Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
29-11-2008  

'Toss ongezellige betonnen kolos & Obama effect'

 

Enkele weken geleden werd ik uitgenodigd om een wedstrijd bij te wonen van onze 053 concurrent tegen de jongens uit Rotterdam je weet wel die van hand in hand kameraden. Nu had ik de thuiswedstrijd van ons nog goed op het netvlies staan, en dacht de jongens uit de havenstad hebben geen schijn van kans, maar dat was een vergissing aangezien de heer Makaay weer aanwezig was.

Bij aankomst moest ik mij melden in de Vip-room van de FC wat één grote aanfluiting was, aangezien we op goedkoop zeil stonden en verrijdbare bars ons van drinken moesten voorzien. Het was net een busstation in aanbouw, wat een geluk dat wij bij Heracles zo'n gezellige businessclub hebben zonder hautaine types die gaan voor gezelligheid ondanks dat de resultaten soms niet altijd zijn die we verwachten.

Het debatteren zit Barrack Obama in het bloed en hij wil zo snel mogelijk de kredietcrisis aanpakken en enkele 'drastische onderhoudswerkzaamheden' aan zijn nieuwe ambtswoning laten verrichten ????

Onze burgervader zag er zeer slecht uit na de uitzending van Zembla, maar herstelde zich redelijk bij het programma van Pauw & Witteman, helaas kan de persvoorlichter de heer Schopman slechts nog in het donker over straat na zijn afgang bij draaiende camera's van Zembla. Ook Anton S. ging diep door het “slijk” na een dubieuze grondtransactie met een tuinstoelenspecialist uit Almelo, maar het onderzoek hierna loopt nog dus geen voorbarige besluiten hieromtrent.

Wie van elders onze mooie binnenstad bezoekt ziet overal op de billboards een bekende trainer verschijnen die reclame maakt voor een bepaald optisch product, hopelijk heeft hij dit product niet al te vaak nodig tijdens de wedstijden zodat hij alles “glashelder” kan observeren ????
Verder wachten wij smart op een witte kerst (geen vergunning voor nodig hoop ik !!!!) en de ijsbaan op het Waagplein zodat de gezelligheid weer terugkeert in onze binnenstad.


Tot slot nog even een wijze spreuk:

“Ie hoowt oew vrouw aait gen geliek te geven, a-j eeren willen mer doot”

“uw kroegdier”

“Friedrich”

Archief
Terug naar vorige pagina