Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
15-12-2014  

Premier Rutte op privéwerkbezoek in Twente

 

ALMELO – Premier Mark Rutte staat er om bekend dat hij ook als privépersoon een brede maatschappelijke belangstelling heeft. Zo stond hij vele jaren een dag per week voor de klas in een Haagse basisschool naast zijn werk als volksvertegenwoordiger, maar hij stelt zich ook vaak, los van het protocol, op de hoogte over het wel en wee van privépersonen, bedrijven en organisaties.
De vrije zondag werd door de premier benut voor een rondje Twente, waar hij samen met ondernemer en vriend Henk Bolk weer eens langs ging bij AlmeloNieuws-fotograaf Freek Buitenweg om te bezien hoe het hem vergaat in zijn strijd tegen de destructieve zenuwziekte ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose).

De slopende ziekte van Buitenweg was tevens aanleiding om een bezoek te brengen aan revalidatiecentrum ’t Roessing waar Buitenweg wordt begeleid om de kwaliteit van leven nog zo hoog mogelijk te houden. Bij ’t Roessing werd Rutte bijgepraat over de activiteiten en ontwikkeling. Zo werd door Hans Rietman, wetenschappelijk directeur van Roessingh Research and Development, de onderzoekstak van Roessingh de Armeoboom en de Haptic Master gedemonstreerd, welke in combinatie met interactieve games kunnen worden gebruikt voor zowel diagnostiek als vroege training van armmotoriek met reiken en grijpen. Rietman is tevens hoogleraar revalidatiegeneeskunde en technologie aan de UT. (lees meer…)

De premier die dus vaker in Twente is en dan ook wel eens ergens dineert, had tevens onthouden dat Jan en Truitje Roetgerink van Bistro T Bone in Enter het 40-jarig jubileum vieren van de bistro. Reden om dus met een bos bloemen naar binnen te lopen om het ondernemerspaar te feliciteren. Maar dat Jan Roetgerink ook nog eens zijn zestigste geboortedag vierde, was Rutte onbekend. Adrem genoeg ging de premier daar in zijn toespraak ook op in, voordat het gezelschap aan tafel ging.

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina