de raadszaal leeg, tja wie van deze clowns zijn in staat om duidelijke taal te gebruiken. Als je dit bij een baas doet wordt je ontslagen maar addergebroed wil altijd graag de rijen gesloten houden, dit ten koste van hun kiezer. Volgens mij moet Fred Gerritsen zich gewoon gaan richten op de autoverkoop, daar horen mensen graag leuke verkooppraatjes.
Kamphuis, gewoon doorgaan en zorg dat ze wakker worden en eindelijk hun verantwoording durven nemen. Wie doen nog meer wel eens zijn mond open in de Almelose raad? Trouwens, wie is toch de Stapel van de PvdA? Kan deze man ook praten? Of was zijn optreden in de raadsvergadering een vergissing.
Harry de Olde doet ook zijn best maar hij doet dit meest met plannetjes van de PVV, kun je ook gewoon lezen op hun website. Maar hij doet zijn mond open al valt het niet mee zijn uiteenzetting te volgen. Ik heb het niet allemaal gevolgd in de Almelose politiek maar het CDA is toch ook in Almelo zetels kwijtgeraakt?
In Tubbergen werkt de politiek geheel anders. Daar is alles al besloten voor de raadsvergadering begint. Dorpsraden en raadsleden gaan daar hand in hand ter biecht en sluiten een pact. Maar ja, een dorp is natuurlijk niet zo moeilijk als Almelo waar veel werkloosheid, drugsgebruik en misdaad heerst. Daar kan de politiek natuurlijk wat aan doen maar dan moeten ze niet weglopen uit de vergadering. Wanneer staan er echte mensen op in Almelo die verstand hebben van politiek?

Dick Dooren

 
07-01-2012  

Crisismoe

 

Crisis, crisis en nog eens crisis. Zo onderhand heb ik er wel een beetje genoeg van. Talloze artikelen in allerlei kranten en geen journaal doet het tegenwoordig zonder een item over dit onderwerp. Het lijkt warempel wel of er verder niets meer bestaat. Ik denk dat in de loop van dit jaar wel een keer een verzadigingspunt bereikt wordt waarop mensen massaal gaan zeggen: “Zet nu maar even een andere plaat op.”
Ondanks alle ellende aan de onderkant van de maatschappij die ik zeker niet wil ontkennen of bagatelliseren, dringen toch ook andere berichten tot me door die niet direct aan een crisis doen denken.
Zo las ik dat bijna alle regionale vliegvelden in Nederland vorig jaar meer passagiers hebben mogen verwelkomen. Ze groeien maar door. Wanneer er zelfs massa’s ganzen moeten worden afgeschoten om al die vakantievluchtjes vlekkeloos te laten verlopen, gaat het nog niet zo heel slecht in dit land.
Dan het vuurwerk. Nog iets meer uitgegeven dan vorig jaar. Voor 65 miljoen euro kun je waarschijnlijk wel een aantal minima de winter door helpen.
48 miljoen euro winnen in een loterij. Kan men de winnaar van deze grote prijs niet dwingen om uit coulantheid 45 miljoen aan de allerarmsten te geven?
Aan de ene kant crisis en aan de andere kant exorbitante uitgaven. Misschien zijn we al een eind op de goede weg wanneer de “grootgraaiers” wat van hun gigantische overvloed aan de allerarmsten zouden schenken. Veel mensen zijn met weinig al erg geholpen.
Dat weinig reeds veel kan betekenen, toont me het tevreden gezicht van de heer Mulder in Tubantia. Hij kreeg voor weinig geld een camera waarmee z’n isolement is opgeheven en hij weer in de kring is gekomen en meedoet. Goed initiatief van de gemeente Almelo.
Laten we voorlopig onze zegeningen maar tellen. Het zijn er vele. Een pas op de plaats is niet erg. Even om je heen kijken waar je staat. Minder materialistisch en meer sociaal.
Er zijn mensen die beweren dat we uiteindelijk sterker uit deze crisis zullen komen. We waren in troebel water beland. Ontdaan van veel opsmuk zullen we hopelijk meer oog krijgen voor sociale waarden. Op weg naar een nieuwe balans.

Anne Jan Teunis

 
09-01-2012  

Bezuinigen in de ziektekosten, hoe dan?

 

We moeten bezuinigen wordt er overal geroepen, maar af en toe ontgaat mij de logica ervan.
Neem vorige week... Ik bestel bij mijn huisarts de medicijnen die ik gebruik. Toen ze de volgende dag bij mij thuis werden bezorgd, waren het andere medicijnen dan ik normaal altijd gebruik. Komt tegenwoordig vaker voor, maar goed. Maar ik naar de apotheek gebeld om te vragen waarom deze verandering, kreeg ik te horen dat de originele medicijnen uit de handel waren genomen en dit het vervangende maar hetzelfde medicijn was. Mooi niet dus, want ik reageerde er allergisch op, maar dit terzijde. Toen ik de doosjes eens beter bekeek zag ik tot mijn grote verbazing dat de vervangende medicijnen bijna 2 keer zo duur waren dan het originele merk. Atrovent 400 stuks €57,95 en het vervangende merk 400 stuks €97,95 dus bijna 2 keer zo duur. Nou ontgaat mij hier toch echt de logica. Elke dag wordt er wel ergens geschreeuwd hoeveel we moeten bezuinigen, maar we worden toch belazerd waar we bij staan. Op deze manier kan ik me voorstellen waarom de zorgpremies steeds duurder worden en we steeds meer zelf moeten betalen.
Zitten ze in Den Haag nou echt allemaal te slapen???

Anoniempje

(Bij redactie bekend)

 
11-01-2012  

Negere-ja?


Leider Abubakar Shekau van de radicale islamitische organisatie Boko Haram kondigt meer aanslagen in Nigeria aan
 

Dit keer een op het eerste oog vreemde titel, maar negeren en Nigeria horen de laatste tijd toch een beetje bij elkaar. Ze vormen een koppeltje en dat is eigenlijk vreemd, gezien de gebeurtenissen van de afgelopen maand in dit land.
Rond de Kerst, tussen alle onzinnieuws over ballen en stallen sijpelde een nieuwsbericht door uit Nigeria. Ik vond het vreemd om te lezen dat Christenen daar in hun eigen kerk waren doodgeschoten. In de Westerse wereld is dit ondenkbaar, hoewel je dat niet te hard moet roepen. Wie is tegenwoordig nog veilig en wat is nog heilig?
De laatste week komt er meer nieuws binnen uit dit Afrikaanse land en steeds opnieuw worden Christenen zonder pardon doodgeschoten in het Islamitische noorden van Nigeria.
In Trouw las ik afgelopen zaterdag een helder artikel over Nigeria, waardoor ik toch een iets beter beeld kreeg van het conflict. Het blijkt dat de islamitische terreurbeweging Boko Haram in het noorden van Nigeria een islamitische staat wil afdwingen. Religie als rechtvaardiging voor geweld. De echte oorzaken zijn economisch en politiek. De groep heeft veel aanhang onder werkloze jongeren. Hun ideologie is minder religieus. Ze willen slechts een baan en eten op tafel. Scholing en werk zijn de oplossing. Pas dan hebben de geestelijke leiders geen greep meer op ze.
Niet direct een conflict tussen Moslims en Christenen, maar doordat mensen een stempel opgeplakt krijgen is het een mooi argument om elkaar toch de hersens in te slaan of een kogel door het hoofd te jagen. Religie als dekmantel. Heel stiekem moet ik nog even aan de Joden denken. Doordat deze een ster kregen opgenaaid, kon men ze makkelijk als groep deporteren.
Zwijgen over Nigeria is niet goed, want er vallen hier waardevolle lessen te leren. Natuurlijk is Afrika ver van ons bed, maar mensen die vermoord worden enkel en alleen omdat ze tot een bepaalde groep behoren….. Ik vind het een nogal enge gedachte en zeker niet iets om te negeren.

Anne Jan Teunis

 
12-01-2012  

Hoe fles ik de boel?

 

Triester dan nu kan januari haast niet worden. Na al die verlichting rond de Kerst is het lange aftellen naar de eerste lentedag begonnen. Het wordt ’s morgens maar niet licht en de luchten zijn grauwer dan grauw. De hoogste tijd voor wat humor.
En die kwam als geroepen in de vorm van een leuk bericht op de site van Tubantia. Een prachtige foto van Alpe d’ Huez. Een fantastisch berglandschap. Sneeuw en een geweldige lucht. Je kikkert er helemaal van op.
De kop er boven is ongeloofwaardig en daarom heel erg leuk: “ Zieke stratenmaker beklom Alpe d’ Huez.” Kijk, dan verdien je een standbeeld. Z’n dochter feliciteerde hem op Hyves. Waar hyves al niet goed voor is, want ook de verzekeraar keek mee. De man was namelijk tijdens de beklimming en ook tijdens een aantal lange wielertochten arbeidsongeschikt en moet 75000 euro terugbetalen aan de oplettende verzekeraar.
Hij is een klein visje, waarmee ik eigenlijk nog wel beklag heb, zeker wanneer je denkt aan al die andere, veel grotere vissen die schaamteloos de boel flessen. Wat mag je wel en wat mag je niet? Misschien heeft deze bergtocht hem wel goed gedaan en is hij nadien met frisse moed weer aan het werk getogen?
In elk geval een leuk verhaaltje, waar de nodige humor in zit. De klimmer zelf zal hier overigens anders over denken.
Iemand uit deze omgeving duwde een aantal jaren geleden z’n vrouw van een bergtop en dacht, heel doorzichtig allemaal, een mooi bedrag te vangen. Heel veel humor op de vierkante meter.
De verleiding van “ geld” is blijkbaar te groot. Wat mensen al niet doen om aan geld te komen. Alle normen en waarden worden opzij gezet. Het doel heiligt alle middelen. Met een zak vol geld op de rug je fluitend uit de voeten maken. Kijken hoe ver je komt. Het leven wordt zodoende spannend gehouden en de humor blijft op peil. Waarvoor dank.

Anne Jan Teunis
 

 
13-01-2012  

Blaffertje

 

Dit stukje gaat niet over al die heldhaftige herdershonden die de afgelopen periode een aantal boeven in hun dijbenen hebben gehapt. Ze verdienen wat mij betreft allemaal een standbeeld en op z’n minst een aantal reuzenbotten met het vlees er nog aan.
Er zijn andere blaffertjes die vele malen onveiliger zijn en oog in oog met zo’n exemplaar leg je meestal het loodje.
Er wordt wat heen en weer geschoten in dit land en ver daar buiten. Zo links en rechts worden voortdurend mensen gevloerd en hoe meer mensen zo’n blaffer in huis hebben, hoe makkelijker het wordt om hem in bepaalde situaties te gebruiken.
We kennen allemaal de drama’s van vorig jaar die ik hier niet meer ga noemen.
Wat ik wel wil noemen is een verbazingwekkende zin in Trouw van afgelopen zaterdag. In een artikel over wapenbezit in Amerika lees ik het volgende: “ Zo nam het Huis van Afgevaardigden van de staat New Hampshire woensdag een wet aan die het universiteiten en scholen verbiedt om het dragen van wapens te verbieden.”
Even goed je best doen en twaalf keer lezen en je weet wat er staat: scholieren mogen op scholen en universiteiten gewoon wapens dragen!!!
Een onbegrijpelijk bericht. Waar moet het naar toe wanneer kinderen, de toekomst dus, nu al gewoon met wapens naar school mogen? Is het niet vragen om moeilijkheden of leef ik in de verkeerde eeuw en begrijp alles niet meer zo goed?
Aan de andere kant: wanneer het moet gebeuren, gebeurt het toch. Er zijn genoeg zware voorwerpen voorhanden om elkaar gezellig de schedel mee in te slaan. Zelfs met de blote vuisten kun je nog iemand voorgoed uitschakelen. Ondanks dat vind ik het toch een verkeerd signaal om kinderen al met wapens in hun rugzakjes naar school te sturen. Iets in mij zegt me dat zoiets niet hoort.

Anne Jan Teunis

 
25-01-2012  

Lichtpuntje

 

Om te koesteren en dat had ik eerlijk gezegd wel even nodig. Was in een zeer diep moeras gezonken en dat heeft nog het minst te maken met het trieste weer van de afgelopen weken.
Na een korte stilte namelijk komen de onheilstijdingen weer als stortbuien over ons heen en ik vraag me serieus af waar het naar toe moet met deze stad.
Gisteren brak het zonnetje even door het inktzwarte wolkendek heen in de vorm van een berichtje in Tubantia: “Raad wil rectorsvilla niet slopen.”
“Hè, hè,” denk je dan. Het kwartje is gevallen. Echter gaandeweg het artikeltje verdwijnt stukje bij beetje de glimlach en schuiven er opnieuw wolken voor de zon. Oorzaak: de Partij Van De Afbraak.
Behoud van de villa kost geld. Dat klopt, daar heeft de partij gelijk in. Maar wat hebben al die verkeerde beslissingen van al die heren op het pluche de afgelopen decennia ons als burgers dan gekost? Toon alsjeblieft nu ruggengraat. Het gaat slechts om één prachtige villa, maar voor mij is dit moment cruciaal. Wanneer de raad dit laat glippen, pak ik m’n pet en druk m’n snor en zal als schrale troost dagelijks de “zesde van Gustav Mahler, de noodlotszwangere” draaien.
Zal er ooit één toerist naar Almelo trekken om de nieuwbouw van Tactus te bezichtigen? Het AZC? De brandweerkazerne? Zal deze toerist van één van deze panden een warm gevoel van binnen krijgen?
Ga voor de aardigheid eens in Ommen kijken. Vanuit Den Ham komend zie je dat er de afgelopen dertig jaar niets, maar dan ook niets veranderd is. Alle prachtige oude panden staan er nog steeds trots te wezen en de natuur is ongemoeid gelaten. Behoud van karakter heet zoiets.
Nu mag je Almelo niet vergelijken met Ommen, maar verander alsjeblieft je visie op natuur en cultureel erfgoed. Buig het om en erken nu eens de onschatbare waarde voor de stad van dit soort panden. Let wel: dit pand is het enig overgebleven tastbare bewijs uit de periode van de Goede Herder. Door te slopen verwijder je definitief een stukje Almelose historie.
Nog één keer: ”ontwaakt gij die slaapt!!!”

Anne Jan Teunis

 
26-01-2012  

Zomaar een dag

 

Half verscholen achter prachtige, diepgroene loofbomen, stond een mooie villa te dagdromen in de zon. Het was een kraakheldere voorjaarsdag begin juni. De zomer moest nog beginnen, maar de temperatuur was vandaag reeds opgelopen tot een aangename 22 graden.
Toen de rector vanochtend uitgerust en wel wakker werd en zich voldaan nog eens uitrekte, liep hij voorzichtig, om z’n vrouw niet te wekken, naar het raam. De gordijnen opzij schuivend zag hij dat de zon reeds opkwam en het landschap achter de villa in een maagdelijk licht zette.
Eenmaal beneden maakte hij zich een kop koffie en keek naar de overkant van de straat waar het mooie klooster de Goede Herder, al een aantal jaren z’n werkplek, in alle rust imponeerde tussen de hoge bomen.
Opgewekt sloot hij de voordeur, stak de straat over en liep begeleid door vogelgezang in de richting van het klooster.
Na een dag van hard werken, keerde hij ’s avonds moe maar voldaan huiswaarts. Halverwege de oprijlaan van het klooster bleef hij een moment staan, terwijl hij z’n villa in ogenschouw nam. Wat hadden ze het toch getroffen. Welk een heerlijk plekje om tot rust te komen. Een oase waar je iedere avond weer met plezier terugkeerde om nieuwe krachten op te doen. ’s Zomers zaten ze vaak achter de villa in de schaduw te eten. Wat kon je tussen twee happen door heerlijk wegdromen, terwijl je over de velden in oostelijke richting keek. Zo af en toe keek een koe op van het grazen.
’s Winters zat hij meestal in z’n mooie grote fauteuil op gepaste afstand van de brandende haard. Wanneer hij dan met een goed boek in de ene en een glas rode wijn in de andere hand zat te genieten, kon hij z’n geluk niet op. Z’n vrouw en hij klonken en beseften dat groter geluk haast niet mogelijk was, terwijl de wind constant door de twee kolossen van bomen aan de voorzijde van het huis raasde.
Kon het maar voor altijd zijn, maar wijs als de rector door boeken en vooral levenservaring was geworden, wist hij maar al te goed dat alles op een kwade dag zou eindigen…..

Cultureel erfgoed doet nadenken en fantaseren en lucht de krochten in onze hersenen. Het maakt ons tot betere mensen, socialer en bovenal nuttiger voor de samenleving.
Daarom zijn kunst en cultuur in elke vorm zo belangrijk voor jong en oud. Educatief. Oh, laat het niet verloren gaan, opdat we verhalen blijven vertellen aan onze kinderen en ze zo opvoeden tot nadenkende, weerbare burgers.

Anne Jan Teunis
 

 
26-01-2012  

Komt er een ontknoping in de Poort affaire ? (1)


Archieffoto:
Het gaat om de vroegere openbare steeg tussen beide panden op de foto.
Nu dient de overdekte steeg als opslag voor restaurant Dock 19, die het pand huurt van Kroeskop Vastgoed. Achter de poort bevindt zich echter ook de ingang naar de woning van Stegehuis op de bovenverdieping.

Juridisch adviesbureau JEEJAR schreef er ooit dit over:
22-11-2009 // De kwestie Stegehuis en de verjaring.
Het college geeft aan dat de steeg gelegen tussen het pand Haven Noordzijde 19 "'t Dok 19" en het pand van de heer Stegehuis door verjaring in eigendom is overgegaan naar het pand Haven Noordzijde 19. Het is allemaal onderzocht en vooral, toch ook, door een notaris. De steeg zou al 20 jaar afgesloten zijn en in gebruik zijn ten behoeve van het pand Haven Noordzijde 19. Dat is natuurlijk niet helemaal waar aangezien het pand Haven Noordzijde ook een tijd heeft leeggestaan. En wat nog meer van belang is of de gemeente het gebruik van de steeg ooit gewraakt heeft. Eén klein briefje naar een eigenaar of gebruiker en de termijn van 20 jaar begint opnieuw te lopen. Het college zegt daar niets over. En ook niet of er iets in een dossier is weer te vinden waarbij op het onrechtmatige afsluiten is gewezen aangezien de steeg een openbare steeg is geweest. Eén briefje en er is sprake van wraking van de termijn. Of heeft het college 20 jaar liggen slapen. Dan biedt dat perspectief voor veel burgers van deze gemeente die al sinds jaar en dag gemeentegrond in gebruik hebben.


28-01-2012: De redactie heeft nog enige navraag gedaan t.a.v. de weigeringsgrond inzage te geven:

Het college van B&W weigert inzage betreffende een verklaring van voorgaande huurder in het huidige pand van Stegehuis op basis van art. 10 lid 2 aanhef en sub e van de Wet openbaarheid van bestuur omwille van de persoonlijke levenssfeer van betrokkene. Nu is die betrokkene de toenmalige directeur van Abeln Vloeren B.V. zijnde de toenmalige huurder en dus bij velen bekend.
Het gaat hier ook niet om de naam en persoon zelf, maar om hetgene hij schriftelijk verklaard heeft t.a.v. deze steeg.
Het eenvoudig weglakken van de naam en eventueel adres is dus voldoende om zijn persoonlijke levenssfeer te waarborgen. Het college van B&W beroept zich in deze dus op een verkeerde uitleg van het bewuste artikel Wob.
Stegehuis moet dus bezwaar aantekenen tegen dit besluit van B&W! (Als het al niet te laat is)
 

ALMELO - Op 13 januari 2012 is op het door Antiekhandel Stegehuis (Haven NZ - red.) ingediende Wobverzoek van 18 november 2011 een afwijzing ontvangen. Bijlage 1
Het WOB-verzoek ging o.a. om het (opnieuw) schriftelijk beschikbaar stellen van de ondersteunende verklaring afgegeven door de voormalig huurder van Haven Noordzijde 21a.

De advocaat van de eigenaar van het pand Haven Noord Zijde 19 weigert goedkeuring te verlenen voor de openbaarmaking van de ondersteunende verklaring, die in het verleden door zijn buurman, huurder van Haven Noordzijde 21a was afgelegd.
Deze ondersteunende verklaring was op 13-03-2007 afgegeven ten gunste van de eigenaar/ verhuurder van Dock 19 Haven Noordzijde 19, inzake het in bezit nemen van en met uitsluiting van derden het jarenlang gebruik maken van het gemeentelijke pad/steeg.

Dit gemeentelijk pad ligt tussen mijn Antiekhandel Stegehuis en het Restaurant Dock 19. Kadaster K 1705. Bijlage 2
Genoemde verklaring heeft eind 2008/2009 voor de raadsleden enige tijd ter inzage gelegen en is ook per mail aan alle raadsleden gezonden. Juist deze ondersteunende verklaring kan nu informatie geven of de weergave van de eigenaar/verhuurder van pand Haven Noordzijde 19 (Doek 19) wordt bevestigd of juist (op onderdelen) in strijd is met deze weergave.
Deze verklaring is in het verloop van de gehele procedure van invloed geweest en door de eigendomsoverdracht had de gemeente geen zeggenschap meer over het openbare gemeentelijk pad.

Voorgeschiedenis:
Eind 2004, kwam het pand Haven Noordzijde 21 a, vele jaren gehuurd door Abeln Vloerenbedrijf B.V. leeg. Het pand werd te koop aangeboden en begin 2005 verkocht, het duurde echter tot 27 juli 2005, voordat de sleutel van de poort, die via het gemeentelijk pad toegang gaf tot de voordeur van mijn pand beschikbaar werd gesteld en de feitelijke overdracht kon plaatsvinden.
Er waren een aantal punten die bij de aankoop direct een belangrijke rol speelden:
In het verleden waren door of met medeweten van de beheerder van mijn pand kennelijk een aantal zaken met de omliggende eigenaren/huurders besproken, goedgekeurd en/of overeengekomen, te weten:
1. De vrije doorgang aan de linkerzijde naar de Touwbaan was door het plaatsen van een dichte schutting volledig afgesloten.
2. De dichte schutting was terug geplaatst op het terrein van de nieuwe eigenaar.
3. Het achterliggende pand van STJA helde over op het terrein van de nieuwe eigenaar.
4. Het gemeentelijke pad/de Steeg tussen Abeln Vloeren en Restaurant Dock 19 was aan weerszijden afgesloten en onttrokken aan de openbare ruimte.
5. Er was in de ontstane opslagruimte tussen beide panden een groot afdak aangebracht.
6. Het duurde enige maanden en vergde veel overleg, voordat de sleutel van de toegangspoort en daarmee de normale toegang van het pand via voordeur beschikbaar kwam.
Korte tijd later werd door het Kadaster ter plaatse vastgesteld dat de wijzigingen in het betreffende perceel K 1706 niet in het Kadaster waren opgenomen.

In dit overzicht gaat het verder uitsluitend om de punten 4,. 5 en 6 en dit ingediende Beroep op Verjaring door de eigenaar/verhuurder van Dock 19.
Op 8 mei 2006 is door de mij bezwaar gemaakt en hebben de vele procedures in verdere jaren een belangrijke rol gespeeld.
Mijn bezwaarschrift van 2 augustus 2006 werd door de Commissie van advies op 14 februari 2007 gegrond verklaard. bijlage 2
Door de eigenaar/verhuurder van het aangrenzende Doek 19 werd op dezelfde datum een Beroep op Verjaring ingediend. bijlage 2

Bijlage 1: Wob-verzoek, Afwijzing Wob-verzoek
Bijlage 2 : Kadaster K 1706 Antiekhandel en K 1704 Doek 19, Commissie van Advies, Beroep op Verjaring.

Wordt volgende week vervolgd.

Aflevering 2 gaat over dit Beroep op Verjaring.
"Was er wel sprake van Verjaring?"

Met vriendelijke groet,

Antiekhandel H. Stegehuis
 


Bijlage 1 - Uitspraak commissie van advies (pdf)
Bijlage 2 - Afwijzen Wob-verzoek door B&W (pdf)
Ingezonden brief H. Stegehuis - aflevering 1 (pdf)

 
29-01-2012  

Boerkaverbod en de waan van de dag


Bedekken verboden!
 

De slinkende aanhang van Wilders springt een gat in de lucht nu het kabinet het Boerkaverbod toch wil doordrukken ondanks zware kritiek van de Raad van State. Het kabinet van de ‘liberaal’ Rutte geeft daarmee toch gehoor aan de minder verdraagzame lieden die de schuld van alles wat er fout gaat in de samenleving wijten aan minderheden.
In dat licht bezien zijn we terug bij af en zitten we weer in de jaren ’30 van de vorige eeuw.

Nog nimmer is er in Nederland door een Boerkadraagster een strafbaar feit begaan, althans in criminele sfeer. Toch lopen ‘liberale’ lieden als Rutte en Opstelten voorop om het Wilders en zijn aanhang naar de zin te maken. Dat het liberale uitgangspunt daarmee verloochend wordt spreekt voor zich.
De nieuwbakken minister van Binnenlandse zaken Liesbeth Spies (CDA) noemt het Boerkaverbod van onvoorspelbaar belang. Welk belang vraag ik mij af? Voor mij verloochend zij de christelijke waarden van het CDA en mag ze het woord godsdienstvrijheid nooit meer in de mond nemen.

Nee dan Arie Slob (CU), die verdient een pluim. Zijn reactie was ''Crisisaanpak kabinet Rutte: boerkaverbod instellen. Zo komen we er wel".

Naar officiële schattingen zijn er zo’n 150 Boerkadraagsters in Nederland. Daaronder ook een paar Nederlandse dames die zich bekeerden. Het ‘malloten circus’ van Rutte volgt echter de lijn Deventer waar het al sinds jaren verboden is om buiten de Sinterklaastijd als Sint verkleed over straat te lopen.

Dat een Boerkaverbod ook op praktische bezwaren stuit zijnde kabinetsslaven van Wilders ook duidelijk.
Voor ‘geblindeerde’ carnavalsvierders zijn er namelijk geen represailles. Ook niet  voor sporters die hun gezicht willen beschermen met een masker en het geldt eveneens voor mensen die voor hun werk een masker dragen. Nou, de melkboer had vroeger in koude winters altijd een bivakmuts op en gebreide handschoenen zonder vingertoppen aan.

Het ‘paardenvolk’ uit het kabinet maakt er juridisch dus ook nog een zootje van en spant het paard achter de wagen. Veel Boerkadraagsters zullen de deur niet meer uitkomen en raken nog verder geïsoleerd in de samenleving. Vrij westers gedrag kun je namelijk niet afdwingen, maar moet op natuurlijke wijze tot stand komen.

De eerste gewetensbezwaarden bij de politie hebben zich al gemeld. Zij weigeren uitvoering van dit verbod, net zoals een aantal trouwambtenaren al sinds jaren weigeren het homohuwelijk ambtelijk te willen vastleggen.
De politiebonden hebben al aangekondigd vol voor de gewetensbezwaarden te gaan liggen en dat is een goede zaak. De conflicttheorie blijft binnen het kabinet echter opgeld doen.

Nou, bij mij ook, ik heb net via de webwinkel een goeie ouderwetse wollen bivakmuts bestelt voor € 14,95 het gaat namelijk vriezen, zowel buiten als ‘binnen’!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina