Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
07-01-2009  

Reactie op uitspraak Ombudsman

 

Geachte redactie.

De uitspraak van de ombudsman gelezen op het ontruimingsbeleid t.a.v. "Cafe de Rechter".
Dit is weer slecht nieuws voor de gemeente Almelo en voor Sjoers betreffende de aanpak van "Cafe de Rechter".
Het houdt voorlopig nog niet op verwacht ik.
Immers er loopt ook nog een onderzoek betreffende het vergunningenbeleid in het algemeen,als deze uitspraak van de ombudsman de inleiding is ziet dit er niet goed uit.
Mevrouw Okci gaf in Zembla aan gepest te zijn, volgens het relaas van de ombudsman lijkt het hier sterk op, kan mij voorstellen dat de ontruiming de frustraties bij de eigenaar tot het kookpunt gebracht heeft.
Het gaat maar door in Almelo;
Het BIBOB onderzoek met onnodige beschadiging van een werkneemster vooraf door burgemeester Knip.
Met machtmisbruik uitvoeren van een ontruiming van een terras via een politiemacht met honden.
Het onjuiste feitenrelaas van het college na de gijzeling door het College opgesteld.

Er zijn steeds meer mensen die geen vertrouwen in de politiek hebben,ondertussen kan ik het mij voorstellen.
Zijn er mensen in Almelo die mij kunnen vertellen wat er nog wel klopt aan dit college ?


Fred Hospers.
 

 
15-01-2009  

Hoe ziek kan een mens zijn of worden

 

Soms denk ik wel eens, waarom overkomt me dit. Met een depressie zitten die maar niet wil verdwijnen. Doorbreek ik nu een taboe door hier over te schrijven? Iedereen mag weten dat het niet zo goed gaat met mij en daar is niets mis mee. Alles wat me overkomen is in 2008 gaat je niet ongemerkt voorbij. Wel neem ik die mensen kwalijk dat ze me in een positie hebben gebracht die ik niemand toe wens. Probeer maar eens je zelf weer te vinden als je hoofd een warboel is. Mijn hobby heb ik aan de kant moeten zetten, terwijl Almelo Nieuws mij altijd bijzonder veel afleiding bracht. Dat hebben ze me afgenomen en je zou bijna zeggen dat ik een bal was die door een stel domme voetbalsupporters in elkaar werd getrapt. Letterlijk dan wel te verstaan. Zouden mensen wel beseffen wat ze elkaar kunnen aandoen? Of ben ik nu naïef. Normen en waarden vervagen steeds meer en mensen krijgen steeds minder respect voor elkaar. Het gelijk halen van sommige mensen is belangrijker dan de fatsoensnormen. Teleurgesteld worden door mensen die je gebruiken om hun doel te gebruiken. Te vaak heb ik vertrouwen gehad in dergelijke figuren. Alles beloven tot ze hun doel bereikt hebben. Maar zo gaat het overal want mensen willen graag aanzien, desnoods over lijken. Kijk maar in het bedrijfsleven waar het slecht gaat en collega’s onderling al aan het elleboogwerk zijn begonnen. Niemand wil graag ontslagen worden natuurlijk. Kijk in het Almeloos Weekblad waarin een crimineel aan het woord komt. Maar kijk vooral naar de anonieme reacties die er onder staan. Ach, wat is het toch heerlijk van alles te roepen onder een andere naam. Maar zo gaat het overal en daarom zullen normen en waarden nog meer vervagen. Ik eindig met een gedachte van Sri Ramana Maharshi:

Het zelf is als een parel. Om het te vinden moet je diep in jezelf duiken, in de stilte, dieper en dieper tot je het hebt bereikt.

Misschien kunnen mensen hier wat mee.

Dick Dooren

 
25-01-2009  

Eenzaam en Alleen

 

Wat is het toch fijn om alleen te zijn en te wonen
Die lange eenzame avonden, zijn bijna niet door te komen
Dan maar weer naar bed, maar de laatste treden van de trap???
Wat ik vind is een leeg bed, niemand die er op me wacht
In bed lig ik te denken, kop op, morgen is er weer een nieuwe dag
Maar 's morgens als ik opsta, is er alleen de hond die op me wacht
Dolblij is hij dat ik weer beneden ben, na een lange nacht
Hoe fijn zou het nu zijn, samen met je te ontbijten
Een kop koffie drinken, even lekker kletsen, de krant door kijken
Ik maak een broodje en een kopje thee
Ga aan tafel zitten en eet mijn ontbijt zoals altijd "alleen"
Ik luister naar de muziek die ik heb opgezet
Luister naar de woorden en droom een eind weg
Hoe heerlijk zou het zijn je armen om me heen te voelen
Even lekker door je haar te kunnen kroelen
s'Avonds op de bank dicht tegen je aan te kruipen
Lekker knuffelen, de geur van je after shave te ruiken
Maar de zon schijnt en ik moet ophouden met dag dromen
Heb nog veel te doen voor de avond weer gaat komen
De zoveelste avond eenzaam en alleen
Op de bank voor de tv, zonder jou armen om me heen
Maar misschien komt er ooit nog "die" dag
Dat je werkelijk naast me zit en de maan naar binnen kijkt met een brede lach
Dat de sterren stralend aan de hemel staan
Omdat je blijft en niet meer weg zult gaan

POKUDOFO

 
26-01-2009  

Kredietcrisis, ontslaggolf en herstel

 

De kredietcrisis die de wereld in zijn greep houdt, werkt steeds meer door in de economische verwachtingspatronen. Wereldwijd worden het aantal orders voor dit en volgende jaren lager geschat. Als gevolg daarvan wordt ook de consument steeds voorzichtiger en heeft vooral de afzet in duurzame goederen zoals auto's en witgoed daar onder te lijden evenals de interesse voor koopwoningen.

De negatieve spiraal is daardoor zo beïnvloed dat bedrijven en banken vooruit lopen op dat verwachtingspatroon. Banken zien als eerste prioriteit het opkrikken van het eigen vermogen na het echec van beleggingen in Amerikaans vastgoed die vooral luchtkastelen bleken te zijn. Daardoor worden de voorwaarden voor het 'uitzetten' van leningen steeds zwaarder, waardoor bedrijven hun investeringen uitstellen en op voorhand gaan snijden in het kostenpatroon.

De teloorgang van een stijgende economie is daarmee deels ook psychologisch verklaarbaar. Niet omdat de consument geen behoefte aan nieuwe huizen, auto's of koelkasten e.d. meer heeft, maar omdat de angst regeert bij zowel banken, ondernemingen en consumenten.

De eerste tekenen zijn sinds november zichtbaar bij de CWI-kantoren, waar het aantal inschrijvingen gestaag toeneemt. Ook valt te constateren dat bedrijven niet alleen begonnen met arbeidstijdverkorting, maar dat ook tal van ontslagmaatregelen worden aangekondigd.
Afslanken is het devies om rode cijfers te ontlopen en winst overeind te houden. Dat is namelijk een eerste vereiste om in deze hectische tijden het vertrouwen van beleggers te herstellen die massaal aandelen afstoten om aan hun 'leenschuld' te kunnen voldoen of de 'restwaarde' op spaarrekeningen storten. 'Snelle beleggers' zijn bovendien mede de oorzaak voor dagelijks gejojo van de beurscijfers en dat bevordert het vertrouwen geenszins.

Het lijstje met grote aankondigingen wordt langer. Eerst kondigde Corus in Velsen aan tussen de 800 en 1000 man te willen ontslaan en moederbedrijf Tata Steel heeft het over 3500 wereldwijd. DAF volgde met 1000 man en nu komen ING (7000 wereldwijd) en Philips (6000 wereldwijd) daar nog eens bij. Soms ruimt ook een CEO het veld zoals nu bij ING. Het Amerikaanse Catarpillar - eigenaar van DAF - praat zelfs over een ontslaggolf van 20.000 banen in het thuisland.

De nationale 'geldmachines' draaien bovendien overuren om banken en bedrijfsleven te steunen. De schulden die daarmee worden opgebouwd zal in de komende decennia weer moeten worden afgebouwd en daar is een stijging van de economie voor nodig.

Op termijn zal alles wel weer goed komen, maar voorlopig zal het aantal slachtoffers onder vooral de consument nog wel een tijdje toenemen.
De 'gestoorde geesten' onder de CEO's - die vooral eerst hun eigen portemonnee spekten - zijn nu eenmaal sneller in paniek dan dat men vertrouwen kan uitstralen!

PrikPen

Archief
Terug naar vorige pagina